spot_img
HomeMOTOCity's Art: Το κορυφαίο σχολείο οδήγησης μοτοσυκλέτας

City’s Art: Το κορυφαίο σχολείο οδήγησης μοτοσυκλέτας

Μην οδηγείς χωρίς να μάθεις

Μετά από 11 χρόνια δραστηριότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό, το City΄s Art είναι έτοιμο να συνεχίσει τα εξειδικευμένα μαθήματά του και να συνεχίσει να διδάσκει τους μοτοσυκλετιστές σωστή και ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας!

Το City΄s Advance Rider Training είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών που δημιούργησε η ομάδα του California Superbike School, του μεγαλύτερου και πλέον καταξιωμένου σχολείου οδήγησης μοτοσυκλέτας στον πλανήτη. Είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και δημιουργήθηκε μετά από αίτηση του Υπουργείου Αμύνης για μείωση των ατυχημάτων των ένστολων αναβατών. Μετά από 14+ χρόνια εφαρμογής του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος, το ποσοστό μείωσης των ατυχημάτων ξεπέρασε το 40%, απόδειξη του άριστου σχεδιασμού και της σωστής διδακτέας ύλης. 

Το City΄s ART είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας στο κόσμο που έχει καταγεγραμμένα στοιχεία απόδοσης της μείωσης των ατυχημάτων και αυτή η τεχνογνωσία έχει μεταφερθεί ακέραια στην Ελληνική αγορά. 

Τη διαχείριση του City’s ART στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχει αναλάβει η Game Face ΕΕ, στόχος της οποίας είναι η αναγνώριση και καθιέρωση της προσθετικής αξίας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας το κενό της εκπαίδευσης και διδάσκοντας τις σωστές τεχνικές για την ασφαλή οδήγηση scooter και μοτοσυκλέτας. 

Στόχος του City’s ART είναι να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι αναβάτες scooter και μοτοσυκλετών, καθώς και η μετάδοση των βασικών αρχών οδήγησης μίας μοτοσυκλέτας μέσω μίας απλής μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του. Σχεδιασμένο με πολύ απλή δομή που τονίζει τις βασικές τεχνικές οδήγησης, τις οποίες οι μαθητές καταφέρνουν να τις αφομοιώνουν άμεσα μέσω της συνεχούς επανάληψης και της άμεσης διόρθωσης. 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους τους μοτοσυκλετιστές που θέλουν να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια, είτε  χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα από ανάγκη, είτε λόγω ευκολίας, είτε από πάθος. Και στις τρεις περιπτώσεις, η γνώση που θα αποκομίσουν από το City’s ART θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την οδηγική ικανότητά τους, με την κίνηση εντός/εκτός πόλης να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. 

Περιγραφή του Προγράμματος

Το City΄s ART αποτελεί μία μικρογραφία του California Superbike School, καθώς από εκεί αντλεί την τεχνογνωσία και τον τρόπο της όλης εκπαιδευτικής προσέγγισης. Με δεδομένη τη μη δυνατή κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν την οδήγηση της μοτοσυκλέτας, το θεωρητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του City΄s ART καλύπτει διεξοδικά τα παρακάτω θέματα οδηγικής τεχνικής: 

  • Έλεγχος του γκαζιού: γιατί, πόσο, πότε, οφέλη στη οδήγηση
  • Συγχρονισμός Ελέγχου του Γκαζιού και αλλαγής κατεύθυνσης: πως αλλάζουμε κατεύθυνση, πότε αρχίζουμε το έλεγχο του γκαζιού, αποτελέσματα
  • Αλλαγή κατεύθυνσης: βέλτιστος τρόπος και οφέλη 
  • Επιλογή γραμμής σε μία στροφή
  • Τοποθέτηση του σώματος και της μοτοσυκλέτας στη σωστή γραμμή 
  • Τα τελευταία νέα γύρω από την οικολογική οδήγηση ECO riding και τον εξοπλισμό του αναβάτη 

Το βασικό πλεονέκτημα του City΄s ART είναι ο μεγάλος χρόνος πρακτικής εφαρμογής υπό τη συνεχή επιτήρηση των εκπαιδευτών. Και με δεδομένο ότι ο χώρος διεξαγωγής είναι σχεδιασμένος για πολλαπλές επαναλήψεις (μικρό μήκος διαδρομής και διάφορα είδη στροφών), ο μαθητής απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη συνεχή εξάσκηση και με τη βοήθεια των εποικοδομητικών σχολίων των εκπαιδευτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία άρτια και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική καθοδήγηση σε ολόκληρο το φάσμα της οδηγικής τεχνικής του μαθητή κατά τη διάρκεια της πρακτικής! 

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μόλις 5,5 ώρες. Καθώς ο στόχος του City’s ART είναι η επιδιόρθωση των λαθών που κάνουν οι αναβάτες, το 65% του συνολικού χρόνου είναι πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων κάτω από την επίβλεψη των πιστοποιημένων εκπαιδευτών. 

Τοποθεσίες Διεξαγωγής

Καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη για χρήση αυτοκινητοδρομίου, το City΄s ART μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος όπου υπάρχει μία πίστα καρτ ή ένα μεγάλο πάρκινγκ (εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα κριτήρια και προδιαγραφές). Ήδη έχουν υλοποιηθεί σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Νάξο, Γιάννενα και Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα για το 2024 θα ανακοινωθεί μέχρι 25 Φεβρουαρίου και θα επανέλθουμε μόλις το ανακοινώσουμε Μπορούμε, εάν επιθυμείτε, να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας μόλις είμαστε έτοιμοι! Απλά στείλτε ένα email στο info@cityart.gr. Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 6945893697 απογευματινές ώρες.Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα της GAME FACE EE www.cityart.gr

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO