spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Citroen τώρα με Euro 6.2

Η Citroen τώρα με Euro 6.2

Όλα τα επιβατικά μοντέλα της Citroën είναι πλέον εγκεκριμένα με βάσει τις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου WLTP, το οποίο προβλέπει αυστηρότερα όρια και μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες, έτσι όπως ορίζουν τις συνθήκες οι πελάτες. Με τον τρόπο αυτό, η  Citroen προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης με πολύ φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά. Τα μηχανικά σύνολα επωφελούνται από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, όπως είναι το SCR (Selective Catalytic Reduction) στους BlueHDi κινητήρες diesel, αλλά και το Φίλτρο Συγκράτησης Μικροσωματιδίων PPF (Petrol Particle Filter) για τους βενζινοκινητήρες με τον άμεσο ψεκασμό. Με τον τρόπο αυτό οι κινητήρες της Citroën καλύπτουν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν και σε ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές που θα προκύψουν στο μέλλον. 

Citroen euro 6.2_ 03

Το νέο πρωτόκολλο WLTP

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, το πρωτόκολλο για την έγκριση τύπου έχει αλλάξει, καθώς οι μετρήσεις κατανάλωσης βασίζονται σε στοιχεία που προκύπτουν από πιστοποιημένα στοιχεία χρήσης. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος των μετακινήσεών τους. Το νέο πρωτόκολλο WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) αφορά όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προδιαγραφές του βασίζονται σε ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης που κάνουν τις τιμές της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτές των πραγματικών συνθηκών χρήσης του εκάστοτε αυτοκινήτου, με δεδομένα που έχουν να κάνουν με την διανυθείσα απόσταση, τη μέση ταχύτητα κίνησης, το χρόνο ακινησίας και τη θερμοκρασία. Με τις δοκιμές αυτές προκύπτουν στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων που αντιπροσωπεύουν καλύτερα την πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργαστηριακές δοκιμές και έχουν να κάνουν με τις εκπομπές CO, NOx και μικροσωματιδίων, ελέγχονται κάτω από πραγματικές συνθήκες στο δρόμο.

Πρόσβαση σε μεγάλη γκάμα κινητήρων

Σήμερα, όλη η γκάμα των επιβατικών μοντέλων της μάρκας είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει το πρωτόκολλο WLTP, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα υψηλής απόδοσης κινητήρων, που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων που είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις τους.

Με γνώμονα την προσφορά όσο το δυνατό πιο σωστής πληροφορίας στους πελάτες της, η Citroën από το 2016 έχει αρχίσει και ασχολείται με το θέμα του πρωτοκόλλου WLTP μέσω της διαδικασίας T&E. Ο στόχος ήταν η μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και η καλύτερη πληροφόρηση των πελατών της εταιρείας και έτσι από το 2016 για τα μοντέλα της Citroën δημοσιευόντουσαν πληροφορίες που αφορούσαν την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων από το 2016 – ενώ από το Μάρτιο του 2018, προστέθηκε και η πληροφορία που αφορά τις εκπομπές NOx.

Οι δοκιμές που πραγματοποιούνταν σε πραγματικές συνθήκες, εναρμονισμένες με το πρωτόκολλο, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μεταφορών & Περιβάλλοντος και Φυσικού Περιβάλλοντος Γαλλίας) και πιστοποιήθηκε από έναν ανεξάρτητο οργανισμό (Bureau Veritas).

Citroen euro 6.2_ 01

Με προβάδισμα τεχνολογίας

Με όλα τα επιβατικά της μοντέλα να είναι εναρμονισμένα στο πρωτόκολλο WLTP, η Citroen διασφαλίζει την προσφορά μιας πλήρους γκάμας κινητήρων, που είναι ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες των πελατών. Η νέα γενιά κινητήρων PureTech βενζίνης και BlueHDi diesel, δίνει προβάδισμα στη Citroën για τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές που θα ισχύσουν το 2020, καθώς χρησιμοποιεί τις πλέον αποδοτικές τεχνολογίες για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων. Δύο από τις πλέον αποδοτικές τεχνολογίες είναι η SCR στους BlueHDi κινητήρες diesel και το PPF – ένα τελείως νέο φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων – στους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Εξασφαλίζουν καλύτερη κατανάλωση

Οι τεχνολογικά προηγμένοι κινητήρες της «οικογένειας» PureTech, βραβευμένοι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως “Κινητήρας Της Χρονιάς”, εμφανίζουν καλύτερες τιμές κατανάλωσης και με την τεχνολογία για τον περιορισμό των τριβών, έχουν μειωθεί και οι απώλειες στην απόδοση.

Χαρακτηριστικό των κινητήρων PureTech είναι πως μεταξύ 1.500 και 3.500 σ.α.λ. εμφανίζουν το 95% της ροπής τους, δίνοντας εξαιρετικές επιδόσεις στα μοντέλα αλλά και μεγάλη ευκολία στον κάθε οδηγό. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CΟ2 έχουν περιοριστεί έως και 25%. Σημαντική συμβολή έχει το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που εξοπλίζονται οι βραβευμένοι κινητήρες PureTech.

Η τεχνολογία BlueHDi στους diesel κινητήρες εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και περιορισμό ρύπων, καθώς συνδυάζει μοναδικά τη χρήση οξειδωτικού καταλύτη (SCR- Selective Catalytic Reduction) με φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF), μειώνοντας έτσι έως και 90% τις εκπομπές NOx (Οξείδιο του Αζώτου) αλλά και 99,9% τις εκπομπές όλων των μικροσωματιδίων από τη λειτουργία του κινητήρα.

Οι κινητήρες βενζίνης PureTech & πετρελαίου BlueHDi της νέας γενιάς που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.2, είναι ισχυρότεροι και με νέα κιβώτια ταχυτήτων είτε μηχανικά 6τάχυτα είτε αυτόματα 6 ή 8 σχέσεων ανάλογα με την έκδοση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO