spot_img

Citroen 19_19 E-Comfort mode

Μετά την αποκάλυψη του Ami One Concept τον Φεβρουάριο του 2019 (η ενσάρκωση της αστικής ηλεκτρικής κινητικότητας), η Citroën παρουσιάζει τη νέα της φιλοσοφία 19_19, η οποία εκφράζει το όραμα της Citroën για εξαιρετική άνεση και εκτεταμένη κινητικότητα προκειμένου να ξεφύγει από τις πόλεις.

Το 19_19 Concept είναι μια ασυνήθιστη έκφραση του μέλλοντος, που υπάρχει εκτός των παραδοσιακών αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό και αεροδυναμικό αυτοκίνητο με ένα θεαματικό, αιωρούμενο και διαφανές σχεδιασμό καψουλών – εμπνευσμένο από τον κόσμο της αεροπορίας.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 03

Με μοναδική σχεδίαση, διαθέτει καμπίνα με ξεχωριστό στυλ μέσω της αρχιτεκτονικής και των υλικών, βυθίζοντας τον κάθε επιβάτη σε ένα κουκούλι, όπου κάθε κάθισμα είναι μια μοναδική εμπειρία απόλυτης άνεσης.

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό concept αυτοκίνητο με αυτονομία 800 χιλιομέτρων, με μια μαγική ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions και έξυπνο ενεργό έλεγχο. Το 19_19 Concept θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο VivaTech στο Παρίσι στις 16 Μαΐου 2019

Citroen 19_19 E-Comfort_ 04

Το εσωτερικό διαθέτει μια μοναδική διάταξη που επηρεάζεται από τον κόσμο των επίπλων με μεμονωμένα καθίσματα, καθένα από τα οποία εκφράζει ένα διαφορετικό όραμα της άνεσης. Το concept 19_19 είναι επίσης καινοτόμο και φουτουριστικό με την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το concept car είναι εξοπλισμένο με έναν «Προσωπικό Βοηθό» ενσωματωμένο στο ταμπλό, ο οποίος παίρνει τον έλεγχο του οχήματος κατά την αυτόνομη οδήγηση και αλληλεπιδρά με τους επιβάτες μέσω ενός διαισθητικού και δυναμικού συστήματος που αναμένει τις ανάγκες του κάθε επιβάτη.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 05

Το 19_19 Concept μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του ταξιδιού, αυξάνει την άνεση του οχήματος μέσω της απουσίας θορύβου και κραδασμών και αποδεικνύει ότι 100% ηλεκτρικοί κινητήρες είναι κατάλληλοι για μεγάλες αποστάσεις μέχρι και 800 χιλιόμετρα.

Το εκπληκτικό νέο concept concept 19_19 Concept διαθέτει ένα διαφανές γλυπτό διπλό καπό που διοχετεύει ένα ρεύμα αέρα προς το παρμπρίζ για την περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής. Το μικρό άνω καπό χρησιμεύει ως σπόιλερ  που αποτελείται από δύο λωρίδες φωτός σε σχήμα «Y», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα μοντέλα της μάρκας όπως το CXperience και το Ami One Concept.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 06

Η γυάλινη φούσκα του εσωτερικού προσφέρει ορατότητα κάτω από το διπλό καπό. Από την καμπίνα, οι επιβάτες  μπορούν να παρακολουθούν το δρόμο κάτω από τα πόδια τους. Το άνω και πίσω μέρος του καλύμματος κινητήρα είναι εφοδιασμένο με δύο κάμερες που βλέπουν προς τα πίσω και αντικαθιστούν τους συμβατικούς καθρέπτες.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 07

Το υποπλαίσιο του 19_19 Concept σχεδιάστηκε σαν ένα skateboard, που στεγάζει τις ηλεκτρικές μπαταρίες και όλα τα τεχνικά εξαρτήματα. Πλήρως εξορθολογισμένο, το υποπλαίσιο περιλαμβάνει αεροδυναμικά προσαρτήματα και σωληνώσεις για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα, καθώς και μία σειρά αισθητήρων και ραντάρ χρήσιμων για τη λειτουργία του οχήματος. Το σχήμα του στελέχους ενισχύει την αεροδυναμική κλείνοντας τη ροή του αέρα, εμπνευσμένη από το πτερύγιο ενός αεροπλάνου.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 08

Οι κυρτές πόρτες που δεν διαθέτουν κολώνα, επιτρέπουν την εξαιρετική πρόσβαση στην καμπίνα, με εύκολη έδραση για τους επιβαίνοντες. Το ύψος των ματιών του οδηγού στο δρόμο είναι παρόμοιο με αυτό ενός σύγχρονου SUV. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται ουσιαστικά από την ορατότητα, τη στάση του σώματος και την εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα.

Μια πραγματική έκφραση του εγγύς μέλλοντος του αυτοκινήτου, το 19_19 Concept αναλαμβάνει τον έλεγχο σε ορισμένες φάσεις οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων ή στην κυκλοφοριακή  συμφόρηση. Οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν τον εαυτό τους να οδηγείται εξ ολοκλήρου από το όχημα με απόλυτη ασφάλεια. Ο οδηγός μπορεί να πάρει πίσω τον έλεγχο όποτε τους αρέσει.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 09

Φουτουριστικό αλλά και ρεαλιστικό, το 19_19 Concept τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης πλήρως συμβατό με τη στρατηγική της Citroën. Επιταχύνει  από 100 km / h σε 5 δευτερόλεπτα και φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 200km / h. Οι μπαταρίες είναι των 100kWh, το σύστημα κίνησης 4WD αποτελείται από δύο κινητήρες (ένα μπροστά, ένα πίσω) και αναπτύσσει ροπή 800Nm και ισχύ 340kW.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 10

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση, το 19_19 Concept διαθέτει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που φτάνουν τα 20 λεπτά. Για τη φόρτιση χωρίς καλώδιο, το 19_19 Concept είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα επαγωγικής φόρτισης, έτσι ώστε οι μπαταρίες να μπορούν να φορτίζονται άμεσα κατά την οδήγηση, όπου το επιτρέπει η οδική υποδομή.

Citroen 19_19 E-Comfort_ 11

Έχει συνολικό μήκος 4.655mm, πλάτος 2.240mm, ύψος 1.600mm και μεταξόνιο 3.100mm. Με διάμετρο τροχού 913mm, χρησιμοποιεί ελαστικά Goodyear διαστάσεων  255/30 R30.

Δείτε το νέο Citroen 19_19 EComfort mode

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO