spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBMW Wireless Charging

BMW Wireless Charging

Κάθε μέρα και μια νέα επαναστατική εφαρμογή κάνει τις ζωές μας ακόμη πιο εύκολες. Τώρα η BMW i BMW Wireless Charging 10λανσάρει μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά με τη μορφή ενός εργοστασιακού, πλήρως ενσωματωμένου επαγωγικού συστήματος φόρτισης για την μπαταρία υψηλής τάσης των plug-in υβριδικών οχημάτων. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η όλη εφαρμογή μας παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο φορτίζουμε, χρόνια τώρα, τις ξυριστικές μηχανές και πολλές άλλες οικιακές συσκευές.

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης BMW Wireless Charging διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού για την BMW 530e iPerformance. Το προϊόν θα διατίθεται αρχικά στη Γερμανία και θα ακολουθήσουν Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα.

BMW Wireless Charging 11Πως λειτουργεί
Το BMW Wireless Charging επιτρέπει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτρισμού στη μπαταρία του οχήματος, χωρίς τη χρήση καλωδίων – όταν είναι σταθμευμένο πάνω από μια ειδική επιφάνεια. Αυτή μπορεί να είναι εγκαταστημένη στο γκαράζ, για παράδειγμα, και η διαδικασία φόρτισης να ξεκινά μόλις το όχημα σταθμεύει εκεί, χωρίς περαιτέρω ενέργειες από τον οδηγό. Με τη νέα τεχνολογία, το BMW Group πλησιάζει στη δημιουργία μιας υποδομής που απλουστεύει τη φόρτιση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού / plug – in υβριδικού οχήματος περισσότερο και από τον ανεφοδιασμό ενός μοντέλου με συμβατικό κινητήρα.

Δείτε πως λειτουργεί το BMW Wireless Charging

Η ανέπαφη μεταφορά ενέργειας
Το BMW Wireless Charging (διατίθεται προαιρετικά), αποτελείται από ένα Σταθμό Επαγωγικής BMW Wireless Charging 12Φόρτισης – Inductive Charging Station (GroundPad), εγκατεστημένο είτε σε γκαράζ ή σε υπαίθριο χώρο, και ένα δευτερεύον εξάρτημα (CarPad) που τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος. Η ανέπαφη μεταφορά ενέργειας μεταξύ GroundPad και CarPad πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου οκτώ εκατοστών. Το GroundPad παράγει ένα μαγνητικό πεδίο. Στο CarPad επάγεται ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης.

Και ασφαλής και γρήγορη φόρτιση
Το σύστημα έχει ισχύ φόρτισης 3,2 kW, που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών υψηλής τάσης της BMW 530e iPerformance σε περίπου τρεισήμισι ώρες. Και με συντελεστή απόδοσης περίπου 85%, η φόρτιση με το BMW Wireless Charging είναι και πολύ αποδοτική.

BMW Wireless Charging 13Επαγωγική φόρτιση
Το BMW Wireless Charging χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που υιοθετείται στη φόρτιση συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τώρα και για την επαναφόρτιση μπαταριών των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Πρωταρχικό πλεονέκτημα εδώ είναι η απαράμιλλη ευκολία, καθώς οι οδηγοί δεν χρειάζονται καλώδια για την αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων των οχημάτων τους. Το αντίθετο, μόλις το όχημα σταθμεύσει στη σωστή θέση πάνω από τον Σταθμό Επαγωγικής Φόρτισης (inductive Charging Station), και μετά από απλή πίεση του διακόπτη Start/Stop, ξεκινά η διαδικασία φόρτισης. Αφού η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Σε βοηθάει και στο παρκαρισμα
Το BMW Wireless Charging βοηθά επίσης τον οδηγό να σταθμεύσει στη σωστή θέση. Μέσω μιας σύνδεσης WiFi δημιουργείται επικοινωνία μεταξύ σταθμού φόρτισης και οχήματος. Στη συνέχεια, μία κάτοψη του αυτοκινήτου και της γύρω περιοχής εμφανίζεται στην οθόνη (Control Display) με χρωματιστές γραμμές που καθοδηγούν τον οδηγό στο παρκάρισμα. Ένα εικονίδιο δείχνει πότε το αυτοκίνητο έχει φτάσει στη σωστή θέση για επαγωγική φόρτιση. Μπορεί να υπάρχει μία απόκλιση BMW Wireless Charging 14από την ιδανική θέση μέχρι επτά εκατοστά ως προς το διαμήκη άξονα και μέχρι 14 εκατοστά ως προς τον εγκάρσιο.

Δεν κινδυνεύει στη βροχή
Το GroundPad μπορεί επίσης να τοποθετείται σε υπαίθριο χώρο και να χρησιμοποιείται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Όλα τα εξαρτήματα που μεταφέρουν ηλεκτρισμό προστατεύονται από τη βροχή και το χιόνι, και η οδήγηση πάνω από το GroundPad δεν προκαλεί καμία ζημιά.

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ‘διαφεύγει’ περιορίζεται στο πάτωμα του οχήματος. Το GroundPad είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν ανιχνευτούν ξένα σώματα. Το BMW Group προσφέρει επίσης μία υπηρεσία εγκατάστασης για το BMW Wireless Charging, κατόπιν παραγγελίας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO