spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ3ος Γύρος Π.Π. FORMULA 1 BAHREIN

3ος Γύρος Π.Π. FORMULA 1 BAHREIN

Κάτι φαίνεται πως άλλαξε στην Formula 1 αφού πλέον μπορεί και μας διατηρεί καθηλωμένους μπροστά στους δέκτες των τηλεοράσεων, για περισσότερο από δύο ολόκληρες ώρες! Το θέαμα που προσέφερε ο αγώνας στο Μπαχρέιν ήταν ο μεγάλος F1 BAHREIN 13«νικητής» του χθεσινού grand prix το οποίο επανέφερε στους μεγαλύτερους της παρέας μας, μνήμες, από κούρσες γεμάτες από κόντρες που συνεχίζονταν μέχρι και την τελευταία στροφή των αγώνων.

Τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Ferrari ήταν αυτά τα οποία μονοπώλησαν τις εικόνες που διαδραματίστηκαν την ξεχωριστή ώρα των απονομών, μετά από πολλά grand prix. Η ιταλική οικογένεια πανηγύρισε διπλά την επιτυχία της ομάδας καθότι συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Από την εκκίνηση κιόλας φάνηκε πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα ήτανε για κανέναν από τους 24 τολμηρούς πιλότους η εξέλιξη του αγώνα. Το τρενάκι των Φέτελ, Χάμιλτον, Μπότας, Φερστάπεν , Μάσα και Ρικιάρδο, αναλωθήκαν σε ένα σωρό εναλλαγές κυνηγώντας ένα καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα του αγώνα, μέχρι και τον 11ο γύρο ,προσφέροντας άπλετο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην πίστα.
Στον 13ο γύρο και μετά από την γρήγορη αλλαγή ελαστικών που έκανε ο Φερστάπεν, ήρθε ένα αF1 BAHREIN 14ναπάντεχο μπλοκάρισμα των τροχών του ,κατά το οποίο τέθηκε άδοξα εκτός αγώνα, την ώρα που πίεζε προσβλέποντας, σε καλύτερη θέση διεκδίκησης. Τα ξαφνικά προβλήματα ήρθαν λίγα δευτερόλεπτα μετά καθώς ο Στρόλ μετά από τον άτυχο εμβολισμό που δέχτηκε, έμεινε στην κορυφή της πρώτης στροφής, αναγκάζοντας τους κριτές να διακόψουν τον αγώνα και έτσι να μηδενιστούν οι διαφορές των πρωτοπόρων, φέτελ, μπότα, χάμιλτον, Μάσα, Ράικονεν, οι οποίοι επιδόθηκαν σε τρελές κόντρες αναμεταξύ τους, δείχνοντας έτσι τις αγωνιστικότατες διαθέσεις τους. Μεγάλες και απίστευτες ήταν οι προσπεράσεις, των Ρικιάρντο, Πέρεζ, Χούλκενμπεργκ, Αλόνσο και Πάλμερ, στον 21ο γύρο, καθώς έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην διεκδίκηση των θέσεων μεταξύ 6-13, μετά από πολλούς αγώνες.

F1 BAHREIN 10Μια αψυχολόγητη, ενέργεια του Χάμιλτον όταν αυτός υπέπεσε σε εσκεμμένο μπλοκάρισμα των τροχών, του δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση, στους πιλότους που ακολουθούσαν ξωπίσω του, κόστισαν ποινή 5 δευτερολέπτων , τα οποία στην συνέχεια του αγώνα αποδείχθηκαν, εντελώς πολύτιμα!

Η στρατηγική των 2 πιτ στοπ από την ομάδα της Ferrari αποδείχθηκε πολύ έξυπνη, καθώς συντέλεσε στην οδηγική ελευθερία του φέτελ, ο οποίος στην κυριολεξία, φάνηκε πως έλεγχε τον αγώνα, χωρίς να κουβαλά το παραμικρό ίχνος άγχους πάνω του!
Φανταστική οδήγηση από τους «Γερόλυκους» του σπορ, Μάσα και Αλόνσο όπου ο δεύτερος προδόθηκε από το μοτέρ της Honda κατά τηF1 BAHREIN 11ν διάρκεια του τελευταίου γύρου.
Η καρό σημαία ανέμισε στο πέρασμα του νικητή Φέτελ, που έμελε να δώσει και το έναυσμα των μεγάλων πανηγυρισμών σε όλη την πίστα. Αμέσως τον πλεύρισε δίπλα του, ο δεύτερος, και περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον ο οποίος με ένα και μόνο νεύμα αναγνώρισε το χθεσινό «οδηγικό μεγαλείο» του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικά φιλόδοξος και ανυπόμονος, Μπότας, που σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από την θέση στην οποία κατετάγη!

Το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στο Ρωσικό grand prix που είναι η επόμενη αναμέτρηση των πιλότων της F1, και αναμένετε, με μεγάλη αγωνία , μετά από αρκετά χρόνια και από όλους εμάς!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO