spot_img

Νέο Audi A8

Audi A8 10Και ο λόγος είναι ότι:
1. Για πρώτη φορά αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης level 3, είναι διαθέσιμες σε όλες τις εκδόσεις του.
2. Εφαρμόζει τη νέα γλώσσα σχεδίασης μαζί με πρωτοποριακή τεχνολογία χειρισμού αφής η οποία καταργεί τους διακόπτες.
3. Παγκόσμια πρώτη εφαρμογή νέων συστημάτων ενεργούς ηλεκτρομηχανικής ανάρτησης με μόνιμη τετρακίνηση quattro και δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών.

Audi AI
Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Audi A8, είναι το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο.
Σήμερα στην 4η γενιά της η ναυαρχίδα της Audi αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς για την πρόοδο μέσω της τεχνολογίας (Vorsprung durch Technik), με νέα πρωτοποριακά συστήματα και καινοτόμες τεχνολογίες που βρίσκοναι κάτω απο την ομπρέλλα του Audi AI.

Αλλά τι σημαίνει ΑΙ ?
Είναι τα αρχικά των λέξεων Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη) δηλαδή είναι νοημοσύνη που αναπτύσεται απο μηχανές και στην επιστήμη των υπολογιστών, το πεδίο έρευνας ΑΙ οριοθετείται ως μελέτη ‘ευφυών παραγόντων’ βάσει της οποίας η κάθε συσκευή Audi A8 15αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και αναλαμβάνει δράσεις που μεγιστοποιούν την πιθανότητα επιτυχίας σε κάποιο στόχο.

Eκτεταμένη δικτύωση, αυτοματοποίηση και ηλεκτροκίνηση – είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την Audi του μέλλοντος. Το Audi AI σύντομα θα είναι ο κωδικός για ποικίλα καινοτόμα συστήματα που θα απαλλάξουν και θα ανακουφίσουν τον οδηγό ενώ ταυτόχρονα θα του προσφέρουν νέες δυνατότητες να χρησιμοποιήσει το χρόνο που περνάει στο αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, το Audi AI χρησιμοποιεί επιτυχημένες στρατηγικές και καινοτόμες τεχνολογίες από το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης βάζοντας έτσι τη μάρκα πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Κορυφαίες τεχνολογίες

Αυτόνομη οδήγηση level 3
Είναι το π[ρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Audi AI Traffic jam pilot αναλαμβάνει την Audi A8 11οδήγηση σε αργή κίνηση με ταχύτητα έως 60 km / h και σε αυτοκινητόδρομους όπου υπάρχει μπαριέρα η οποία διαχωρίζει τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
Το σύστημα Traffic jam pilot (σύστημα υποβοήθησης οδηγού σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης) διαχειρίζεται την εκκίνηση, την επιτάχυνση, το τιμόνι και το φρενάρισμα. Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να ελέγχει το αυτοκίνητο αλλά μπορεί να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι και να επικεντρωθεί σε μια διαφορετική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από το αυτοκίνητο, όπως η παρακολούθηση της ενσωματωμένης τηλεόρασης.

Η λειτουργία αυτόνομης στάθμευσης Audi AI μπορεί να κατευθύνει αυτόνομα το A8 προς και από ένα χώρο στάθμευσης ή ένα γκαράζ, ενώ ο ελιγμός παρακολουθείται από τον οδηγό ο οποίος δεν χρειάζεται να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία αφής καταργεί τους διακόπτεςAudi A8 14
Η Audi μεταφέρει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην ψηφιακή εποχή με έναν ριζικά νέο τρόπο χειρισμού απομακρύνοντας τελείως το οικείο περιστροφικό κουμπί και το touchpad του προηγούμενου μοντέλου ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες που υπάρχουν στον πίνακα οργάνων χωρίς κουμπιά και διακόπτες.
Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το άγγιγμα του δακτύλου στη μεγάλη οθόνη ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού και άνεσης. Ο συνδυασμός της ακουστικής και απτής ανάδρασης μαζί με τη χρήση κοινών χειρονομιών αφής καθιστούν τη νέα λειτουργία MMI touch ιδιαίτερα ασφαλή, διαισθητική και γρήγορη στη χρήση.

Ανάρτηση που διαβάζει το δρόμο, quattro & ενεργή τετραδιεύθυνση
Η δυναμική ανάρτηση Audi AI η οποία αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης Audi A8 12το οποίο μέσα απο τις κάμερες οι οποίες σαρώνουν συνεχώς το οδόστρωμα ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές, προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό επίσης με το νέο σύστημα pre sense (360 °), το αυτοκίνητο ανεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε περίπτωση επικείμενης πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις συνέπειες του ατυχήματος για όλους τους επιβαίνοντες.

Μια άλλη καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα. Ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται ακόμα πιο δυναμικός και ακριβής με το δυναμικό διαφορικό το οποίο διανέμει ενεργά τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών, συμπληρώνοντας τη μόνιμη τετρακίνηση – quattro που είναι πλέον στάνταρ στο νέο Α8.

Audi A8 17Νέα γλώσσα σχεδίασης
Τώρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή σχεδίασης συνολικά για τη μάρκα. Το μπροστινό μέρος με τις κάθετες γρίλιες Singleframe και το μυώδες σχήμα του αμαξώματος, τονίζουν τη σπορ κομψότητα, την τεχνολογική υπεροχή και την ύψιστη ποιότητα κατασκευής. Ξεχωρίζει μέσω των πολύ εντυπωσιακών προβολέων HD Matrix LED με φωτισμό Audi λέιζερ και τη φωτεινή λωρίδα LED σε συνδυασμό με τα πίσω φώτα τεχνολογίας OLED. Αυτά παράγουν μοναδικά φωτεινά κινούμενα μοτίβα καθώς ο οδηγός πλησιάζει ή απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Κορυφαίοι κινητήρες
Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο εκτεταμένα ανασχεδιασμένους V6 κινητήρες: ένα 3.0 TDI και ένα 3.0 TFSI απόδοσης 286 hp και 340 hp αντίστοιχα, ενώ δύο οκτακύλινδρες Audi A8 16εκδόσεις – μία 4.0 TDI με 435 hp και μια 4.0 TFSI με 460 hp θα ακολουθήσουν αργότερα.
Το A8 L e-tron quattro με τον ισχυρό plug-in hybrid drive επίσης θα έλθει αργότερα. Ο 3.0 l TFSI και ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας επιτυγχάνουν απόδοση 449 hp και ροπή 700 Nm, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει αρκετή ισχύ για περίπου 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης.

Τα νέα Audi A8 και A8 L θα εμφανιστούν στην αγορά προς τα τέλη του 2017.

More than a car. The new Audi A8

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO