spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΑΜΟΤΟΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΑΜΟΤΟΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΑΜΟΤΟΕ

Το Δ.Σ της ΑΜΟΤΟΕ, συνεδρίασε μετά την παραλαβή των Υγειονομικών πρωτοκόλλων που απέστειλε το Υπουργείο Αθλητισμού και η Υγειονομική Επιτροπή, την Τετάρτη 6 /5/2020, σχετικά με την έναρξη των προπονήσεων.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν αυξάνει το κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 δεδομένων των αποστάσεων και του εξοπλισμού των αγωνιζομένων (κράνος- γάντια), αλλά οι συναθροίσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις (πίστες),είναι αυτές που βοηθούν στην εξάπλωση, αποφασίσαμε και εφαρμόζουμε, σε συνάρτηση με τις ισχύουσες διατάξεις και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών μας και του προσωπικού που εργάζεται στους αθλητικούς χώρους, τα κάτωθι:

Αναφορικά με τους αγωνιστικούς χώρους:

Οι προπονήσεις διοργανώνονται σε αδειοδοτημένους αγωνιστικούς χώρους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχ. Συν.1-2-3-4-5. Αναφορικά με το συνημμένο 3, διευκρινίζουμε ότι, συμπληρώνεται από γιατρό και φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις της εκάστοτε πίστας. Αναφορικά με τα συνημμένα 4-5, προτείνεται η ανάρτησή τους σε εμφανή σημεία και ιδιαίτερα στην είσοδο της αθλητικής εγκατάστασης. Οι διαχειριστές των αγωνιστικών χώρων, οφείλουν να ενημερώσουν εκ των προτέρων την Ομοσπονδία, με τις ακριβείς ημέρες και ώρες διεξαγωγής προπόνησης, με email στο secretary@amotoe.gr.

Τα συνημμένα: 

Συνημμένο 1 (Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες)

Συνημμένο 2 (Άρθρο στην Εφημερίδα της κυβέρνησης ΦΕΚ 1644_Β 03.05.2020)

Συνημμένο 3 (ΓΓΑ Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού για Τεχνικό Προσωπικό)

Συνημμένο 4 (Δεκάλογος COVID19 GGA A4 )

Συνημμένο 5 (Οδηγίες για Covid-19)

Συνημμένο 6 (ΓΓΑ κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων εγκατάστασης)

Συνημμένο 7 (Εντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών)

 

 • Απαγορεύεται η χρήση όλων των κλειστών χώρων, συμπεριλαμβανομένων των box, ντουζιέρων, κυλικείων -ακόμα και με την μορφή take away-συνίσταται η ΜΗ χρήση τουαλετών.
 • Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής (διαλύματα υδατανθράκων ή /και πρωτεϊνικά καθώς και ενεργειακές συσκευασμένες μπάρες) που θα φέρνει ο ίδιος ο αθλητής, κανένα άλλο τρόφιμο δεν θα πρέπει να διατίθεται στο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης.
 • Η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων.
 • Ο φύλακας θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους αθλητές, προπονητές, ιατρούς και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης δεν θα εισέρχεται χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Διοίκηση της εγκατάστασης (δεν επιτρέπονται θεατές).
 • Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων το ονοματεπώνυμο( Συνημμένο 6 ), τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται στο συνημμένο 5, αλλά και στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, με μέριμνα του υπευθύνου της εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση. Αντίγραφό του θα αποστέλλεται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, στο email secretary@amotoe.gr. Συνίσταται, όπου είναι εφικτό, να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC. Σε ύποπτο κρούσμα COVID-19, του συστήνεται η επιστροφή στο σπίτι του και η επικοινωνία με τον ιατρό του.   
 • Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό χώρο με την χρήση τέντας. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ 2 τεντών θα είναι 5 μέτρα.
 • Σε περίπτωση που υπάρχουν σταθερά η κινητά συνεργεία για την αλλαγή ελαστικών, επιβάλλεται να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες (μάσκα-γάντια-αποστάσεις-απολυμαντικά) από όλους τους εμπλεκόμενους.
 • Επιτρέπεται ένας αθλητής να συνοδεύεται από έναν μηχανικό. Το σύνολο των παρευρισκομένων, δεν μπορεί να υπερβεί τα 80 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- υπαλλήλων καθαριότητας κλπ). Όλοι πλην των αθλητών φορούν μάσκα και γάντια.
 • Το ανώτατο όριο αθλητών που θα προπονούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 άτομα κάθε φορά. Η ελάχιστη απόσταση αθλητών σε στάση, θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.
 • Θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος (ή gel) 70% σε εμφανή σημεία και στους χώρους των προπονήσεων. Οι τουαλέτες θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ οι νιπτήρες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με υγρό σαπούνι χεριών και χειροπετσέτες μίας χρήσης. Η χρήση χάρτινων ή πλαστικών καλυμμάτων λεκάνης μίας χρήσης είναι επιθυμητή, όπως και η διαθεσιμότητα διαλύματος χλωρίνης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (οικιακή χλωρίνη σε αραίωση 1:10, αν χρησιμοποιείται σκεύασμα αρχικής συγκέντρωσης 5%).
 • Ένας χώρος (π.χ. ένα δωμάτιο αποδυτηρίων) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, προκειμένου να απομονωθεί προσωρινά κάποιο άτομο με συμπτωματολογία COVID-19. Συστήνεται η απομάκρυνση του από την εγκατάσταση, η απομόνωση στο σπίτι του και η επικοινωνία με την Ομοσπονδία και τον προσωπικό γιατρό του, ενώ ο ΕΟΔΥ ειδοποιείται σε κάθε περίπτωση ύποπτου κρούσματος και αυτός αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση και την παροχή σχετικών οδηγιών.

ΑΘΛΗΤΕΣ Πριν και κατά την προπόνηση 

 • Το κάθε σωματείο, πριν την έναρξη των προπονήσεων, θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε γιατρός να εξετάσει κλινικά όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις και να πάρει λεπτομερές ιστορικό (Συνημμένο 7), με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης, ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο παθολογικό και εργαστηριακό έλεγχο. Τα ιατρικά αρχεία των αθλητών θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο του συλλόγου, με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 
 • Σε περίπτωση που ο αθλητής κατοικεί σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου του, τότε η προ-αγωνιστική εκτίμηση θα γίνεται από ιατρό παθολόγο της περιοχής και το ιστορικό θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο σωματείου του, το οποίο θα κρατά το αρχείο και θα το αποστείλει στην Ομοσπονδία, όταν αυτό ζητηθεί, με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία αποτελεί και το σύνδεσμο με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 • Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Ομοσπονδία, με κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία θα λειτουργήσει τις προσεχείς ημέρες. Σε επόμενη ανακοίνωση θα δοθούν οι οδηγίες για την χρήση της εφαρμογής SMS. Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο από τα συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, δύσπνοια ή βήχας, μυαλγία, διάρροια, πονόλαιμος ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης), ο αθλητής παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει την Ομοσπονδία ή το σωματείο του, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ για οδηγίες ενεργειών. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε μέλος του προπονητικού/ τεχνικού επιτελείου.
 • Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δελτίο αθλητή και κάρτα υγείας αθλητή σε ισχύ.
 • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι αδειοδοτημένες είναι οι εξής:

 

Πίστα motocross στα Δουνέϊκα Ηλείας – ΔΙΑΘΛΗΣΗ  

Πίστα motocross στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας – ΑΟΛΜΟ

Πίστα motocross στο Αίγιο – ΠΑΛΕΜΟΤ

Πίστα motocross στον Πρίνο Τρικάλων – ΜΑΣΤ

Πίστα motocross στις Σέρρες – ΛΑΜΣ

Πίστα motocross στην Καλαμάτα – ΛΕΜΟΚΑ

Πίστα motocross στην Σπάρτη – ΑΜΟΣ

Πίστα super moto στην Καλύφυτο Δράμας 69SPEEDWAY – SUPERMOTO – Δράμα

Πίστα super moto στην Σπάρτη SPARTA MOTUL Circuit

Πίστα super moto στις Σέρρες

Πίστα ταχύτητας στα Μέγαρα

Πίστα ταχύτητας στις Σέρρες

 

 • Για την χρήση των ανωτέρω αγωνιστικών χώρων, ισχύουν όλα τα αναφερόμενα στην συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με τις αποφάσεις των σχετικών υπουργείων, του ΕΟΔΥ και της ΑΜΟΤΟΕ.
 • Μπορούν να προπονηθούν αθλητές από την ηλικία των 15 ετών και άνω.
 • Δεν επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλον Νομό από αυτόν της κατοικίας του αθλητή, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

 

Η ΑΜΟΤΟΕ , σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα παρακολουθεί συνεχώς τη δυναμική της επιδημίας και θα προσαρμόζει τα μέτρα στις νέες καταστάσεις εκδίδοντας, όποτε κριθεί αναγκαίο, νέες οδηγίες.

 

Ελπίζουμε στην συνεργασία όλων, με σκοπό την γρήγορη επανεκκίνηση του αθλήματός μας.

ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΚΟΡΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ –ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Οµοσπονδία Ελλάδος, Γήπεδο Κωτσάλου, ΤΚ 65201, Καβάλα, Τηλ.6972920809 www.amotoe.gr, secretary@amotoe.gr

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO