spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ADAC Opel Rally Junior Team και το Corsa Rally4 στοχεύουν στην...

Η ADAC Opel Rally Junior Team και το Corsa Rally4 στοχεύουν στην επιτυχία

Η ADAC Opel Rally Junior Team και το Corsa Rally4 στοχεύουν στην επιτυχία
  • Ο Γάλλος Laurent Pellier οδηγεί το Opel Corsa Rally4 σε έξι αγώνες ράλι του JERC
  • Με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένεται ο εναρκτήριος αγώνας στις 13-14 Μαΐου στα Gran Canaria

Rüsselsheim.  Η ADAC Opel Rally Junior Team επιστρέφει με τις καλύτερες αναμνήσεις στο Junior European Rally Championship (JERC) του 2022. Ενώ η φιλοσοφία και οι φιλοδοξίες παραμένουν αναλλοίωτες, όλα τα υπόλοιπα είναι νέα. Έτσι, αντί για το ADAM R2, στο προσκήνιο των ειδικών διαδρομών έρχεται τώρα το Opel Corsa Rally4. Από το 2015 έως και το 2018 οι Emil Bergkvist (Σουηδία), Marijan Griebel (Γερμανία), Chris Ingram (Αγγλία) και Mārtiņš Sesks (Λετονία), τέσσερεις κορυφαίοι οδηγοί που προέρχονται από την κοινή «δεξαμενή» ταλαντούχων οδηγών των Opel/ADAC, στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης στο Junior European Rally Championship. Αν μη τι άλλο, η επανάληψη του επιτεύγματος αυτού είναι η φιλοδοξία της ομάδας για την επιστροφή της στο πιο σκληρό πρωτάθλημα ράλι για rookies στην Ευρώπη.

opelrally5.jpg

Ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport Director: «Η θέλησή μας να κερδίσουμε, η οποία μας χάρισε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους στο ERC, παραμένει η κινητήρια δύναμη μας. Αλλά ξέρουμε ότι το επίπεδο στο JERC είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για να παλέψεις για τον τίτλο, πρέπει να αποδίδεις κάθε φορά στο 100% και να κάνεις τα λιγότερα δυνατά λάθη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.»

opelrally3.jpg

Το Corsa Rally4 προσωποποιεί την αποδοτικότητα και τις δυναμικές επιδόσεις, όπως έχει ήδη αποδείξει σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα. Ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,2 λίτρων αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 156 kW (212 hp) και μέγιστη ροπή 290 Nm. Το αυτοκίνητο θα συμμετάσχει υπό τη σκέπη της ομάδας του Αυστριακού θρύλου των αγώνων ράλι, Manfred Stohl.

opelrally2.jpg

Το πλήρωμα του Corsa Rally4 είναι επίσης ένα από τα πιο ταλαντούχα της διοργάνωσης. Ο Γάλλος Laurent Pellier ήταν ο οδηγός που κυριάρχησε στο νέο ADAC Opel e-Rally Cup της περασμένης σεζόν με αποτέλεσμα να στεφθεί εύκολα ο πρώτος πρωταθλητής του πρώτου ηλεκτρικού κυπέλλου αγώνων ράλι ενιαίου τύπου στον κόσμο. Η άνοδος του 27χρονου οδηγού από την πόλη Bonneville που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη στην ομάδα ADAC Opel Rally Junior αντιπροσωπεύει την άμεση συνέχεια της επιτυχημένης ιδέας των Opel και ADAC για την αξιοποίηση νέων ταλέντων μέσα από μια κοινή «δεξαμενή» οδηγών. Τη θέση του συνοδηγού στο Corsa Rally4 θα καταλάβει η Marine Pelamourques (24 ετών), η οποία πέρυσι συνέβαλε καθοριστικά ώστε ο Pellier να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στο Corsa-e Rally.

opelrally4.jpg

Η Marine Pelamourques(συνοδηγός) και ο Laurent Pellier(οδηγός)

Για ακόμα μια φορά, το JERC 2022 περιλαμβάνει έξι γύρους, τρεις στην άσφαλτο και τρεις στο χώμα. Η σεζόν ξεκινά στις 13-14 Μαΐου στα Gran Canaria. Μετά από τέσσερις ακόμη αγώνες σε Πολωνία, Λετονία, Ιταλία και Τσεχία, ο τελικός γύρος είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Ο Laurent Pellier ανυπομονεί: «Ανυπομονώ πραγματικά για τη σεζόν μου στο JERC. Τα έξι ράλι είναι από τα πιο απαιτητικά στην Ευρώπη και ο πρώτος γύρος στα Gran Canaria είναι από τους αγαπημένους μου. Ο ανταγωνισμός στο JERC είναι απίστευτα μεγάλος, αλλά στην Opel ADAC Rally Junior Team, μαζί με την συνοδηγό μου Marine και το Corsa Rally4, νιώθω πολύ καλά προετοιμασμένος. Η Marine και εγώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε αυτή τη σεζόν επιτυχημένη!».

Αγωνιστικό ημερολόγιο JERC 2022

13-14/05 

Rally Islas Canarias, Gran Canaria (άσφαλτος) – Ισπανία 

11-12/06 

Rally Poland, Mikolajki (χώμα) – Πολωνία

02-03/07 

Rally Liepāja, Liepāja (χώμα) – Λετονία

23-24/07 

Rally di Roma Capitale, Fiuggi (άσφαλτος) – Ιταλία

27-28/08 

Barum Czech Rally Zlín, Zlín (άσφαλτος) – Τσεχία

25-26/09 

Cyprus Rally*, Nikosia (χώμα) – Κύπρος 

* Προς επιβεβαίωση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO