spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSMotocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019

Motocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019

Ο καιρός ήταν καλός και οι συμμετοχές έφτασαν τις 93 μαζί με τα QUAD.

Μετά από τέσσερα χρόνια, το πρωτάθλημα motocross επέστρεψε στην πίστα του Πρίνου Τρικάλων. Η τοπική λέσχη (Μ.Α.Σ. Τρικάλων) δούλεψε πολύ σκληρά για να μπορέσει να φέρει την εγκαταλειμμένη για χρόνια πίστα σε κατάσταση ικανή να φιλοξενήσει αγώνα. Φυσικά υπήρχαν κάποιες ατέλειες αλλά πιστεύουμε ότι στον επόμενο αγώνα όλα θα είναι όπως πρέπει. Το σημαντικό ήταν να γίνει η αρχή.

Μετά από τα γεγονότα της Χαλκίδας όλοι ήταν επιφυλακτικοί περιμένοντας να δουν το κλίμα που θα επικρατούσε στα Τρίκαλα, αλλά οι αθλητές μας εξέπληξαν ευχάριστα με την ωριμότητα που επέδειξαν. Χωρίς καμία σκιά ή ένταση, όλοι είχαν εστιάσει στην αγωνιστική τους επίδοση, όπως επίσης οι ομάδες και ο περίγυρος τους. Πραγματικά το κλίμα στα Τρίκαλα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που απέδειξε ότι για όλους προέχει το καλό του σπορ που αγαπάνε.

MX1

Στην ΜΧ1  ό Γιάννης Τουρατζίδης δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει τις οδηγικές ικανότητες και την φυσική του κατάσταση. Ξεχώρισε από την αρχή και αναδείχθηκε νικητής τερματίζοντας πρώτος και στα δύο σκέλη.  Ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής ήταν ο μόνος που κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του θεσσαλονικιού αναβάτη και στα δύο σκέλη. Κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας μάλλον επέλεξε την ασφάλεια της δεύτερης θέσης χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα. Στο πρώτο σκέλος έπαιξε πολύ δυνατά και ό Δημήτρης Κοντολέτας που προσπάθησε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση αλλά ο Κουζής ήταν αρκετά δυνατός για να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος, παρά το ότι ο Κοντολέτας ήταν ο ταχύτερος όλων, στον τελευταίο γύρο του αγώνα! 

MXPA210419MX1025

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα οι δύο πρώτοι έκαναν τον δικό τους αγώνα αλλά αυτός που μπήκε αποφασισμένος για μία θέση στο βάθρο ήταν ό Άρης Τσαρνάς. Παρά την καθόλου καλή εκκίνηση του, αναρριχήθηκε με σταθερό ρυθμό και θεαματικό τρόπο μέχρι την τρίτη θέση. Έτσι η πιο σκληρή μάχη δόθηκε τελικά για την τέταρτη θέση ανάμεσα στο στον Κοντολέτα και τον 4ο τελικά Ηλιόπουλο που έδειξε τι μπορεί να κάνει η δύναμη της θέλησης.        Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν έγινε αισθητή η απουσία του Νίκου Λυρίου…..

ΜΧ2/ΜΧ2Τ

Ο Αλέξης Γεωργαντάς θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο της MX2 και αυτό έδειξε η διπλή νίκη του στα Τρίκαλα. Ακόμη και η κακή εκκίνηση του στο δεύτερο σκέλος δεν φάνηκε αρκετή για να ανακόψει την πορεία του προς την νίκη. O Ανδρέας Ανδρέου από την πλευρά βρέθηκε στα Τρίκαλα έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να μείνει στο παιχνίδι του τίτλου. Οδήγησε δυναμικά στο πρώτο σκέλος και τερμάτισε δεύτερος χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από κανέναν. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα αποφάσισε να πιέσει τον Γεωργαντά και οδήγησε οριακά, με αποτέλεσμα να έχει μία πτώση που τον έριξε στην 22η θέση.  Άτυχος επίσης ο Φραγκίσκος Ζούνης που είχε αρκετές πτώσεις και στα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να τερματίσει αντίστοιχα 17ος και 4ος. Αυτός που θα λέγαμε ότι βγήκε κερδισμένος, ήταν ο σταθερά εντυπωσιακός Αντώνης Σάγμαλης. Κατέκτησε με άνεση την διπλή νίκη της MX2T, ανεβαίνοντας  παράλληλα στην δεύτερη θέση του βάθρου της ΜΧ2. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην ΜΧ2, μπροστά από πολύ πιο έμπειρους αναβάτες! Απρόσμενα καλές ήταν οι επιδόσεις του στρατευμένου (και λογικά απροπόνητου) Παναγιώτη Παπίλα. Μία τέταρτη και μία τρίτη θέση στα δύο σκέλη, τον οδήγησαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με ψυχραιμία και σταθερότητα ο Δημήτρης Μπαξεβάνης πέτυχε τον συνδυασμό αποτελεσμάτων που του εξασφάλισαν την τέταρτη θέση της κατηγορίας. Όσο για την ΜΧ2Τ, δεύτερος ήταν ο Γιώργος Καριώτης και τρίτος ο Σταύρος Μαυράκης.

MXPA210419MX2035

OPEN/SENIOR

O Martin Todorov από την Βουλγαρία εμφανίστηκε ως guest star και ανέτρεψε τα προγνωστικά κατακτώντας την πρώτη θέση της open με δύο νίκες στα δύο σκέλη της ημέρας. Ο Βασίλης Πακαταρίδης που είχε μονοπωλήσει τις νίκες στους προηγούμενους αγώνες, δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της κατηγορίας, σε αντίθεση με τον  Σταμάτη Δημολιάνη που εμφανίστηκε ιδιαίτερα μαχητικός και κατέκτησε με το σπαθί του την δεύτερη θέση. Δυναμική εμφάνιση έκανε και ο Μανώλης Σκύβαλος που βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας OPEN. Όσο για την κατηγορία Senior, νικητής για δεύτερη φορά ήταν ο Σπύρος Μητρόπουλος, με δεύτερο τον Σωτήρη Βαγενά και τρίτο τον Παναγιώτη Σιδέρη.

MXPA210419OPEN072

ΜΧ85 / MX65

Στο φυτώριο των αγώνων δεν έχει τόση σημασία η επίδοση, αλλά η συμμετοχή. Τα παιδιά που αγωνίζονται μας δίνουν μεγάλη χαρά και αξίζουν όλα το χειροκρότημα μας, όπως και οι γονείς τους που ξοδεύουν χρήματα και χρόνο για να τους φέρουν στους αγώνες. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους. Χάρη στην όρεξη και το ταλέντο των παιδιών μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα τους επόμενους πρωταθλητές. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν άνθρωποι με όραμα που επενδύουν στο νέο αίμα όπως ο κος Νούλας..….

Για την ιστορία εμείς πρέπει να αναφερθούμε στα παιδιά που ξεχώρισαν και εσείς απολαύστε τις φωτογραφίες όλων, βλέποντας και τα ονόματα τους στα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε.

MXPA210419MX85023

Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ΜΧ85, ο Καμαρινός Παυλόπουλος οδήγησε πολύ δυναμικά και σημείωσε μάλιστα τον ταχύτερο γύρο, στην προσπάθεια του όμως να διατηρήσει την πρώτη θέση είχε μία πτώση που τον περιόρισε στην δεύτερη θέση. Έτσι την νίκη του πρώτου σκέλους κατέκτησε ο Νίκος Κοσιάβελος που συνδυάζοντας και μία δεύτερη θέση που κατέκτησε στο επόμενο σκέλος, αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία, με δεύτερο τον Νίκο Κανελόπουλο (νικητής του δεύτερου σκέλους) και τρίτο τελικά τον Παυλόπουλο.

Στην MX65 ο Σωτήρης Φωτάκης ήταν με διαφορά ο ταχύτερος και στα δύο σκέλη κερδίζοντας την νίκη.  Λογικό ήταν λοιπόν να κερδίσει την προσοχή μας η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μερκούρη να κρατηθεί στην δεύτερη θέση, μπροστά  από τον βούλγαρο αθλητή Dani Tsankov. Ο Μερκούρης τα κατάφερε και στα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου περιορίζοντας τον Tsankov στην τρίτη θέση.

MXPA210419MX65020

Quad

Η πρεμιέρα της τετράτροχης κατηγορίας στο φετινό πρωτάθλημα συγκέντρωσε 14 συμμετοχές. Απογοήτευσε κάποιους η απουσία του περσινού πρωταθλητή Κώστα Ντούζου, αλλά το θέαμα που προσέφεραν  τα quadκαι στα δύο σκέλη ήταν εξαιρετικό. Η μάχη της κρυφής δόθηκε ανάμεσα σε δύο αθλητές. Από μία νίκη στα δύο σκέλη κατέκτησαν ο Βασίλης Τριανταφύλλου και ο Νικόλαος Σάββας που ήρθε στα Τρίκαλα από την Κύπρο. Με βάση τους βαθμούς του διημέρου, την πρώτη θέσης πήρε ο Ν. Τριανταφύλλου με δεύτερο τον Απόστολο Τριανταφύλλου και τρίτο τον Ραφαήλ Κυριακίδη. 

MXPA210419QUAD012

Ραντεβού στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στο Πύργο (Δουναίικα Ηλείας) 11&12 Μαΐου

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

MX1

MX2

MX85

MX65

QUAD

OPEN

Γενικές

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO