spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΜε Powerbank ο νέος ευέλικτος σταθμός φόρτισης

Με Powerbank ο νέος ευέλικτος σταθμός φόρτισης

Τα πάντα εξελίσσονται με τρομακτικούς ρυθμούς στην αυτοκίνηση. Ένας νέος και ευέλικτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της VW ξεκινά να παράγεται στο εργοστάσιο των εξαρτημάτων του Ανόβερο.

Η μετατροπή των Components του Ομίλου Volkswagen στην ηλεκτρονική κινητικότητα συνεχίζει να επιταχύνει. Τώρα ο όμιλος  Volkswagen ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής του ευέλικτου σταθμού ταχείας φόρτισης από το 2020 και μετά.

VW charging system_ 03

Αυτός ο σταθμός, βασισμένος στην αρχή ενός powerbank, μπορεί να χρεώσει έως και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα και επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή αποθήκευση οικολογικής ισχύος. Ο σταθμός πρόκειται να παραχθεί στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Ανόβερο, όπου η παραγωγή ανταλλακτών θερμότητας, που αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής περιοχής του κινητήρα, θα αντικατασταθεί βήμα προς βήμα από τη νέα επιχειρηματική περιοχή της ηλεκτρονικής κινητικότητας.

VW charging system_ 04

Από το 2020 και εξής, η ευέλικτη παραγωγή σταθμών φόρτισης θα αντικαταστήσει σταδιακά την παραγωγή ανταλλακτών θερμότητας, που αποτελεί τμήμα της επιχειρηματικής περιοχής του κινητήρα και του χυτηρίου. Η μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να επιτύχει τον επείγοντα μετασχηματισμό και θα συμβάλει στη διαφύλαξη της απασχόλησης και στη βιώσιμη ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης της εγκατάστασης συνιστωσών του Ανόβερο. Επιπλέον, η μετάβαση θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη χρήση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στο εργοστάσιο. Για παράδειγμα, ένας υπεύθυνος ανάπτυξης θερμότητας θα είναι σε θέση να αναπτύξει την τεχνογνωσία του στο μέλλον για την ανάπτυξη συστημάτων ψύξης μπαταριών ή τη βελτιστοποίηση της θερμικής διαχείρισης.

VW charging system_ 05

Οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές έχουν ήδη συμμετάσχει στην πιλοτική εφαρμογή της ιδέας για τον ευέλικτο σταθμό ταχείας φόρτισης από το 2018. Το πιλοτικό έργο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019 μαζί με την πόλη του Wolfsburg. Από το 2020, η παραγωγή των πρώτων σταθμών ταχείας φόρτισης θα αρχίσει στο εργοστάσιο του Ανόβερο.

VW charging system_ 06

Ταυτόχρονα, η συνεργασία πρέπει να συζητηθεί με πιθανούς εταίρους. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι αναμένεται σημαντική ζήτηση για ευέλικτους σταθμούς ταχείας χρέωσης σε σχέση με την αύξηση της ηλεκτρονικής κινητικότητας τα επόμενα χρόνια.

VW charging system_ 07

Από τεχνική άποψη, ο σταθμός φόρτισης βασίζεται στο πακέτο μπαταριών του Modular Electric Toolkit της ομάδας Volkswagen (MEB) και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί τις κυψέλες του. Αργότερα, ο σταθμός φόρτισης θα παράσχει μια δεύτερη ζωή για μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα. Μια μπαταρία χάνει τη χωρητικότητα φόρτισης με την πάροδο του χρόνου. Όταν μια μπαταρία του οχήματος έχει φτάσει σε μια καθορισμένη, μειωμένη υπολειπόμενη χωρητικότητα, θα αντικατασταθεί. Εάν αυτή η μπαταρία μεταφερθεί στη συνέχεια σε μια λεπτομερή ανάλυση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σε έναν κινητό σταθμό φόρτισης

VW charging system_ 08

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO