spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar 2019 Stage 9 Pisco - Pisco

Rally Dakar 2019 Stage 9 Pisco – Pisco

Κύκλος γύρο από την βραχώδη περιοχή της πόλης Pisco, κατά την χθεσινή μέρα του 41ου Rally  Dakar toy 2019, το οποίο έτσι όπως εξελίσσεται, αναδεικνύεται περισσότερο σε ταινία τρόμου, παρά σε αγώνα του Motorsports!  Οι διαθέσεις όλων των «ενδιαφερομένων» για την πρωτοκαθεδρία του αγώνα, ξεκίνησαν από την γραμμή εκκίνησης του αγώνα. Η αρχή ήτανε πανηγυρική καθώς κατά τετράδες έπαιρναν εκκίνηση, οδηγοί και αναβάτες προσφέροντας άπλετο θέαμα τόσο σε φωτογράφους, όσο και στους κασκαντέρ πιλότους των ελικοπτέρων οι οποίοι εχθές, «πετούσαν από την χαρά τους». Τα τελευταία 100 χιλιόμετρα όμως οι ταχύτητες ήταν πολύ μεγάλες όσο και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την διασκορπισμένη άμμο που έπεφτε στα συστήματα μετάδοσης αναβατών και οδηγών, όπως οι Andrien van Beveren, staphane Peterhansel, και Sebastian Loeb.

17e60

Στην κατηγορία των Μοτό οι μονομάχοι αναβάτες που είχαν την οριακή διαφορά ολίγων λεπτών μεταξύ τους, είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές καθώς εκκινούσαν μαζικά, αλλά ομαδικά κινήθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα, και όλοι μαζί τερμάτισαν, εκεί όπου ξεκίνησαν, εκτός από έναν! Το παλληκάρι της Yamaha Αdrien van Beveren, είδε όλες τις ελπίδες του για μια θέση στο βάθρο της Λίμα, να εξανεμίζονται καθώς, το μοτέρ του παραιτήθηκε από την προσπάθεια αυτή. Το δεύτερο κύμα αναβατών ήταν και το δυναμικότερο, έδωσε την ευκαιρία στον καλά διαβασμένο  Michael Metge, με την sherco tvs να κερδίζει την παρτίδα, και τις εντυπώσεις μαζί με τον άλλο διεκδικητή του Podioum  Χιλιανού Pablo Quintanilla, που μέρα με την μέρα κερδίσει όλο και κάτι περισσότερο, χάρις την σοβαρότητα που δίνει στο κάθε ετάπ. Στην γενική κατάταξη προηγείται ο Tobby Price με ΚΤΜ , ακολουθεί ο Pablo Quintanilla με Husgvarna, και τρίτος έρχεται με διαφορά μόλις 4 λεπτών ο Mattias Walkner με KTM.

407b7

Στα αυτοκίνητα, ο σοβαρότατος Πρίγκηπας, κος Nasser All Attyiah, διαβεβαίωσε τους πάντες πως δεν προτίθεται να χαλαρώσει ούτε λεπτό από την διεκδίκηση της πρώτης θέσης και μόνον, καθώς εχθές κατάφερε να κάνει την 3η φετινή του νίκη στον αγώνα της καρδιάς του, γιατί ο All Attiyah είναι ένας άνθρωπος που ζει και προπονείται μέσα στην άμμο καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. 365 μέρες ζούσε για να απολαύσει την αυριανή στιγμή στην Λίμα που θα περάσει {όπως φαίνεται μέχρι στιγμής} πρώτος την γραμμή τερματισμού του 41ου αγώνα της μηχανοκίνητης περιπέτειας.  Από την άλλη ο “μεγάλος κύριος Ντακάρ Stephane Petrhansel” έλπιζε να φτάσει στην δεύτερη θέση της γενικής του αγώνα, αλλά τα πολλά φετινά προβλήματα καθώς και η άγαρμπη προσγείωσή του στους αμμόλοφους της ICA φαίνονται πως θα του στερήσουν την επιθυμία αυτή. Ο Sebastian Loeb έδωσε τρελό αγώνα για ακόμη μια μέρα και ενώ ήλπιζε να βρεθεί δίπλα στον Αll Attiyah, διεκδικώντας την τελευταία μέρα την πρωτιά, όταν ξαφνικά από την εκτοξευόμενη άμμο, έμεινε 2 φορές από το σύστημα μετάδοσης στο Peugeuot 3008 DKR,βλέποντας τις επιθυμίες του να προσγειώνονται ευτυχώς ακόμα στα πολύ μαλακά της σίγουρης 3ης θέσης γενικής.

66623

Στην θεαματική κατηγορία των Quad ο συνήθης ύποπτος, και μόνιμα πρωτοπόρος, νέος αναβάτης, Nicolas Gavigliasso, έκλεισε λίγο το γκαζάκι του “ Dragon rally”προκειμένου να το προφυλάξει από τις κακοτοπιές των βράχων, που παρεμβάλλονταν  επικίνδυνα σε πολλά μέρη της διαδρομής. Ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του βρήκε ο Manuel Andujar ,επίσης της παρέας των αναβατών από την Αργεντινή. Τα επόμενα χρόνια νομίζω πως θα μας απασχολήσει ο εν λόγω θεαματικός αναβάτης.  Στα extreme, s x s,ο chaleco Lopez διατήρησε την πρώτη θέση στον αγώνα, οδηγώντας με την σειρά του και αυτός απολύτως προσεκτικά, τερμάτισε στην Τρίτη θέση αφήνοντας το εταπ στα χέρια του Βραζιλιάνου Reinaldo Varela, ο οποίος δεν σταμάτησε να πανηγυρίζει από την ώρα που τερμάτισε! Τέλος στα Φορτηγά ο Eduard Nikolaev πήρε τον αγώνα και πρωτοστάτησε εκεί όπου ακριβώς χρειαζόταν, επιβεβαιώνοντας την οδηγική του κλάση , επιστρέφοντας  στο προβάδισμα της γενικής βαθμολογίας, στην κατηγορία των φορτηγών, αφήνοντας την δεύτερη θέση  στον ομόσταυλo του από την ΚΑΜΑΖ, Dimitry Sotnikov, που εχθές έσκισε στο σκαρφάλωμα!

84986

Σε οδηγό του αγώνα αναδείχτηκε ο Pablo Quintanila που έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του διεκδικώντας τα πάντα, ακόμα και όταν υπήρξαν στιγμές που δεν ήταν σίγουρο πως είχε πάρει τον σωστό δρόμο από τους πολύ γρήγορους υπολογισμούς στην πλοήγηση που έκανε.

Οne more day left!! Αυτό πλέον είναι το σλόγκαν που ψιθυρίζεται από τους πάντες στο 41ο Ράλλυ Ντακάρ που ολοκληρώνεται αύριο στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα! Μέχρι αύριο, όμως πολλά μπορούν να συμβούν!

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO