spot_img

Nissan Serena e-POWER

Το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της Nissan, που διατίθεται στο μίνι βαν Serena, ονομάστηκε Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019 από την μη κερδοσκοπική οργάνωση  Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC). Η RJC ανακοίνωσε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον τελικό γύρο ψηφοφορίας για τα ετήσια βραβεία του Αυτοκινήτου της Χρονιάς,  στις 13 Νοεμβρίου.

Nissan-Serena-e-POWER_ 03

“Η Nissan δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εσωτερικά μέρη και συμπεριλαμβάνοντας βασικά εξαρτήματα όπως ο κινητήρας και η μπαταρία”, όπως δήλωσε η επιτροπή  της οργάνωσης. “Αξιοποιώντας πλήρως το σύστημα πέδησης, το e-POWER επιτρέπει τη λειτουργία με ένα πεντάλ, κάνοντας πιο εύκολη και έτσι πιο ευχάριστη την οδήγηση”.

Nissan-Serena-e-POWER_ 04

Το Serena έγινε το δεύτερο μοντέλο της Nissan που εξοπλίστηκε με το e-POWER τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας το Note e-POWER, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2016. Το σύστημα e-POWER συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος.

Δείτε το Video με το Nissan Serena e-POWER

Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-POWER προσφέρει στον οδηγό  την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση  ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων !  Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη  απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας 26,2 km/l, γεγονός που τον καθιστά Νο1 στην κατηγορία του.

Nissan-Serena-e-POWER_ 05

Διασκεδαστικό και άνετο στην οδήγηση, το Serena e-POWER έχει κάνει “θραύση”  στην Ιαπωνία. Από την έναρξη της  κυκλοφορίας του, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-POWER. Εκτός από την ισχυρή επιτάχυνση του συστήματος,  η λειτουργία e-POWER Drive του αυτοκινήτου,  προσθέτει την ευκολία να μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία e-POWER Drive, ο οδηγός απαλλάσσεται από το σχετικό στρες, καθώς το πάτημα στο πεντάλ του φρένου μειώνεται κατά περίπου 70%.

Nissan-Serena-e-POWER_ 06

Με βελτιστοποιημένη διαχείριση της λειτουργίας του κινητήρα και με χαρακτηριστικά που μειώνουν τον θόρυβο σε όλο το αμάξωμα, το Nissan Serena e-POWER καθίσταται ασύγκριτα ήσυχο στην κλάση του.

Nissan-Serena-e-POWER_ 07

Το σύστημα e-POWER αποτελεί πυλώνα  της στρατηγικής της Nissan για την ηλεκτροκίνηση. Η Nissan σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα e-POWER παγκοσμίως,  στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός της  για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Nissan-Serena-e-POWER_ 08
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO