spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣMercedes AMG E63S 612 hp

Mercedes AMG E63S 612 hp

Mercedes AMGΑσταμάτητη η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα έκδοση E Class, την ισχυρότερη που έχει παραχθεί ποτέ. Δείχνει πανέτοιμη τώρα να στηθεί απέναντι στα μεγάλα θηρία του ανταγωνισμού. Πρόκειται για μια “πολεμική μηχανή”, η οποία εφοδιάζεται τώρα από τον ήδη γνωστό V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, με δύο τούρμπο twin-scroll για τις E 63 & E63S, επιλογή η οποία αυξάνει τις επιδόσεις και ταυτόχρονα μειώνει το turbo-lag. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση φτάνει στα 9,2 λίτρα/100 χλμ με εκπομπές ρύπων 203-209 γρ CO2/χλμ. Για λογικότερη κατανάλωση υπάρχει σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, όπου παύουν να λειτουργούν οι μισοί κύλινδροι όταν δεν απαιτείται αυξημένη ισχύς.

Mercedes AMGΤώρα η ισχύς φτάνει στους 571 ίππους με 750 Nm ροπής και 612 ίππους με 850Nm ροπής αντίστοιχα. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, μέσω του εντελώς νέου 9-τάχυτου αυτομάτου κιβωτίου AMG SPEEDSHIFT MCT, φτάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Τώρα η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα ή 300 χλμ/ώρα με το AMG Driver’s package. Για τους fun του είδους το ταχύτατο μοντέλο εφοδιάζεται με Drift Mode, όπου το σύστημα αυτό επεμβαίνει στην τετρακίνηση, στέλνοντας το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, για ατελείωτα παιχνίδια στην πίστα.

Το Drift Mode στην περίπτωση της E63 S ενεργοποιείται στην θέση Race. Τότε το ESP απενεργοποιείται και η μετάδοση γίνεται με χειροκίνητη λειτουργία στον πίσω άξονα.

Mercedes AMGΣτο σημείο αυτό ξεκινάει το θέαμα και η καταστροφή των ελαστικών. Όσο για την εξωτερική του εμφάνιση, οι σχεδιαστές ετοίμασαν “πακέτο” με πλαϊνές ποδιές, νέους προφυλακτήρες, αεροτομή, φουσκωμένους θόλους φτερών, διαχύτη, νέες ζάντες ελαφρού κράματος, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και βέβαια, πολύ ισχυρότερα φρένα.

Η επίσημα παρουσία του θηριώδους αυτού γερμανικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί εντός Νοεμβρίου στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά.

 

 

video

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO