spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΣτη Θεσσαλονίκη και στο Drive Park

Στη Θεσσαλονίκη και στο Drive Park

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «DRIVE PARK» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του Rotax MAX Challenge 2018 από το αθλητικό σωματείο ΑΣΠΙΣ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας DD2_#11 01Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Το εγχείρημα της ROTAX Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. Σημαντικός ο πυρήνας των οδηγών της Θεσσαλονίκης με 13 οδηγούς από την ομάδα Cosmorally Kart Academy που έδωσε το δυναμικό παρόν της σε όλες τις κατηγορίες, καθώς επίσης και η συμμετοχή των υπόλοιπων 22 αθλητών από Αθήνα, Χανιά και Βόλο.

Παρόλο που ο καιρός έπαιξε τα δικά του παιχνίδια και ήταν κάτι σαν σκωτσέζικο ντους, οι αγωνιζόμενοι προσαρμόστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις καιρικές συνθήκες. Είχαμε αγώνες υπό συννεφιά, υπό λαμπρό ήλιο, αλλά και υπό βροχή, τόση όση χρειάστηκε να διακοπεί ο Γ’ τελικός της κατηγορίας Rotax Junior Max, αλλά τελικά να δοθεί επανεκκίνηση και να συνεχιστεί ο αγώνας, δίχως να χρειαστεί να γίνει αλλαγή ελαστικών. Κάτι που δεν απέφυγε όμως η κατηγορία Rotax DD2 Max.

ΜΙΝΙ_#15 02Η επιλογή της πίστας που έγινε ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων οδηγών, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο έπαθλο που πλέον παίρνει φωτιά σε κάποιες κατηγορίες. Με τη μη συμμετοχή κάποιων οδηγών στις κατηγορίες, ανακατεύτηκε η τράπουλα και η τελική βαθμολογία αλλάζει.

Ξεκινώντας από τη κατηγορία Rotax Micro Max, όπου αγωνίζονται οι «βενιαμίν» του αθλήματος ηλικίας 8 – 11 ετών, ο αθλητής Γιώργος Καφαντάρης (ΣΦΙΚΑ-Ray Motorsport) πανηγύρισε τη νίκη του στην πρώτη θέση και παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία. Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσαν ο Στέφανος Σταμπολίεβ (ΑΣΠΙΣ-Cosmorally Kart Academy) στη δεύτερη θέση και ο Χρήστος Χατζής (ΕΛΛΑΔΑ-Chatzis Racing Team) στην τρίτη θέση.

SENIOR_#2 03Η νεοσύστατη κατηγορία Rotax Mini Max, όπου αγωνίζονται αθλητές ηλικίας 10 – 13 ετών, συμπλήρωσε σε αυτόν τον αγώνα 6 συμμετοχές και επιφύλαξε συναρπαστικές μάχες κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Αγγελόπουλος (ΑΛΑ-Speed Force). Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τη προσπάθεια του ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΣΦΙΚΑ-Chatzis Racing Team), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Λύκος (ΕΛΛΑΔΑ-Ambloy FS Kart Racing Team), ύστερα από μία καταπληκτική μάχη που έδωσε για τη τρίτη θέση με το συναθλητή του, Γιώργο Καλιφατίδη (ΣΦΙΚΑ-Ray Motorsport).

Η κατηγορία Rotax Junior Max έχοντας μόνο 4 συμμετοχές είχε αρκετό σασπένς, αλλά και ανατροπές. Ο Γιάννης Λάντζης (ΣΦΙΚΑ-ChatzDD2_MASTERS_#5 04is Racing Team) επιστρέφοντας στις πίστες ύστερα από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε σε αγώνα του εξωτερικού, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λάζαρος Ουγιάρογλου (ΑΣΠΙΣ-Cosmorally Kart Academy) και την τρίτη θέση συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπερσής (OFF ROAD TEAM-Ray Motorsport).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η μάχη στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Rotax Senior Max. Παρά τις «ατυχίες» του, ο κρητικός Μανώλης Σκεπετζάκης (ΑΛΑΧΑΝΙΩΝ-Kartworks) κατάφερε στο Γ΄ Τελικό να αναδείξει την ταχύτητα του και τις οδηγικές του ικανότητες κατακτώντας την πρώτη θέση. JUNIOR_#17_05Ο εξίσου γρήγορος και ικανός Γιάννης Σταματίου (ΑΛΑΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-Stergiou Racing), μη θέλοντας να διακινδυνέψει την πρωτοπορεία που έχει μέχρι στιγμής στη βαθμολογία της κατηγορίας, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ισραηλινός Dario Zimbalista (ISRAEL-GSR).

Στην κατηγορία Rotax DD2 Max και οι εννέα «διτάχυτοι» έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Αν εξαιρέσουμε τη δυσάρεστη στιγμή του τραυματισμού του Θανάση Χατζόγλου στο Γ’ Τελικό με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας, οι οδηγοί πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όλα τα σκέλη του αγώνα. Ο Παύλος Ξυνός (ΑΡΤΕΜΙΣ-Prt Motorsport) με ένα σωστό συνδυασμό εξοπλισμού, αλλά και οδηγικών ικανοτήτων, δεν άφησε περιθώρια νίκης σε κανέναν άλλον. Ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης (ΑΣΣΟΑΑ-Praga Zachos Karting) με μία σπουδαία εμφάνιση, πείσμα και πολύ εμπειρία, κατέκτησε άξια τη δεύτερη θέση, καθώς και την πρώτη θέση της ηλικιακής κατηγορίας Rotax DD2 Max Μasters. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Χρήστος Οικονόμου (ΑΣΜΑ-Prt Motorsport).

MICRO_#19 06Στα αξιοσημείωτα του 2ου αγώνα Rotax MAX Challenge, συγκαταλέγεται ο τεχνικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις κατηγορίες σε καθεστώς ισονομίας, με τη παρουσία του Τεχνικού Εφόρου Martin Chloupek από την Αυστρία, όπου εξασφάλισε το κύρος που απαιτείται στο θεσμό με τον καλύτερο τρόπο.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την απονομή Κυπέλλων στους νικητές και μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Αποτελέσματα
Κατηγορία MICRO…… 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
2. STEFAN STAMPOLIEV
3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

Κατηγορία MINI…….. 1. ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
3. ΝΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

Κατηγορία JUNIOR…… 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΤΖΗΣ
2. ΛΑΖΑΡΟΣ ΟΥΓΙΑΡΟΓΛΟΥ
3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΣΗΣ

Κατηγορία SENIOR…. 1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ
2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
3. DARIO ZIMBALISTA

Κατηγορία DD2…… 1. ΠΑΥΛΟΣ ΞΥΝΟΣ
2. ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΔΑΚΗΣ
3. ΧΡΗΣΤΟΣ OIKONOMOY

Έπαθλο DD2 MASTERS. 1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΔΑΚΗΣ

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO