spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΓαλλικό Grand Prix

Γαλλικό Grand Prix

F1 GP France preview 10“Με την ψυχή στο στόμα” – τρεις σερί αγώνες δίχως κενό

Από αυτό το Σαββατοκύριακο “σφίγγουν” οι ζώνες στη Φόρμουλα 1. Ακολουθεί μια τριπλέτα αγώνων δίχως κενό: Από το Le Castellet στη Γαλλία θα βρεθούν αμέσως στην Αυστρία και από κει στην Αγγλία, σε τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα γράφεται ιστορία και ταυτόχρονα γιορτάζεται το ένδοξο παρελθόν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Formula 1 επιστρέφει σ’ έναν θρυλικό προορισμό.
F1 GP France preview 11Για την επιστροφή στην πίστα του Paul Ricard, η Pirelli επέλεξε τις γόμες: P Zero κίτρινη μαλακή, P Zero κόκκινη πολύ μαλακή, και P Zero μωβ πάρα πολύ μαλακή.

Η τελευταία φορά που διεξήχθη Γαλλικό Grand Prix στο Paul Ricard ήταν το 1990. Πρόκειται λοιπόν για μια εντελώς νέα πίστα για τις ομάδες και τους οδηγούς. Είναι παραταύτα γνωστή ως πίστα δοκιμών, χάρη στις κορυφαίες εγκαταστάσεις και στον καλό καιρό της περιοχής.

F1 GP France preview 12Η πίστα υπό το πρίσμα των ελαστικών
Έχει στρωθεί εντελώς νέος ασφαλτοτάπητας στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Γαλλικό Grand Prix. Το αποτέλεσμα είναι λεία άσφαλτος, με υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, παρόμοιου χαρακτήρα με αυτόν της Βαρκελώνης. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, τα ελαστικά θα έχουν μειωμένο πάχος πέλματος κατά 0.4 χιλιοστά. Το ίδιο είχε συμβεί στην Ισπανία και θα συμβεί και στο Silverstone στις αρχές Ιουλίου. Οι τρεις αυτές πίστες έχουν νέα άσφαλτο.

F1 GP France preview 14Οι καιρικές συνθήκες στην νότια Γαλλία αυτή την εποχή, είναι πολύ ζεστές και το γεγονός αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα φθοράς και πτώσης στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Γαλλικό Grand Prix, οι μηχανικοί της Pirelli πήραν δείγματα της νέας ασφάλτου ώστε να σιγουρευτούν για την ενδεδειγμένη επιλογή γομών.

Με συνολικό μήκος 5.8 χιλιομέτρων ο γύρος στο Paul Ricard είναι από τους μεγαλύτερους σε απόσταση μέσα στη χρονιά. Στη σχεδίαση υπήρξε μέριμνα για δημιουργία σημείων όπου διευκολύνονται τα προσπεράσματα.

Mario Isola – Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli
“Το Paul Ricard είναι μια νέα διαδρομή για όλους. Έχουμε όμως μια εικόνα για το τι θα F1 GP France preview 15αντιμετωπίσουμε από τις δοκιμές εξέλιξης της Formula 1 αλλά και την εμπειρία μας από τους αγώνες GT racing. Σ’ αυτή την πίστα διεξήχθη ο τελευταίος αγώνες Blancpain GT Series. Τούτων δοθέντων περιμένουμε υψηλά ποσοστά πρόσφυσης αλλά χαμηλά ποσοστά θερμικής καταπόνησης, εικόνα παρεμφερή με τη Βαρκελώνη. Ο καιρός πιθανόν να παίξει ρόλο καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτό θ’ αυξήσει τις θερμικές καταπονήσεις. Καθώς οι ομάδες δεν είναι εξοικειωμένες με την νέα χάραξη της διαδρομής οι ελεύθερες δοκιμές θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να διαβάσουν τη συμπεριφορά των ελαστικών.F1 GP France preview 13 Μετά τις ελεύθερες δοκιμές θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πιθανές στρατηγικές αγώνα”.

Τι νέο υπάρχει?
Τα περισσότερα πράγματα είναι νέα: Όπως το οδόστρωμα, οι εγκαταστάσεις των paddock και οι κερκίδες. Η πίστα έχει φαρδύνει σε κάποια σημεία όπως το S de la Verrerie, ώστε να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO