spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ64o Ράλι Ακρόπολις 2018

64o Ράλι Ακρόπολις 2018

Acropolis rally 18 Scoda 10Οκτώ στα δέκα! Τρομερή, αλλά και αναμενόμενη αυτή επιτυχία. Τρία Skoda Fabia R5 τερμάτισαν στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του εφετινού, 64ου Ράλι Ακρόπολις. Νικητής ήταν ο Πορτογάλος Μπρούνο Μαγκαλιάες με συνοδηγό τον Ούγκο Μαγκαλιάες. Συνολικά, οκτώ Skoda Fabia R5 τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του εφετινού αγώνα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την κυριαρχία και τον επαγγελματισμό της μάρκας.

Ο αγώνας συμπεριλαμβανόταν στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC). Με κυριαρχία των Fabia R5, ολοκληρώθηκε το εφετινό, 64ο Ράλι Ακρόπολις, τρίτος αγώνας του Acropolis rally 18 Scoda 11Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι – ERC. Και τις τρεις θέσεις του βάθρου κατέκτησαν πληρώματα με Skoda Fabia R5 ενώ συνολικά οκτώ αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα ήταν Fabia R5.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Norbert Herczig και Ramon Ferencz από την Ουγγαρία ενώ στην τρίτη οι Πολωνοί Hubert Ptaszek και Maciej Szczepaniak.
Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός, δικαιώνοντας τη φήμη του. Οι τρεις φορές πρωταθλητές Πορτογαλίας ακολούθησαν μία συνετή στρατηγική στο πρώτο σκέλος του αγώνα και είδαν πολλά από τα πληρώματα που είχαν βλέψεις για τη νίκη, σύντομα να βγαίνουν νοκάουτ στα σκληρά ακροπολικά χώματα. Στη συνέχεια, το πρωί του Σαββάτου, πίεσαν και πέρασαν στην πρώτη Acropolis rally 18 Scoda 12θέση, δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά από τους διώκτες τους. Για τις ειδικές το απόγευμα του Σαββάτου «φόρεσαν» στη Fabia R5 τη σκληρή γόμα ελαστικών, επιλογή που αποδείχθηκε σοφή καθώς τους εδραίωσε στην πρώτη θέση. Την Κυριακή, τελευταία μέρα του αγώνα, με έξυπνη τακτική κατέκτησαν τη νίκη, που τους φέρνει στη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC.

Επόμενος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι – ERC το Ράλι Κύπρου, 15-17 Ιουνίου.

Acropolis rally 18 Scoda 13Πρώτος Έλληνας στο Ακρόπολις ο Ι. Σερδερίδης
Στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και στην 7η γενικής τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλι Ακρόπολις και αυτός με Skoda Fabia R5. Ο οδηγός από την Καβάλα πέτυχε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, καταφέρνοντας όχι μόνο να επιβιώσει στις απαιτητικές ειδικές του αγώνα, αλλά και να πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον πιο σημαντικό αγώνα της χώρας. Στην τρίτη του συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις, ο Ιορδάνης Σερδερίδης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO