spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAston Martin Racing Vantage GTE

Aston Martin Racing Vantage GTE

Aston Martin Vantage 11Η Aston Martin Racing αποκάλυψε το νέο της Vantage GTE. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αεροδυναμικό σύνολο.

Το θεωρούν σαν τον νέο αμφισβητίας του FIA World Endurance Championship και πρόκειται να αντικαταστήσει το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο του ομίλου όλων των εποχών, τον πολυβραβευμένο V8 Vantage GTE.

Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τους αυστηρούς κανονισμούς της FIA για την Aston Martin Vantage 20κατηγορία GTE.

Επικεφαλής της όλης προσπάθειας στο εργοστάσιο της Aston Martin Racing στο Banbury, ήταν ο τεχνικός διευθυντής Dan Sayers. Είναι αυτός που εξέλιξε και το απερχόμενο V8 Vantage GTE, το αυτοκίνητο που κέρδισε 37 από τις 51 διεθνείς νίκες σε αγώνες της ομάδας , συμπεριλαμβανομένων και δύο στις 24 ώρες του Le Mans.

Aston Martin Vantage 22Μαζί με τους μηχανικούς της Aston Martin Racing, οι εργοστασιακοί οδηγοί εργάστηκαν σκληρά για να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του βασικού τούρμπο κινητήρα V8 της Mercedes-AMG.

Η ισχύς του κινητήρα αποδίδει 400KW (544 hp) και η ροπή φτάνει τα 700Nm, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να μην ξεπερνά τα 1.245 κιλά. Τώρα η Βρετανική εταιρεία έχει και νέους συνεργάτες στην συγκεκριμένη εξέλιξη. Την Alcon για το σύστημα πέδησης, την Öhlins για την ανάρτηση και τη Michelin για τα εξελιγμένα της ελαστικά.

#NewVantage | Aston Martin | Daniel Ricciardo & Martin Brundle

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO