spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΤαξίδι με παιδιά στο αυτοκίνητο

Ταξίδι με παιδιά στο αυτοκίνητο

Child and Auto 10Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού και οι μετακινήσεις προς τις παραλίες και τα παραθεριστικά κέντρα βρίσκονται στο φόρτε τους. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά χρειάζεται να προετοιμαστούν αρκετά περισσότερο, προκειμένου τα παιδιά στο αυτοκίνητο να ταξιδέψουν άνετα, να απασχοληθούν ώστε να μην κουραστούν γρήγορα και το κυριότερο να μην εκνευριστούν και μεταφέρουν αυτή τη συμπεριφορά στον οδηγό.

Child and Auto 12Ήρεμα παιδιά = ασφαλές ταξίδι
Είναι πολύ σημαντικό τα μικρά παιδιά να παραμείνουν ήρεμα μέσα στο αυτοκίνητο και φυσικά να έχουν κάποια πράγματα που τους ενδιαφέρουν ώστε να απασχολούνται, όσο ο μπαμπάς ή η μαμά οδηγός φτάσουν με το αυτοκίνητο στον προορισμό τους.

Φροντίστε τα παιχνίδια τους
Το να παίζουν κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια τα παιδιά εν όσο διαρκεί το ταξίδι, είναι πολύ Child and Auto 11σημαντικό. Θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία λειτουργεί και οι μπαταρίες είναι ήδη πολύ καλά φορτισμένες. Στην περίπτωση που οι μπαταρίες “ξελιγωθούν” γρήγορα, τότε πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή για τα παιδιά. Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας πάντα και τα αγαπημένα τους βιβλία ή την αγαπημένη τους μουσική.

Προσοχή στην διατροφή του ταξιδιού
Ένα άλλο “πακέτο” επιτυχίας είναι η προετοιμασία για το κάτι τι το “τσιμπητό”. Θα πρέπει Child and Auto 13δηλαδή οι γονείς να έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχουν στην τσάντα – ψυγείο φαγητού αρκετά καλούδια. Τέτοια εποχή όμως πρέπει να αποφεύγουμε την πολύ ζάχαρη. Τα φρούτα και το νερό είναι τα καλύτερα. Επίσης, μεταφέρουμε υγρά μαντηλάκια και ανταλλακτικά ρούχα που είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα στο αυτοκίνητο.

Το σωστό παιδικό κάθισμα
Το σωστό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου αποτελεί μια κορυφαία επιλογή η οποία θα σας Child and Auto 19κρατήσει τα παιδιά ξεκούραστα, άνετα και ασφαλή. Τι είδους παιδικά καθίσματα μπορούμε να επιλέξουμε όμως; Μπορούμε να ανατρέξουμε στον οδηγό Good Egg http://www.goodeggcarsafety.com/ για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και εκδόσεις παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου.

Τα παιδιά κουράζονται ευκολότερα
Τα παιδιά που κάθονται πάντα πίσω στα παιδικά καθίσματα ή στα πίσω καθίσματα και σωστά δεμένα, έχουν περιορισμένο οπτικό πεδίο, διότι κάθονται χαμηλά με αποτέλεσμα να Child and Auto 17μην έχουν την ορατότητα των ενηλίκων. Συνεπώς πολύ γρήγορα κουράζονται με αποτέλεσμα να εκνευρίζονται και να μεταφέρουν αυτόν τον εκνευρισμό στους γονείς οδηγούς. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τη διαδρομή μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τα ασφαλή σημεία στάσης. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο, διότι τα παιδιά ξεμουδιάζουν, αναζωογονούνται – ξεκουράζονται, διώχνουν τον εκνευρισμό και συνεχίζουν με “φρέσκιες μπαταρίες”. Τα παιδιά χρειάζονται τακτικές στάσεις και οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να σταματάνε κάθε δύο ώρες σε μια μακρινή διαδρομή.

Child and Auto 15Ξεκινάμε πάντα νωρίς
Είναι σημαντικό να ξεκινάμε νωρίς το ταξίδι μας. Η πρωινή δροσιά διευκολύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ υπάρχει η πολυτέλεια του επιπλέον χρόνου και για μια στάση παραπάνω. Αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά στο αυτοκίνητο, αλλά και τον ίδιο τον οδηγό. Πρέπει να παραμένει πάντα ξεκούραστος και πάντα ευδιάθετος για οδήγηση. Όσο για τσιγάρο μέσα στο αυτοκίνητο ούτε κουβέντα. Προέχει ή υγεία των παιδιών μας πρώτα απ΄ όλα.

Με λίγη προετοιμασία γλυτώνουμε τα χειρότερα
Ένα “δύσκολο” παιδί στο πίσω κάθισμα μπορεί να αποτελέσει το χειρότερο εφιάλτη για τον Child and Auto 16οδηγό. Ένας μικρός προγραμματισμός και προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητο έχει άφθονο καύσιμο και είναι κατάλληλο για το ταξίδι. Εάν προετοιμαστούμε για το χειρότερο, τότε φτάνουμε πάντα με ασφάλεια στον προορισμό μας και κυρίως έγκαιρα. Τα καλά προγραμματισμένα διαλείμματα – στάσεις μπορούν να κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο και τα συχνά κουρασμένα παιδιά ταξιδεύουν καλύτερα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO