spot_img
HomeMOTOΔυνατός αλλά και άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Δυνατός αλλά και άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Δυνατός αλλά και άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς #41 στην Vallelunga Στο CIV Yamaha R7 Cup

o Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV (Campionato Italiano Velocita) έχει και φέτος το Yamaha R7 Cup, ένα Ενιαίο Πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς.

Ο Περιστεράς επέστρεψε στην ομάδα Roc ‘n’ DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis, με μοτοσυκλέτα την Yamaha R7. Η νέα δικύλινδρη του Ιαπωνικού εργοστασίου με τον κινητήρα 700 κ.εκ. της ΜΤ-07, η οποία θα αγωνίζεται από το 2025 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία Twins.

O δεύτερος Γύρος του θεσμού έγινε στην πίστα της Vallelunga, λίγο έξω από την Ρώμη, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αυτή τη φορά με μόνον έναν Αγώνα.

Το ξεκίνημα της Παρασκευής ήταν εντυπωσιακό, με τον Έλληνα οδηγό να παίρνει τη δεύτερη θέση στις Ελεύθερες Δοκιμές 1, με χρόνο 1’47.414. Στις Κατατακτήριες Δοκιμές 1, κατέβασε το χρόνο του στο 1’46.960 και ήταν 6ος με διαφορά 0.363 από τον πρώτο. Στις Κατατακτήριες 2 πήρε την 4η θέση, αλλά χωρίς να βελτιώσει το χρόνο του και έτσι θα ξεκινούσε τον Αγώνα της Κυριακής από την 7η θέση και την τρίτη σειρά της εκκίνησης, ανάμεσα στους 32 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ως έκτακτη συμμετοχή ο γνωστός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto 3 και Moto 2 Claudio Corti.

Την Κυριακή στον Αγώνα ο Έλληνας οδηγός έκανε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε στο γκρουπ της μάχης του βάθρου, όμως δίπλα του έπεσε ο Tommaso που ανάγκασε τον Περιστερά να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει την επαφή μαζί του. Ο οδηγός της Roc ‘n’ DeA έχασε πολλές θέσεις, μένοντας 13ος και μαζί 3.5” δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Μέχρι τον 5ο, από τους 10 γύρους του Αγώνα, έδωσε μάχη για να ανεβεί στην 9η θέση και μετά είχε ανοικτή πίστα μπροστά του για να πιάσει το γκρουπ που είχε ξεφύγει. Με μια σειρά γρήγορων γύρων έφτασε μέχρι την 6η θέση και μάλιστα έκανε τον γρηγορότερό του γύρο με 1’47.145 στον 9ο, δείχνοντας και πάλι ότι είχε την ταχύτητα για να παλέψει για το βάθρο.

Μάλιστα – λόγω του ότι ο Corti ήταν έκτακτη συμμετοχή – πήρε τους βαθμούς της 5ης θέσης, που τον φέρνει στην 11η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς (μετά από 3 Αγώνες), ενώ 1ος είναι ο Davide Conte με 65.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Mugello στις 23 Ιουνίου, με την ομάδα να εύχεται να έχουν τελειώσει οι ατυχίες.

Γιάννης Περιστεράς – Οδηγός Roc ‘n’ DeA

“Από το ξεκίνημα της Παρασκευής ένιωσα καλά με την Yamaha R7 και είχα την ταχύτητα για να είμαι στους πρώτους, ακόμη και με φθαρμένα λάστιχα. Στον Αγώνα μετά την καλή εκκίνηση σκέφτηκα ότι θα δώσω τη μάχη για το βάθρο, αλλά αναγκάστηκα να βγω εκτός πίστας για να μην πέσω στον οδηγό που έπεσε δίπλα μου. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν με έριξε κάποιος, όπως έγινε στον προηγούμενο αγώνα. Έχασα αρκετό χρόνο μέχρι να περάσω κάποιους αργότερους οδηγούς, αλλά το γκρουπ μπροστά είχε κάνει μια σημαντική διαφορά που δεν γινόταν να καλυφθεί. Προσπάθησα να κάνω οδήγηση χωρίς λάθη και να μάθω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα μου. Ήδη βλέπω στο μυαλό μου τις στροφές του Mugello”.

Alex De Angelis – Ιδιοκτήτης ομάδας Roc ‘n’ DeA

“Ο Τζον (Γιάννης) ήταν πολύ καλός σήμερα, έκανε ίσως την καλύτερη οδήγηση της καριέρας του, αφού τον παρακολουθώ αρκετά χρόνια, αλλά σε αυτό το άθλημα χρειάζεται και λίγο τύχη. Και σήμερα δεν ήταν με το μέρος μας. Αλλά ήταν δυνατός μετά τον πρώτο γύρο και μου άρεσε το ότι έκανε καλούς χρόνους μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να δώσει τη μάχη για το βάθρο και γιατί όχι και για τη νίκη, αν εξαιρέσουμε τον Corti που ήλθε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP”.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO