spot_img
HomeMOTOΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024

Γιατί ήταν τόσο επιτυχημένη και τόσο σημαντική?

Του Η. Ντέβελι

Από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στο διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, είδαμε την μεγαλύτερη την ποιοτικότερη και κυρίως την πληρέστερη έκθεση μοτοσυκλέτας που έχει γίνει τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα!

Μετά από την περίοδο οικονομικής κρίσης και μνημονίων, μετά από τα προβλήματα και την αβεβαιότητα που προκάλεσε ο covid, αρχίσαμε να επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα με συνεχόμενη αύξηση στις πωλήσεις των δικύκλων. Αυτό, σε συνδυασμό με την εμφανή δίψα του ελληνικού κοινού, οδήγησε τις εταιρείες μοτοσυκλετών να αποδεχθούν την φιλόδοξη πρόταση των διοργανωτών. Βέβαια αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να τους διασφαλίζει κανείς ότι θα υπάρξει η αναμενόμενη επιτυχία.

Ευτυχώς όλα έγιναν όπως έπρεπε! Οι εταιρείες αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διοργάνωση μιας υψηλού επιπέδου, γιορτής για την μοτοσυκλέτα. Έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και μας έδωσαν την δυνατότητα να δούμε συγκεντρωμένες όλες τις μοτοσυκλέτες της αγοράς, με όλα τα πολυαναμενόμενα μοντέλα.

Μοναδική απουσία που έκανε εντύπωση, ήταν αυτή του Piaggio Group (Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi). Από όσα ξέρουμε, τα στελέχη της Piaggio Hellas έκαναν μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τους Ιταλούς να εγκρίνουν την συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κόστος φαινόταν πάρα πολύ υψηλό για μια μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά όπως η δική μας και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη επιτυχία που να το δικαιολογήσει. Ευτυχώς οι Ιταλοί έπεσαν έξω, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που έκαναν την υπέρβαση δημιουργώντας για εμάς μία μικρή EICMA. Το κοινό ανταποκρίθηκε, τους επιβράβευσε και έδωσε ένα δυναμικό παρών επισφραγίζοντας την τεράστια επιτυχία της έκθεσης.

Η σωστή διαφήμιση που προηγήθηκε, έφερε πάρα πολλούς επισκέπτες από την Τετάρτη που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση.  Όλοι αυτοί εντυπωσιασμένοι, μετέφεραν δια στόματος και φυσικά μέσα από τα social media την εντυπωσιακή εικόνα, σε όλους τους υπόλοιπους που ήταν σε δίλημμα για το αν αξίζει τον κόπο να έρθουν από κάθε άκρη της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η έκθεση με πάνω από 42000 ενθουσιασμενους επισκέπτες!

Ναι! Η φετινή Έκθεση με περισσότερα από 700 μοναδικά μοντέλα μοτοσυκλέτας, τα είχε πραγματικά σχεδόν όλα. Πολύ σημαντικό ήταν ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία των test rides σε επιλεγμένα νέα μοντέλα δικύκλων.

Αξίζει να αναφερθεί η πραγματοποίηση, στο πλαίσιο της έκθεσης, του 1ου  Συνεδρίου Sustainable Ride με θέμα «Το μέλλον της μοτοσυκλέτας: Βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα» αποτέλεσε πεδίο ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για το παρόν και το μέλλον των μετακινήσεων των δικύκλων. Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου όμως να γίνει άλλη μέρα ή άλλες ώρες για να μπορέσει να το παρακολουθήσει πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Ήταν απόλυτα επιτυχημένη και εξαιρετικά σημαντική έκθεση, γιατί τοποθέτησε την αγορά μοτοσυκλέτας και το κοινό της στο επίπεδο που τους αξίζει, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Συγχαρητήρια αξίζουν οι διοργανωτές της έκθεσης (BE BEST & Κ. ΛΑΜΑΡΗΣ) που κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδας για να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος. Η αλήθεια είναι ότι το μέγεθος της μικρής ελληνικής αγοράς δεν δικαιολογεί τέτοιου μεγέθους επενδύσεις, αλλά χάρη στην αισιοδοξία των εισαγωγικών εταιρειών που έκαναν την υπέρβαση, εμείς ζήσαμε μία μεγάλη γιορτή. Ευχόμαστε το ρίσκο που ανέλαβαν να τους βγει και να δουν τις πωλήσεις να ανεβαίνουν σημαντικά, γιατί αυτός θα είναι ο μοναδικός δρόμος που θα μας επιτρέψει να ξαναδούμε μία έκθεση τέτοιου επιπέδου. Και γιατί όχι, ακόμη υψηλότερου!

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO