HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣPIRELLI: FORMULA 1 ROLEX TΟΥΡΚΙΚΟ GRAND PRIX 2021 – ΚΥΡΙΑΚΗ

PIRELLI: FORMULA 1 ROLEX TΟΥΡΚΙΚΟ GRAND PRIX 2021 – ΚΥΡΙΑΚΗ

PIRELLI: FORMULA 1 ROLEX TΟΥΡΚΙΚΟ GRAND PRIX 2021 – ΚΥΡΙΑΚΗ
  • Ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas κέρδισε στο Τουρκικό Grand Prix εκκινώντας από την πρώτη θέση. Ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής και χρησιμοποίησε δυο σετ ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί. Ο Bottas επανέκτησε την πρωτοπορία 11 γύρους πριν το τέλος, προσπερνώντας τον οδηγό της Ferrari, Charles Leclerc. Ο Leclerc οδήγησε τους περισσότερους γύρους με το αρχικό σετ ενδιάμεσων ελαστικών.
  • Αρκετοί οδηγοί πραγματοποίησαν πολύ μεγάλο πρώτο μέρος αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Η πίστα είχε βρεγμένα μέρη και υγρασία από την αρχή ως το τέλος. Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton έβαλε μετά από 50 γύρους το δεύτερο σετ ενδιάμεσως ελαστικών. Ενώ εκκινούσε 11ος (λόγω ποινής παρότι ταχύτερος στις κατατακτήριες) κατάφερε να τερματίσει 5ος. Ο οδηγός της Alpine Esteban Ocon δεν μπήκε καθόλου για αλλαγή και τερμάτισε 10ος με το αρχικό σετ ενδιάμεσων ελαστικών.
  • Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz έκανε μια αλλαγή και τελικά κέρδισε 11 θέσεις. Εκκινούσε 19ος (πήρε ποινή γιατί άλλαξε μηχανή) και τερμάτισε 8ος. Ο Ισπανός οδηγός αναδείχτηκε από τους φιλάθλους, «οδηγός της ημέρας».
  • Έκανε κρύο και ψιλόβρεχε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την ώρα του τερματισμού η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου και του οδοστρώματος στους 19 βαθμούς Κελσίου.
F1 Pirelli GP Turkey Review 2021 (1)

ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

  • ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Χρησιμοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από όλους τους οδηγούς. Ο Ocon έβγαλε με το ίδιο σετ όλο τον αγώνα, χωρίς αλλαγή. Υπήρξαν πολύ μεγάλα πρώτα μέρη από 35 έως 50 γύρους και τα ενδιάμεσα ελαστικά επέδειξαν απίστευτη προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες μεικτές συνθήκες προσδίδοντας πρόσφυση και απόδοση.
  • MEΣΗ C3: Ο Vettel, επιχείρησε ένα γύρο μ’ αυτό το ελαστικό, 20 γύρους πριν το τέλος. Οι συνθήκες όμως ήταν βρόχινες, παρότι είχαν δημιουργηθεί κάποιες στεγνές γραμμές στην πίστα.
F1 Pirelli GP Turkey Review 2021 (2)

MARIO ISOLAεπικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

Σε συνέχεια των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου όπου η πίστα ήταν βρεγμένη, είχαμε βρόχινες συνθήκες από την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Αλλά η βροχή δεν ήταν ποτέ έντονη ώστε να χρειαστούν τα ελαστικά βροχής: Αντίθετα ήταν το τέλειο σκηνικό για τα ενδιάμεσα ελαστικά που έδειξαν πόσο καλά προσαρμόζονται παρά την ευρεία μεταβολή των βρεγμένων συνθηκών. Οι οδηγοί που άλλαξαν πιο αργά τα ελαστικά βρήκαν πιο στεγνή την πίστα και αντιμετώπισαν μεγαλύτερες μετατοπίσεις γόμας, λόγω τοπικής υπερθέρμανσης (graining). Αυτοί που σταμάτησαν νωρίτερα είχαν λιγότερη παραμόρφωση στους αρχικούς γύρους του δεύτερου σετ λόγω πιο βρεγμένου οδοστρώματος. Αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό σ’ αυτές τις συνθήκες με το ψιλόβροχο. Ο Bottas είχε τέλεια στρατηγική σ’ αυτές τις απαιτητικές συνθήκες: Μια αλλαγή, δυο σετ ενδιάμεσα ελαστικά. Αρκετοί οδηγοί καθυστέρησαν την αλλαγή: Αυτό συνέβη γιατί δεν ήταν εύκολα ορατό σε ποιο βαθμό θα στεγνώσει η πίστα πριν το τέλος του αγώνα, ήλπιζαν να βάλουν σλικ ελαστικά κατευθείαν. Δεν συμβουλέψαμε κανέναν να βγάλει όλο το αγώνα με το ίδιο σετ ενδιάμεσων ελαστικών. Στην πραγματικότητα προειδοποιήσαμε κάποιες ομάδες για το ρίσκο που ενείχε κάτι τέτοιο. Σίγουρα η απόδοση των ενδιάμεσων ελαστικών ήταν πολύ δυνατή εδώ, κανένας οδηγός δεν εγκατέλειψε παρά την ολισθηρότητα, μετά από 58 γύρους αγώνα.”

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

ΓΟΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ

ΓΥΡΟΙ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

Bottas

1m30.432s

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

Sainz

1m31.921s

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

Norris

1m32.446s

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΟΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ

ΓΥΡΟΙ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

Ocon

57

ΠΕΡΙΛΗΨΗ PIT STOP

Νο

Οδηγός

Εκκίνηση

Pit 1

Pit 2

77

BOT

In

In (37)

 

33

VER

In

In (36)

 

11

PER

In

In (37)

 

16

LEC

In

In (47)

 

44

HAM

In

In (50)

 

10

GAS

In

In (39)

 

4

NOR

In

In (34)

 

55

SAI

In

In (36)

 

18

STR

In

In (39)

 

31

OCO

In

   

99

GIO

In

In (40)

 

7

RAI

In

In (37)

 

3

RIC

In

In (21)

 

22

TSU

In

In (35)

 

63

RUS

In

In (35)

 

14

ALO

In

In (30)

 

6

LAT

In

In (34)

 

5

VET

In

C3u (36)

In (37)

47

MSC

In

In (39)

 

9

MAZ

In

In (35)

 

C2= Σκληρή C2│C3 = Mέση C3 │C4 = Μαλακή C4 │I= Ενδιάμεσα │n = νέα │u = πατημένη

Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες και στα επίσημα κανάλια της Pirelli στα social Media

 

Twitter @Pirellisport

Instagram/pirelli_motorsport

Facebook/PirelliMotorsport

The Racing Spot: Racingspot.pirelli.com

Pirelli F1 Press Area: f1pressarea.pirelli.com

image001

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img

ΝΕΑ AUTO