spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ42ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Μέρος του παιχνιδιού

42ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Μέρος του παιχνιδιού

42ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Μέρος του παιχνιδιού

 Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έπεσε στις ειδικές διαδρομές του Πύργου στο πλαίσιο του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς συγκέντρωσε κορυφαίες συμμετοχές, αλλά και εκατοντάδες φίλους των αγώνων Ράλλυ, οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών στην εκκίνηση, αλλά και στις ειδικές «Αλφειούσα», «Λάλα» και «Φολόη».
Η On Sale Rally Team ταξίδεψε στον Πύργο έχοντας ξεκάθαρο στόχο να συνεχίσει το σερί των θετικών εμφανίσεων. Οι Γιώργος Κεχαγιάς και Μάριος Τσαούσογλου ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας πολύ καλό ρυθμό, όντας απόλυτα ικανοποιημένοι από το στήσιμο και τη συμπεριφορά του Skoda Fabia evo Rally2. Όμως, ο εξαιρετικά ανταγωνιστικός χρόνος της πρώτης ειδικής δεν είχε την επιθυμητή συνέχεια, αφού το πλήρωμα της On Sale Rally Team δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του, εγκαταλείποντας στην 2η ε.δ. «Λάλας 1».
Εκεί, ο Γιώργος Κεχαγιάς με το Μάριο Τσαούσογλου είχαν μία μικρή έξοδο στο ίδιο σημείο που είχε βγει από το δρόμο ο Ιορδάνης Σερδερίδης, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κολλήσει. Με τη βοήθεια των θεατών το πλήρωμα της On Sale Rally Team κατάφερε να επαναφέρει το Skoda Fabia στο δρόμο, συνεχίζοντας την προσπάθεια του. Όμως, μετά από μερικά χιλιόμετρα, και ακολουθώντας γρήγορο ρυθμό, το Skoda Fabia βγήκε εκτός με αποτέλεσμα ο Γιώργος Κεχαγιάς με τον Μάριο Τσαούσογλου να εγκαταλείψουν τον αγώνα.
Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Νίκος Πετρόπουλος με το Skoda Fabia evo Rally2 αναδείχθηκαν νικητές του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ, με τους Γιάννη Μπαντούνα-Κώστα Σούκουλη να ακολουθούν 2οι γενικής με το Mitsubishi Lancer EVO VI της κατηγορίας Α. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Νώντας Καρανικόλας – Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta Rally4, οι οποίοι κατέκτησαν τη νίκη στην F2 και το ομώνυμο Πρωτάθλημα για φέτος.
Σίγουρα, αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελε η On Sale Rally Team να κλείσει τη χρονιά, αλλά η εγκατάλειψη και η έξοδος είναι μέρος της γοητείας και της δυσκολίας των αγώνων Ράλλυ. Η νεοσύστατη ομάδα κρατάει τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα πολύ θετικά αποτελέσματα που απέσπασε, στοχεύοντας πλέον σε μία ακόμα πιο ανταγωνιστική παρουσία την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
 
Ας δούμε, όμως, τι δήλωσαν ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Μάριος Τσαούσογλου:
 
Γιώργος Κεχαγιάς: «Αναμφίβολα, θα θέλαμε να κλείσουμε καλύτερα τη χρονιά. Είχαμε βρει ένα πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας. Ήταν μία άτυχη στιγμή. Στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι του χρόνου, αφού το 2021 αποκτήσαμε σημαντική εμπειρία.»
 
Μάριος Τσαούσογλου: «Οι ειδικές ήταν πάρα πολύ ωραίες, αν και ο δρόμος γλιστρούσε γενικά. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και σίγουρα ο αγώνας είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς είχαμε βρει ένα καλό set up στο αυτοκίνητο και ακολουθούσαμε πολύ καλό ρυθμό. Αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας.»

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO