spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2023 Αντάμωμα φίλων μοτοσυκλέτας vs πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετών

2023 Αντάμωμα φίλων μοτοσυκλέτας vs πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετών

Αυτά που κάποιοι ξέρουν, κάποιοι σκέφτονται και κάποιοι φοβούνται, αλλά κανείς δεν συζητάει ανοιχτά. Υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» και την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ»?
Ναι ΥΠΑΡΧΕΙ! Και ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η Ήρα από το Σιτάρι.
Αν όλα πάνε όπως δείχνουν το επόμενο Σαββατοκυριακο στο 5ο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας που θα γίνει στο Άίγιο, θα έχουμε να λέμε ότι αυτή είναι η ταφόπλακα της εξαθλιωμένης εκδήλωσης, που η ΜΟΤΟΕ κακώς συνεχίζει να αποκαλεί Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών. Ή μήπως δεν χρειάζεται, γιατί φαίνεται να έχει πάρει μόνη της την πλάκα και να την έχει σκεπαστεί παραδεχόμενη την αποτυχία της?
Αυτά που κάποιοι θα πουν ότι τα γράφει ένας κακοπροαίρετος εγκάθετος που θέλει να κάνει κακό στην ΜΟΤΟΕ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, τα γράφει κάποιος που λάτρεψε την εκδήλωση στις καλές της ημέρες.


Ήμουν εκεί, την στήριζα και περίμενα κάθε χρόνο να γίνω ένα με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες μοτοσυκλετιστών που γιόρταζαν τον έρωτα τους με τους δύο τροχούς και διαλαλούσαν ότι δεν είναι αλήτες και περιθωριακοί! Από το 2001 που άρχισε να χάνει τον προσανατολισμό της η εκδήλωση, έμενα δίπλα στους οργανωτες και προσπαθούσα να τους βοηθήσω να την κρατήσουν στην σωστή κατεύθυνση και ας έβλεπα να ξεφεύγουν όλο και πιο πολύ. Το 2019 ήμουν πια σίγουρος ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα και ότι εγώ δεν έχω καμία θέση εκεί!… Οι οργανωτές είχαν συμβιβαστεί με το έσοδο μερικών εκατονταδων συμμετοχών και είχαν αποδεχτεί το μπάχαλο σε κάθε περιοχή που φιλοξενούσε την επίσημη εκδήλωση των οργανωμένων μοτοσυκλετιστών…… Δεν έδειχναν καμία διάθεση διόρθωσης. Το πράγμα έπιασε πάτο! Και η λύση που σκέφτηκαν ήταν να μαζέψουν μερικές εκατοντάδες εναπομείναντες μέσα σε χώρο ξενοδοχείου αφήνοντας τους θερμοκέφαλους να αναστατώνουν την γύρω περιοχή, απολαμβάνοντας μία μορφή ασυλείας. Εδώ και χρόνια το Δ.Σ. της ΜΟΤΟΕ δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι δεν έχει την ευθύνη για όσα γίνονται.
Και να που πριν από λίγα χρόνια ήρθε το «Αντάμωμα»!…..
Κάτι ρομαντικοί φίλοι της μοτοσυκλέτας που ήθελαν μια αφορμή να συναντηθουν όπως κάποτε, έβαλαν μια φωνή και μάζεψαν μερικές εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές που έψαχναν το ίδιο πράγμα. Με κανόνες, αλληλοσεβασμό, όμορφο κλίμα, αγάπη για το δίτροχο ταξίδι. Χωρίς απωθημένα, χωρίς φασαρίες, χωρίς έκτροπα. Και έδειξαν ότι γίνεται! Με πρώτους αυτούς που έφυγαν από την Πανελλήνια γιατί δεν τους άρεσε αυτό που έβλεπαν και ντρεπόντουσαν να τους συνδέουν με όσους πήγαιναν εκεί.
Την επόμενη χρονιά έγιναν περισσότεροι και κάθε χρόνο επιβεβαιβεώνουν ότι όλα γίνονται αν το θέλεις. Αρκεί να μην αφήσεις να σε παρασύρει το ρεύμα. Θέλει δύναμη, ικανότητα και αποφασιστικότητα.
Φέτος φτάνουμε στο 5ο αντάμωμα και βλέπω ένα απίστευτο ρεύμα συμμετοχής και υποστήριξης. Εκεί ακούω ότι θα είναι όλες οι λέσχες που δεν ήθελαν καμία σχέση την ΜΟΤΟΕ. Εκει θα είναι και όλοι όσοι δεν έβλεπαν πια κανένα λόγο να πάνε στην «Πανελλήνια». Εκεί θα είναι και όλες οι εταιρείες που απορούσε η ΜΟΤΟΕ γιατί δεν την υποστηρίζουν. Όλα αυτά αποδεικνύοουν σε πόσο λάθος δρόμο είναι τα τελευταία είκοσι χρόνια η ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος και η επίσημη εκδήλωση της.
Το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μεγάλωσε πολύ και δεν ξέρω αν ο προσπάθεια των ρομαντικών ερασιτεχνών που το οργανώνουν ανιδιοτελώς είναι αρκετή να διαχειριστεί όλον αυτό τον όγκο. Το εύχομαι από την ψυχή μου και θα χαρώ να κρατηθεί το κλίμα και το επίπεδο που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια που θα φιλοξενηθούν όλοι αυτοί που θα μαζευτούν αυτό το ΠΣΚ στο Αίγιο. Δεν ξέρω πως θα τηρηθεί η τάξη και ηρεμία με τόσο κόσμο. Πολύ θέλω να κυλήσουν όλα ομαλά και να επιβεβαιωθεί ότι ο κόσμος της μοτοσυκλέτας δεν αποτελείται από θορυβώδεις επιδειξίες που ψάχνουν ευκαιρία να εκτονωθούν.
Αν όλα πάνε καλά στο «5ο Αντάμωμα», η ΜΟΤΟΕ θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολύ συγκεκριμένες επιλογές.
1.Να πάψει να αποκαλεί την εκδήλωση της Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 2.Να την κρατήσει σε κάποιο ξενοδοχείο ως συγκέντρωση οργανωμένων μελλών ΜΟΤΟΕ η σε έναν ευρύτερο χώρο ως εκδήλωση εκτόνωσης θερμόαιμων δικυκλιστων.

  1. Να αποφασίσει να οργανώσει μία πραγματικά σοβαρή μοτοσυκλετιστική εκδήλωση που δεν θα έχει καμία σχέση με όσα ξέρουμε.
  2. Να σταματήσει να κάνει την Πανελλήνια και να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες ή να …κλείσει το μαγαζι. (Ευτυχώς που υπάρχει και το Ινστιτούτο Μοτοθέσις με το σοβαρό έργο του)
    Όταν οι «ερασιτέχνες» μπορούν να οργανώσουν μία μεγάλη εκδήλωση όπως το Ανταμωμα η επίσημη Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας με την σφραγίδα της FIM και την αναγνώριση του κράτους δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικότερα πράγματα? Μήπως χρειάζεται ανανέωση? Μήπως τα στελέχη της με την πολυετή πείρα έχουν μείνει στο χθες και χρειάζονται ανανέωση με ορεξάτους ερασιτέχνες? Όχι δεν μισώ καθόλου την ΜΟΤΟΕ. Ίσα – ίσα, πονάω με την κατάντια της. Δεν μπορώ όμως να κάνω ότι δεν βλέπω. Έχει τραγικές ευθύνες!
    Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ ούτε στο φετεινό «Αντάμωμα». Το μυαλό μου και η ψυχή μου όμως θα είναι εκεί. Όσοι μπορείτε, να κοιτάξετε να πάτε για να στηρίξετε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Όσοι μπορείτε κοιτάξτε να βοηθήσετε και στα οργανωτικά που θα έχουν δυσκολίες αυτή τη φορά λόγω της γιγάντωσης της εκδήλωσης. Κυρίως βοηθήστε να κρατηθούν εκτός εκδήλωσης αυτοί πουδεν ταιριάζουν με αυτήν ή αυτοί που ίσως θελήσουν να κάνουν ζημιά στην εικόνα της.
    Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους οργανωτές. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα στους συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες: Link

Συντάκτης Ηλίας Ντέβελι

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO