spot_img
HomeΝΕΑΑΓΟΡΑΣ2016 Corporate Art Awards Piaggio

2016 Corporate Art Awards Piaggio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΙΔΡΥΜΑ PIAGGIO κερδίζει το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο
CORPORATE ART AWARDS για την «Καλύτερη Συμμετοχή στα Social Media»

Ape d'artistaΤο όνομα του πρώτου νικητή στα Corporate Art Awards έχει επιβεβαιωθεί. Τα βραβεία που αναγνωρίζουν και προωθούν την αριστεία σε συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου σε διεθνές επίπεδο, πρόκειται να ανακοινωθούν στη Ρώμη στις 23 Νοεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Franceschini, στο Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας.
Το Ιδρυμα Piaggio κέρδισε το πρώτο βραβείο για την «Καλύτερη Συμμετοχή στα Social Media», λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους με 935 «Like». Στη 2η θέση του βάθρου βρίσκεται το ίδρυμα Potatin και ακολουθείται από την ΙΚΕΑ.
Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο η ιστοσελίδα www.pptart.net/participants φιλοξένησε την καμπάνια online ψηφοφορίας για το καλύτερο Πρότζεκτ Εταιρικής Τέχνης, με επιλογή από τις 80 συμμετέχουσες εταιρείες προερχόμενες από 22 χώρες. Κάθε εταιρεία μπορούσε να εμπλέξει τους δικούς της εργαζομένους όπως και φίλους σε Facebook και Twitter, καλώντας τους να εκφράσουν την εκτίμησή τους με ένα “Like” έως τις 10 Νοεμβρίου. Η πρωτοβουλία είχε ευρεία διεθνή ανταπόκριση, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 10.000 «Like».
Στα πλαίσια των πολιτιστικών θεματικών, το Ίδρυμα Piaggio φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις και παρουσιάσεις μεγάλων καλλιτεχνών του παρελθόντος, σύγχρονα και ανερχόμενα νέα ταλέντα, τους οποίους εμπλέκει επίσης σε εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά έργα. Το Ίδρυμα Piaggio, χάρη και σε αυτές τις συνεργασίες, με την πάροδο του χρόνου, έχει αποκτήσει μια πλούσια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολυάριθμων οχημάτων που αποτελούν μέρος της ιστορίας της Piaggio, ερμηνευμένα και ζωγραφισμένα από καλλιτέχνες, το πιο γνωστό και διάσημο των οποίων είναι αναμφίβολα η Vespa που διακοσμήθηκε από τον Σαλβαδόρ Νταλί το 1962. Τα έργα αυτά εκτίθενται στο Μουσείο Piaggio, μαζί με τις συλλογές Vespa, Ape και Gilera, διαμορφώνοντας έναν αποφασιστικό δεσμό μεταξύ επιστήμης, τεχνολογίας, τέχνης και στυλ.
Museo PiaggioΟ Davide Zanolini, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου Piaggio σχολίασε: «Το Ίδρυμα Piaggio αντιπροσωπεύει τις αξίες των εμπορικών μας σημάτων, για τα οποία όχι μόνο διατηρεί το ιστορικό αρχείο, αλλά εκφράζει επίσης και το δεσμό αγάπης εκατομμυρίων ανθρώπων με αυτά και το πνεύμα που τα οδηγεί. Η αναγνώριση αυτή επιβραβεύει τις προσπάθειές μας και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.»
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού 2016 Corporate Art Awards απονέμεται σε μια εταιρεία που ήταν πάντα σύμβολο του ιταλικού σχεδιασμού στον κόσμο και η οποία έχει αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου ένα από τα πιο πλούσια και γοητευτικά εταιρικά μουσεία», δήλωσε ο Luca Desiata, Καθηγητής «Εταιρική Τέχνης» στο Luiss Business School και ιδρυτής της pptArt. «Τώρα η περιέργεια μεγαλώνει: ποιοι θα είναι οι επόμενοι νικητές; Η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει. Απομένουν ακόμα λίγες μέρες και στη συνέχεια, στις 23 Νοεμβρίου, θα γνωρίζουμε και τις υπόλοιπες εταιρείες που θα βραβευτούν.»
Vespa DalìΗ pptArt είναι ένας οργανισμός μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας που λειτουργεί αποκλειστικά με καλλιτέχνες. Διαθέτει μια πλατφόρμα crowdsourcing με πάνω από 3.000 καλλιτέχνες από 72 διαφορετικές χώρες. Το 2015, διοργάνωσε την πρώτη έκθεση «Εταιρική Τέχνης» στο GNAM στη Ρώμη. Η pptArt λειτουργεί για σημαντικούς πελάτες σε θεσμικό και εταιρικό επίπεδο: FAO, United Nations for Expo 2015, American Express, Enel, etc. http://www.pptart.net/participants
Το Ίδρυμα Piaggio είναι ένας μικτός δημόσιο-ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1994 για την προώθηση συνεργειών μεταξύ εταιρείας, πολιτισμού και κοινωνίας. Η έδρα του βρίσκεται στην Pontedera, στον χώρο των παλαιών συνεργείων της Piaggio, που τώρα έχει επισταμένως αναστηλωθεί. Το Ίδρυμα διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο της Piaggio, ένα από τα πιο σημαντικά εταιρικά αρχεία στον κόσμο, και το Μουσείο Piaggio, το οποίο άνοιξε το 2000 και δέχεται πάνω από 50.000 επισκέπτες ετησίως. Ένα μεγάλο μέρος του εκθεσιακού χώρου είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Vespa, ένα σύμβολο ιταλικού στυλ, για το οποίο το μουσείο διαθέτει την πιο σημαντική συλλογή που υπάρχει, με οχήματα εργοστασιακά και αγωνιστικά, όπως και αρκετά μοναδικά μοντέλα.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO