spot_img
HomeAUTOΦάρμα Κουκάκη Κιλκίς Rallycross!

Φάρμα Κουκάκη Κιλκίς Rallycross!

O μέχρι στιγμής πιο συναρπαστικός αγώνας του πρωταθλήματος crosscar, εκτυλίχθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Χωμάτινη πίστα του Δήμου Κιλκίς!

Πρωταγωνιστές οι Αθλητές αλλά και οι θεατές οι οποίοι παρά τις μεγάλες θερμοκρασίες έδωσαν το παρόν στην πίστα που άρτια προετοίμασε η Λέσχη Χώμα Κιλκίς.

Η παρατεταμένη ξηρασία των τελευταίων ημερών δυσκόλεψε την διεξαγωγή του αγώνα λόγο της έντονής σκόνης, αλλά τόσο η λέσχη, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης ανταποκρίθηκαν με προθυμία έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο και στο τέλος ο αγώνας να ολοκληρωθεί ομαλά.

Στο Αγωνιστικό κομμάτι το θέαμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Οι πιτσιρικάδες της κατηγορίας Junior έδωσαν ρεσιτάλ! Αναστασόπουλος, Μιχαηλίδης, Στάθης και Ηλιόπουλος παρατάχθηκαν στο grid , τρείς φορές!

Δύο προκριματικά heats θα καθόριζαν το starting grid του τελικού της Κυριακής, με το πρώτο να συμβαίνει το Σάββατο το απόγευμα, με νικητή τον Κωσταντίνο Αναστασόπουλο, και το δεύτερο να λαμβάνει χώρα το πρωί της Κυριακής με νικητή τον νεαρό Μιχαηλίδη! Στον Τελικό το μεσημέρι της Κυριακής την pole είχε ο νεαρός Αναστασόπουλος, ο οποίος κατείχε τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά, με δίπλα του τον νεαρό Μιχαηλίδη και πίσω τους τον Μιχάλη Στάθη και το βενιαμίν της παρέας Βασίλη Ηλιόπουλο.

Η πιο συναρπαστική κόντρα του αγώνα εκτυλίχθηκε με το που έσβησαν τα φώτα. Ο νεαρός Αναστασόπουλος κράτησε την θέση του και έστριψε πρώτος στην Κ1, με τον Μιχαηλίδη να βρίσκεται κολλητά πίσω του σε απόσταση αναπνοής. Δύο στροφές μετά ο Μιχαηλίδης κάνει την κίνηση του και προσπερνά στην εσωτερική πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος! Ο Αναστασόπουλος πλέον τον ακολουθεί οριακά και στον 4ο γύρο τον προσπερνά στην τελευταία στροφή πριν την ευθεία της εκκίνησης.  Ακριβώς στον επόμενο γύρο ο Μιχαηλίδης μπαίνει στο Joker, με τον Αναστασόπουλο να κάνει το ίδιο στον τελευταίο,  καταφέρνοντας να βγει μπροστά για ελάχιστα μέτρα και να πάρει έτσι και την νίκη!!

Σε όλο αυτό το ανταγωνιστικό σκηνικό οι εταίροι δύο πιτσιρικάδες Στάθης και Ηλιόπουλος ακολουθούν παρα πόδας, με το Μιχάλη να συμπληρώνει το βάθρο, και τον μικρό Ηλιόπουλο να κατατάσσεται 4ος παίρνοντας όμως άριστα στην πρώτη του εμπειρία σε απευθείας ανταγωνισμό! Απόδειξη του έντονου συναγωνισμού, το γεγονός ότι οι απόλυτοι χρόνοι κ των τεσσάρων βρίσκονταν μέσα σε 6 δέκατα του δευτερολέπτού!

Στους μεγάλους το σκηνικό ήταν παρόμοιο!

Κυρίαρχοι των προκριματικών του Σαββάτου και της Κυριακής υπήρξαν οι Παναγιώτης Καιτατζής με Yacar Calvino Sport και Παναγιώτης Λάτσης με Speedcar Wonder, αφού και οι δύο κέρδισαν και τους τέσσερεις προκριματικούς που συμμετείχαν!

Στον 1ο ημιτελικό της Κυριακής, ο Καιτατζής έκανε το λάθος στην εκκίνηση στολαροντας. Ο νεαρός Παπαευθιμιου εκμεταλλευτικέ την δική του καλή εκκίνηση και κέρδισε τον 1ο ημιτελικό άνετα, αφού η σκόνη που επικράτησε στο άβρεχτο για εκείνο το σκέλος τερέν δεν βοήθησε κανένα από τους υπολοίπους να τον πλησιάσουν. Τον ακολούθησαν οι Δημήτρης Παλαιοκώστας και Τάκης Καιταζτης, ο οποίος από την τελευταία θέση που βρέθηκε μετα την εκκίνηση κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Στον 2ο ημιτελικό υπήρξε έντονος ανταγωνισμός! ο Τάκης Λάτσης έδωσε μάχη με τον Γιάννη Χεκιμιάν με οριακή νίκη του δεύτερου για μόλις 1,7 δευτερόλεπτα! Τρίτος ήταν ο Μιχάλης Τακιδελλης που ολοκλήρωσε την εξάδα της πρόκρισης για τον τελικό!

Για το Μεγάλο Φινάλε της ημέρας μια έκφραση περιγράφει ακριβώς την εξέλιξη των πραγμάτων!

«Μην τον είδατε τον Παναή!!»

Μιλάμε βέβαιά για τον Παναγιώτη Καιτατζή, ο οποίος με το που έσβησαν τα φώτα και μέσα στον πρώτο γύρο του τελικού, κατάπιε τους τέσσερεις προπορευόμενους συναθλητές του, για να βρεθεί με το Yacar Calvino Sport, από την πέμπτη στην πρώτη θέση, την οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος του Αγώνα!

Τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Γιάννης Χεκιμιάν στην δεύτερη θέση με Speedcar XTREM και ο Δημήτρης Παλαιοκώστας με  Semog Bravo Sport στην τρίτη!

Τέταρτος ολοκλήρωσε με Speedcar Wonder ο Τάκης Λάτσης μπροστά από τον νεαρό Παπαευθημίου, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει την pole που κατείχε στο grid και περιορίστηκε τελικά στην πέμπτη θέση του τελικού με τον  Μιχάλης Τακιδέλλη να τον ακολουθεί στην έκτη.

Στην κατάταξή των Sportsman, πρώτος ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τριανταφυλλίδης με Semog Bravo Sport, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο με Speedcar να έρχεται δεύτερος , και τον Μάριο Κωσταντάκο με Semog Bravo να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση για την συγκεκριμένη κατηγορία!

Εκτός όμως από αγώνα rallycross, το πρόγραμμα περιλάμβανε και αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Speedcar XTREM ήταν εδώ ο νικητής, με τον Πάνο Κωσταντάκο με Semog Bravo να το ακολουθεί στην δεύτερη θέση, και τον Ιωάννη Αναστασοβίτη να ολοκληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση!

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος crosscar!

Πολλά συγχαρητήρια στην λέσχη Χώμα Κιλκις για την προετοιμασία της διοργάνωσης, στη Φάρμα Κουκάκη για την υποστήριξη του εγχειρήματος και βέβαιά στον Δήμο Κιλκίς  που έμπρακτα απέδειξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι παρούσα και δίπλα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τους συμμετέχοντες – πρωταγωνιστές

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO