spot_img
HomeAUTOΤο χειμερινό ελαστικό της Goodyear κερδίζει στην πιο πρόσφατη δοκιμή της ADAC

Το χειμερινό ελαστικό της Goodyear κερδίζει στην πιο πρόσφατη δοκιμή της ADAC

Το Goodyear UltraGrip Performance 3 στέφθηκε ο νικητής της τελευταίας δοκιμής χειμερινών ελαστικών της ADAC, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία, μεταξύ 16 ανταγωνιστικών χειμερινών ελαστικών που δοκιμάστηκαν στην κατηγορία των συμπαγών SUV.

H δοκιμή έγινε από την ADAC, τη μεγαλύτερη ένωση αυτοκινήτων της Ευρώπης, σε συνεργασία με τους Αυστριακούς και Ελβετούς ομολόγους της ÖAMTC και TCS και αξιολόγησε την ασφάλεια και την απόδοση των ελαστικών σε χιόνι, βρεγμένο και στεγνό περιβάλλον, καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. 

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με ένα Volkswagen T-Roc εξοπλισμένο με το δημοφιλές 215/55R17 UltraGrip Performance 3.

Το Goodyear UltraGrip Performance 3 ξεχώρισε για τα «ασφαλή και ακριβή χαρακτηριστικά οδήγησης» σε στεγνούς, βρεγμένους και χειμερινούς δρόμους, παρέχοντας «πολύ υψηλή προβλεπόμενη χιλιομετρική απόσταση, χαμηλή τριβή και εξαιρετική απόδοση, χωρίς αξιοσημείωτες αδυναμίες». Η εξαιρετική του απόδοση σε όλα τα κριτήρια δοκιμών του χάρισε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Σχεδιασμένο για βέλτιστη χειμερινή οδήγηση, το Goodyear UltraGrip Performance 3 επωφελείται από κορυφαίες τεχνολογίες και καινοτομίες, όπως η τεχνολογία Snow Protect και η τεχνολογία Wet Grip+, που βελτιστοποιούν το κράτημα και τον έλεγχο κατά τη χειμερινή περίοδο οδήγησης.

Η επιτυχία της Goodyear στην κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων διευρύνεται με το UltraGrip Performance 3, που αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση στο μέγεθος 205/55R16 με δοκιμή σε Volkswagen Golf. Οι δοκιμαστές επαίνεσαν την απόδοση του ελαστικού, σημειώνοντας την «ισορροπημένη» σχεδίασή του, η οποία προσφέρει «καλή ακρίβεια σε στεγνό οδόστρωμα», ενώ παράλληλα διασφαλίζει «ασφαλή και ακριβή χειρισμό σε βρεγμένες και χειμερινές επιφάνειες». Το ελαστικό επέδειξε επίσης «υψηλά προβλεπόμενα χιλιόμετρα, χαμηλή τριβή, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ελαφριά χαρακτηριστικά».

Ο Ben Glesener, Senior Director Technology Consumer, Goodyear EMEA, σχολίασε τις επιτυχίες αυτές ως εξής:«Είμαστε απίστευτα περήφανοι που το Goodyear UltraGrip Performance 3 κέρδισε αυτό το τεστ δοκιμής από την ADAC. Αυτή η αναγνώριση από τη μεγαλύτερη ένωση αυτοκινήτων της Ευρώπης υπογραμμίζει τις χειμερινές επιδόσεις, την ασφάλεια και την αντοχή του ελαστικού και αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της τεχνογνωσίας ολόκληρης της ομάδας μας στην ανάπτυξη ενός κορυφαίου προϊόντος στην κατηγορία του».

(1) Δοκιμή χειμερινών ελαστικών ADAC 24 Σεπτεμβρίου 2024. Δοκιμασμένο μέγεθος: 215/55R17. Δοκιμαστικό όχημα: Volkswagen T-Roc.

(2) Δοκιμή χειμερινού ελαστικού ADAC 24 Σεπτεμβρίου 2024. Δοκιμασμένο μέγεθος: 205/55R16. Δοκιμαστικό όχημα: Volkswagen Golf.

Τα αποσπάσματα δοκιμής της ADAC είναι μεταφρασμένα από το πρωτότυπο γερμανικό  

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO