spot_img
HomeAUTOΣτο Oschersleben για τους διπλούς βαθμούς ο Θωμάς Κρασώνης

Στο Oschersleben για τους διπλούς βαθμούς ο Θωμάς Κρασώνης

Για τους διπλούς βαθμούς στη Γερμανία ο Θωμάς Κρασώνης

Η ώρα των ημιτελικών στο NASCAR Euro Whelen έφτασε. Η πίστα του Oschersleben, στη Γερμανία, φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τους ημιτελικούς της φετινής σεζόν, οι οποίοι προσφέρουν διπλούς βαθμούς στους νικητές και συνάμα την ευκαιρία να για μεγάλες ανατροπές!

Ο Θωμάς Κρασώνης, ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων βρίσκεται ήδη στη γερμανική πίστα, εκεί όπου θα διεξαχθεί το έκτο αγωνιστικό διήμερο της φετινής σεζόν στο EuroNASCAR. 

Ο έκτος αγώνας της χρονιάς αποτελεί ίσως το πλέον σημαντικό «ραντεβού», καθώς οι βαθμοί που θα κατακτήσει κάθε οδηγός θα μετρήσουν διπλοί. Ως εκ τούτου, για τον Θωμά Κρασώνη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας των δύο κατηγοριών.

Η Motorsport Arena Oschersleben προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πολλά αξιοθέατα εκτός πίστας, καθιστώντας τον πρώτο γύρο των πλέι οφ μια φανταστική γιορτή για τους οπαδούς του NASCAR στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη. Πτήση με ελικόπτερο, αθλήματα με αμερικανική μπάλα, country μουσική και μεγάλη ποικιλία φαγητού είναι μόνο μερικά παραδείγματα του σπουδαίου θεάματος που προσφέρει η γερμανική πίστα από την πρώτη διοργάνωση του EuroNASCAR το 2023. Η πίστα έχει μήκος 3,7 χιλιόμετρα και άνοιξε τις πύλες της το 1997. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου ξεκινά με τις κατατακτήριες που θα διεξαχθούν το Σάββατο στις 10.50 π.μ. (ώρα Ελλάδος). Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες τόσο στην κατηγορία PRO (στις 2.10 μ.μ., ώρα Ελλάδος) όσο και στην κατηγορία 2 (στις 5.50 μ.μ., ώρα Ελλάδος).

Την Κυριακή, οι οδηγοί του EuroNASCAR 2 θα εκκινήσουν τον δεύτερο αγώνα τους στις 11.40 π.μ. (ώρα Ελλάδος), για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του διημέρου με τον αγώνα της κατηγορίας PRO στις 3.25 μ.μ. ( ώρα Ελλάδος). 

Θυμίζουμε ότι ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. 

Όλη τη δράση του αγωνιστικού διημέρου μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Κρασώνης: «Δύσκολο και τεχνικό το Oschersleben»

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συλλέξει πολύτιμους βαθμούς που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και των δύο κατηγοριών, αντιμετωπίζει τον αγώνα του Oschersleben ο Θωμάς Κρασώνης.

«Πριν από δύο εβδομάδες είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Oschersleben και να κάνω προπόνηση για δύο ημέρες. Θέλαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι’ αυτό το αγωνιστικό διήμερο, το οποίο είναι ίσως το πιο κρίσιμο της σεζόν. Η πίστα του Oschersleben είναι από τις πιο τεχνικές του προγράμματος. Θα την χαρακτήριζα ως μια δύσκολη και απαιτητική πίστα, με αργά κομμάτια και όχι ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, στοιχεία που σίγουρα δυσκολεύουν αυτοκίνητα όπως αυτά που οδηγούμε στο EuroNASCAR. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στον μεγάλο φετινό στόχο μας» τόνισε ο Θωμάς Κρασώνης.Ο Θωμάς Κρασώνης στην κατηγορία «PRO» έχει 204 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ στην «2» είναι πέμπτος με 246 βαθμούς, μόλις 64 μακριά από τον πρωτοπόρο Martin Doubek. Στην βαθμολογία της Endurance είναι τέταρτος με 143 βαθμούς

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO