spot_img
HomeAUTOΣτη Βαλελούνγκα ο Θωμάς Κρασώνης

Στη Βαλελούνγκα ο Θωμάς Κρασώνης

EuroNASCAR, γύρος δεύτερος για τον Θωμά Κρασώνη. Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων, μετά από το εξαιρετικό πρώτο αγωνιστικό διήμερο στη Βαλένθια, ταξιδεύει στην Ιταλία για να λάβει μέρος στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος.

Το Αυτοκινητοδρόμιο της Vallelunga έχει τις ρίζες του στις ιπποδρομίες και ήταν αρχικά μια οβάλ πίστα, στην οποία διεξάγονταν και αγώνες αυτοκινήτων. Ωστόσο η πίστα γρήγορα εξελίχθηκε σε αμιγώς αγωνιστική, με γρήγορα και τεχνικά τμήματα. 

Τμήματα της πίστας σχεδιάστηκαν από τον Ιταλό θρύλο των αγώνων Piero Taruffi, ο οποίος αγωνιζόταν στη Formula 1 τη δεκαετία του 1950. Από την πρώτη επίσκεψη το 2020, οι μηχανές EuroNASCAR V8 έχουν αποδείξει ότι ταιριάζουν απόλυτα στην πίστα και με τις εξέδρες των 29.000 οπαδών.

Ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου ξεκινά από την Παρασκευή με τις συνολικά τέσσερις περιόδους δοκιμών, διάρκειας 30’ έκαστη. 

Οι κατατακτήριες της κατηγορίας PRO θα διεξαχθούν το Σάββατο στις 10.20 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και για τις δύο κατηγορίες.

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας PRO θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 2.40 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ενώ αυτός της κατηγορίας «2» στις 6.25 μ.μ.

Το πρόγραμμα του τριημέρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τους αγώνες των δύο κατηγοριών. Συγκεκριμένα, στις 11.10 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα για την EuroNASCAR 2, ενώ θα ακολουθήσει στις 2.55 μ.μ. ο αγώνας της EuroNASCAR PRO. 

Όλη τη δράση του αγωνιστικού διημέρου της Βαλένθια μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Κρασώνης: «Πανέτοιμοι για νέα βάθρα»

Απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση και των δύο τίτλων στις κατηγορίες στις οποίες συμμετέχει, είναι ο Θωμάς Κρασώνης. «Ταξιδεύουμε στην Ιταλία, με έναν ξεκάθαρο στόχο: τις πρώτες φετινές μας νίκες. Η παρουσία μας στο βάθρο των νικητών στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν ήταν μόνον η αρχή. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά στο διάστημα που μεσολάβησε από τη Βαλένθια μέχρι τη Βαλελούνγκα. Ακόμα και τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, δεν εφησυχάσαμε, προκειμένου να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά αυτό που ξεκινήσαμε στη Βαλένθια» τόνισε ο Έλληνας οδηγός.

Και συνέχισε: «Η Βαλελούνγκα είναι μία αγαπημένη πίστα. Την γνωρίζω πολύ καλά, καθώς αγωνίζομαι ήδη πολλά χρόνια εκεί. Είναι μια δύσκολη και απαιτητική πίστα, η οποία περιλαμβάνει γρήγορα αλλά και τεχνικά κομμάτια. Τον χειμώνα, μαζί με την ομάδα μας, δουλέψαμε επισταμένα σε τομείς όπως οι άμεσες αντιδράσεις εάν κάτι συμβεί ακριβώς μπροστά μας. Κι αυτή η δουλειά φάνηκε στη Βαλένθια, όταν αποφύγαμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν ακριβώς μπροστά μας. Είμαστε πανέτοιμοι για νέα βάθρα».

Ο Θωμάς Κρασώνης κατέληξε λέγοντας πως «πολύ σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας είναι η άριστη συνεργασία όλων των μελών της ομάδας. Με την Marko Stipp Motorsport έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, η οποία διανύει αισίως την δεύτερη σεζόν της. Το αυτοκίνητο στη Βαλένθια δούλεψε εξαιρετικά, κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO