spot_img
HomeAUTOΞεκίνησε η δράση για τους Έλληνες στα FIA Motorsport Games!

Ξεκίνησε η δράση για τους Έλληνες στα FIA Motorsport Games!

H τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνει χώρα στη Βαλένθια και οι πρώτοι Έλληνες συμμετέχοντες ξεκίνησαν την προσπάθειά τους την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην παραλιακή πόλη της Ισπανίας. Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά περισσότεροι από 600 αθλητές από συνολικά 85 χώρες.

Στα Esports GT, το πρόγραμμα του Μάνου Γεράρδη περιλάμβανε αρχικά 45 λεπτά ελεύθερων περασμάτων και εν συνεχεία τα προκριματικά ενόψει του αγώνα της Παρασκευής. Ο Γεράρδης τερμάτισε στη 13η θέση στο σύνολο 57 συμμετεχόντων και το πρωί της Παρασκευής θα αγωνιστεί με στόχο να περάσει στα προημιτελικά των Esports GT, τα οποία φιλοξενούνται στην εντυπωσιακή Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών της Βαλένθια.

Τα πρώτα τους χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 Rally4 που φέρει τα χρώματα της Ελλάδας έγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης. Το δίδυμο συμμετείχε στο shakedown των FIA Motorsport Games που διεξήχθη στην πίστα του Ricardo Tormo, έκανε τέσσερα περάσματα και πραγματοποίησε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία Rally4. Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει αρκετή μελέτη των ειδικών διαδρομών στις οποίες θα αγωνιστούν το Σάββατο.

Από εκεί και πέρα, με επιτυχία πέρασε από τη διαδικασία του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου η Formula 4 που θα οδηγήσει ο Philippe-Armand Καρράς. Το πρόγραμμα της Παρασκευής, περιλαμβάνει για τον οδηγό, ελεύθερα περάσματα και μια πρώτη γνωριμία με τη φημισμένη πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινάει το πρόγραμμά του και ο Χρήστος Χαντζαράς. Ο Έλληνας οδηγός του drift θα συμμετάσχει το μεσημέρι της Παρασκευής στο Free Practice, το οποίο περιλαμβάνει ελεύθερα περάσματα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που θα φιλοξενήσει την κατηγορία Drift.

Δεν ξεκίνησε η δράση ακόμη στις κατηγορίες Karting Sprint Junior και Karting Sprint Senior. Ο Νικόλας Καραγιάννης που αγωνίζεται στην κατηγορία Karting Sprint Junior θα ριχτεί στη μάχη την Παρασκευή αρχικά στα ελεύθερα και στη συνέχεια στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα οποία θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Αντίστοιχο πρόγραμμα θα έχει και ο Jean-Paul Καρράς που αγωνίζεται στην κατηγορία Karting Sprint Senior.

Στην κατηγορία Cross Car Junior, το πρόγραμμα του Βασίλη Ηλιόπουλου περιλαμβάνει ελεύθερα και χρονομετρημένα περάσματα, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου. Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος που αγωνίζεται στην κατηγορία Cross Car Senior θα συμμετάσχει την Κυριακή και αυτός στα ελεύθερα και στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, στη χωμάτινη πίστα που βρίσκεται πλησίον της Aspar Circuit και κατασκευάστηκε πριν από λίγες ημέρες, ειδικά για τις ανάγκες των FIA Motorsport Games.

Για αμεσότερη ενημέρωση για τα FIA Motorsport Games ακολουθήστε την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/omaeofficial

Instagram: https://www.instagram.com/omae_media/ 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO