spot_img
HomeMOTOΝέο XP 400 ALLURE: Ο απόλυτος συνδυασμός αισθητικής και πολυχρηστικότητας

Νέο XP 400 ALLURE: Ο απόλυτος συνδυασμός αισθητικής και πολυχρηστικότητας

Το XP400 διαθέτει στυλ, επιδόσεις και έναν δυναμικό αστικό χαρακτήρα. Αλλά όχι μόνο!

Κατασκευασμένο στη Γαλλία, το XP400 Allure πλαισιώνει την οικογένεια Premium οχημάτων της μάρκας.

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει είναι αναμφίβολα η χαρακτηριστική, φωτεινή υπογραφή Peugeot: με τα DRL σε σχήμα κυνόδοντα μπροστά και τις τρεις ‘νυχιές’ πίσω, το DNA της μάρκας με σήμα το λιοντάρι αποτυπώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Οι προβολείς είναι ασφαλώς τεχνολογίας LED. 

Αυτή η τυπική “Peugeot” φιλοσοφία διανθίζεται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από μια μοτοσυκλέτα, ξεκινώντας από τον κινητήρα PowerMotion® Euro5 των 400 κ.εκ. που αποδίδει 36,7 hp στις 8.150 σ.α.λ. και 38,1 Nm ροπής στις 5.400 σ.α.λ. Το XP400 έχει όλα όσα χρειάζεται για να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του.

Το πλαίσιο έχει τις κατάλληλες διαστάσεις ώστε να ανταποκρίνεται σε ισχυρή καταπόνηση, αλλά και να παρέχει την απαραίτητη ακαμψία για υποδειγματικό κράτημα στον δρόμο. 

Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δύο δίσκους 295 χιλιοστών μπροστά και έναν αντίστοιχο 240 χιλιοστών πίσω, με ABS δύο καναλιών. Στο σύστημα ανάρτησης τοποθετήθηκε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών με διαδρομή 140 χιλιοστών μπροστά και πίσω ένα μονό οριζόντιο αμορτισέρ που εγγυάται μεγαλύτερη διαδρομή και προοδευτικότητα από μια τυπική ανάρτηση.

XP400 ALLURE ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Επειδή η οδηγική απόλαυση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Peugeot, το XP400 είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα πιο απολαυστικά maxi scooter της αγοράς. Μέσα από έναν συνδυασμό σχεδίασης, ιπποδύναμης και τεχνολογίας το XP400 εξασφαλίζει εξαιρετική ευελιξία. Οι μεγάλοι τροχοί του δίνουν το πλεονέκτημα να κινείται σε όλα τα τερέν χωρίς να το φοβίζουν οι κακές καιρικές συνθήκες, ενώ και το Traction Control επεμβαίνει όποτε είναι απολύτως απαραίτητο, αποπνέοντας ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον οδηγό. Ιδανικό όχημα για δύο, προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη χάρη στις χειρολαβές και τα μαρσπιέ του.

Το XP400 διαθέτει οθόνη TFT 5″ που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Με τη χρήση του έξυπνου κλειδιού, το κλειδί ανάφλεξης είναι περιττό. Τέλος, η θύρα USB επιτρέπει την φόρτιση του smartphone σας. Κάτω από τη διθέσια σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος full-face. Εξίσου άνετο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, το XP400 είναι η κλασική εκδοχή αυτού που θα περιμένατε από ένα κορυφαίο δίτροχο για καθημερινή χρήση.

Η έκδοση ALLURE είναι η εκδοχή του XP400 με “street” καταβολές, διατηρώντας όμως τον high-end χαρακτήρα του. Σχεδιαστικά, ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Το XP400 Allure έχει σπορ σιλουέτα, αιχμηρές γωνίες και υιοθετεί την υπογραφή των φώτων της Peugeot με τα DRL σε σχήμα κυνόδοντα μπροστά και τις τρεις ‘νυχιές’ λιονταριού πίσω. Η έκδοση ξεχωρίζει επίσης χάρη στα ελαστικά της Pirelli (DIABLO ROSSO III), σε διαστάσεις 110/70-17 μπροστά και 160/60-15 πίσω, με μία διάφανη ζελατίνα και τις πανέμορφες χυτές ζάντες.

Η έκδοση XP400 ALLURE διατίθεται ήδη στην Ελλάδα, η τιμή της ξεκινά από 8.500€ ενώ υπάρχει και η δυνατότητα άτοκης χρηματοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website: https://www.peugeot-motocycles.gr/range/XP400/

Χρωματισμοί: Aurora Satin Green, Sideral Mat Black

XP 400 ALLURE – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
   
ΤΥΠΟΣΥγρόψυκτος, SOHC 4-βάλβιδος, μονοκύλινδρος
ΚΥΒΙΣΜΟΣ400 cc
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ84 x 72 mm
ΙΣΧΥΣ30 PS (26,5 kW (36,7 hp) στις 8.150 σ.α.λ..
ΡΟΠΗ38,1 Nm στις 5.400 σαλ.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ3,8 L / 100 km
   
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΠΛΑΙΣΙΟΑτσάλινο σωληνωτό
ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗUSD Ø 41 mm, διαδρομή 140 mm 
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΤύπου “Arch”, μονό αμορτισέρ
ΕΜΠΡΟΣ ΦΡΕΝΟΔιπλός δίσκος Ø 295 mm, ακτινικές δαγκάνες
ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟΜονός δίσκος Ø 240 mm
ΖΑΝΤΕΣ (ΕΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ)17″/15″
ΕΛΑΣΤΙΚΑ (ΕΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ)110/70 – 160/60
ΜΑΡΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝPirelli
   
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1 545 mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ815 mm
ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ231 kg
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΚΑΥΣΙΜΟΥ13.5 L
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO