Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που οι McLaren είχαν τερματίσει ξανά στην πρώτη και δεύτερη στο Grand Prix της Αυστρίας. Το 2000, το «1-2» είχε επιτευχθεί από τους Mika Hakkinen και David Coulthard ενώ φέτος νικητής στο Σπήλμπεργκ ήταν ο Lando Norris που πήρε την 7η νίκη της καριέρας του και την 3η του φετινή. Ο έτερος οδηγός της ομάδας Oscar Piastri πέρασε τη γραμμή τερματισμού ακριβώς πίσω από τον Άγγλο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Charles Leclerc της Ferrari. Αυτή είναι η 197η νίκη της McLaren, η όγδοη φετινή και η έβδομη σε αυτόν τον αγώνα. Το Σπήλμπεργκ αποδεικνύεται πως ταιριάζει καλύτερα στον Norris από όλες τις πίστες στη F1: Νίκη, pole position, τρία βάθρα και 108 βαθμοί σε 9 εκκινήσεις.
ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ
Στην εκκίνηση χρησιμοποιήθηκαν η μαλακή γόμα και η μέση γόμα. Πέντε οδηγοί (Gasly, Colapinto, Bearman, Hadjar και Hulkenberg) χρησιμοποίησαν στο πρώτο μέρος του αγώνα τη C5 (μαλακή) ενώ οι άλλοι 15 επέλεξαν τη C4 (μέση). Ενόσω ο αγώνας εξελισσόταν, χρησιμοποιήθηκε και η σκληρή (Hard) γόμα. Ο Ocon ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε και τα δύο σετ σκληρής γόμας (C3) παρότι εκκίνησε με μέση γόμα. Ο έτερος οδηγός της Haas, Oliver Bearman, που επίσης είχε στη διάθεσή του δυο σετ σκληρής γόμας χρησιμοποίησε το ένα τερματίζοντας με μέση γόμα. Ο Άγγλος οδηγός της Haas, μαζί με τον Γάλλο οδηγό της Racing Bull, Isack Hadjar και τον Καναδό οδηγό της Aston Martin, Lance Stroll, ήταν οι τρεις οδηγοί που χρησιμοποίησαν και τις τρεις γόμες. Ο Nico Hulkenberg της Sauber ήταν ο μόνος οδηγός που δεν χρησιμοποίησε τη σκληρή γόμα στο Σπήλμπεργκ.

Η απόσταση του αγώνα μειώθηκε κατά έναν γύρο, αφού η πρώτη εκκίνηση ακυρώθηκε καθώς ο Carlos Sainz με τη Williams έμεινε ακίνητος στην πίστα, στον γύρο σχηματισμού. Ο Isack Hadjar (Racing Bull) διένυσε τη μεγαλύτερη απόσταση (41 γύρους) με τη σκληρή γόμα. Όσον αφορά στη μέση γόμα, ο Fernando Alonso (Aston Martin) συμπλήρωσε 33 γύρους. Τόσο ο Ισπανός όσο και ο Νεοζηλανδός Liam Lawson (Racing Bulls) έκαναν μόνο μία στάση και τερμάτισαν στους βαθμούς.
ΜΑRIO ISOLA – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ PIRELLI:
Στο πρώτο καλοκαιρινό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο τα ελαστικά μας συμπεριφέρθηκαν όπως αναμενόταν, τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα. Οι 70 γύροι διεξήχθησαν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες – η άσφαλτος κυμαινόταν μεταξύ 52 °C και 55 °C – και η φθορά των τριών γομών ήταν υψηλότερη από ό,τι στις ελεύθερες δοκιμές, όταν οι θερμοκρασίες ήταν 15°C με 20 °C χαμηλότερες, ωστόσο όχι σε σημαντικό βαθμό. Οι τρεις γόμες απέδειξαν ότι μπορούσαν να παίξουν ρόλο, τόσο στην αρχή, με πέντε οδηγούς να επιλέγουν την C5 για το πρώτο σκέλος. Ο Stroll προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό, τοποθετώντας την μαλακή γόμα 15 γύρους πριν το φινάλε. Όπως αναμενόταν, η στρατηγική των δύο αλλαγών ήταν η ταχύτερη, αλλά όσοι δοκίμασαν στρατηγική μιας αλλαγής αποδείχθηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί, φτάνοντας στο σημείο να τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα. Όσον αφορά στην απόδοση, η σκληρή και η μέση γόμα αποδείχθηκαν αρκετά ισάξιες, ενώ η μαλακή ήταν ανταγωνιστική στους πρώτους γύρους, αλλά μετά προφανώς έπεφτε σε απόδοση, περίπου μετά από 7 – 8 γύρους. Τώρα κατευθυνόμαστε προς το Σίλβερστον, μια πίστα που είναι πάντα πολύ σκληρή για τα ελαστικά. Έχουμε επιλέξει μια τριάδα γομών που είναι ένα επίπεδο πιο μαλακές από ό,τι στο παρελθόν (C2, C3 και C4) και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αποδώσουν και τι επίδραση θα έχει αυτό στη στρατηγική αγώνα».