spot_img
HomeAUTOΗ ώρα του… οβάλ για τον Θωμά Κρασώνη!

Η ώρα του… οβάλ για τον Θωμά Κρασώνη!

Η ώρα για τον πρώτο φετινό αγώνα σε οβάλ πίστα στο NASCAR Euro Whelen έφτασε! Και φυσικά ο Θωμάς Κρασώνης, είναι πανέτοιμος για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση της οδήγησης σε κάτι τόσο διαφορετικό απ’ όσα έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη!

Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων βρίσκεται ήδη στο Venray της Ολλανδίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί το τέταρτο αγωνιστικό διήμερο της φετινής σεζόν στο EuroNASCAR. 

Το NASCAR Whelen Euro Series γιορτάζει την επιστροφή του στο Venray, τη μοναδική μικρή πίστα στην Ολλανδία που φιλοξένησε για τελευταία φορά έναν αγώνα EuroNASCAR το 2019, παράγοντας συναρπαστικές και θεαματικές μάχες ρόδα-ρόδα στις στροφές με κλίση έως και 25 μοίρες. 

Το Raceway Venray είναι μια τυπική μικρή πίστα μισού μιλίου, βασισμένη στα οβάλ του NASCAR των ΗΠΑ, όπως το Bristol ή το Martinsville. Η πίστα είναι κατασκευασμένη με προοδευτική κλίση 25 μοιρών και δύο αγωνιστικές γραμμές που θα κάνουν τους δύο αγώνες άκρως θεαματικούς. 

Ειδικά γι’ αυτό το αγωνιστικό διήμερο, διαφοροποιείται το format, καθώς το Σάββατο, οι μονομάχοι του EuroNASCAR 2 θα βγουν στην πίστα για ελεύθερα δοκιμαστικά, τις κατατακτήριες δοκιμές (στις 13.50) και έναν αγώνα 70 γύρων (ή 40’ συν ένα γύρο), η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 15.55. 

Την Κυριακή, οι οδηγοί του EuroNASCAR PRO κάνουν τις κατατακτήριες στις 13.05 και έναν αγώνα 100 γύρων (ή 45’ συν ένα γύρο) με εκκίνηση στις 15.55, ολοκληρώνοντας ένα πλήρες αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. 

Θυμίζουμε ότι ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. 

Όλη τη δράση του αγωνιστικού διημέρου της Βαλένθια μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Κρασώνης: «Θα μας βοηθήσει η εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών»

Ιδιαίτερα χαρούμενος είναι ο Θωμάς Κρασώνης για την επιστροφή των αγώνων σε οβάλ πίστες στο Euro NASCAR. Κι αυτό, διότι όπως ο ίδιος εξηγεί, «με τη συμμετοχή μας πέρυσι αλλά κυρίως φέτος τον χειμώνα, στους αγώνες στην New Smyrna των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκτήσαμε σημαντική εξοικείωση με αυτού του είδους τις πίστες. Βεβαίως ένα οβάλ είναι πάντα ένα οβάλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό και η προσέγγισή μας από αγωνιστικής άποψης παραμένει ξεκάθαρη. Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη πίστα τη γνωρίζω, είχα την ευκαιρία να οδηγήσω εκεί πριν από λίγο καιρό, κι ελπίζω το Σαββατοκύριακο να είναι για εμάς γεμάτο θετικά αποτελέσματα».

Ο Θωμάς Κρασώνης επεσήμανε πως «συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, με στόχο τις νίκες. Βαθμολογικά βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση κι ευελπιστώ ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε προσθέσει σημαντικούς βαθμούς στη φετινή συγκομιδή μας».

Θυμίζουμε πως παρ’ όλες τις ατυχίες της Κυριακής στο Μπραντς Χατς, ο Θωμάς Κρασώνης στη βαθμολογία της κατηγορίας «2» είναι πέμπτος με 167 βαθμούς, ενώ στην «PRO» είναι ένατος με 143 βαθμούς. Στην επιμέρους βαθμολογία της κατηγορίας «Junior» της «PRO», ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ μετά από την ολοκλήρωση του τρίτου διημέρου της σεζόν, στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος «Endurance» είναι πέμπτος με 83 βαθμούς.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO