Η Honda Racing Corporation ανακοινώνει τη σύσταση της νέας ομάδας Honda HRC Castrol, η οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2025.
Αυτή η συναρπαστική νέα συνεργασία βασίζεται στην πλούσια ιστορία της Honda και της Castrol, που επί δεκαετίες έχουν καταγράψει επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με πολλαπλά Πρωταθλήματα και νίκες σε αγώνες. Η Castrol φέρνει μια ισχυρή δέσμευση για υψηλές επιδόσεις και καινοτομίες, καθώς και πάθος για τους αγώνες μοτοσυκλετών.
Με 25 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, 21 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών και 313 νίκες στην κορυφαία κατηγορία, η ιστορία της Honda στους αγώνες Grand Prix είναι αξεπέραστη. Για τη νέα σεζόν, η Honda παραμένει αφοσιωμένη στην επιστροφή της στην κορυφή του αθλήματος, επιδεικνύοντας την αδιάκοπη δέσμευσή της να ξεπεράσει τις προκλήσεις και να ανταμείψει την αφοσίωση των φιλάθλων της.
Το 2025 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, καθώς η Castrol γίνεται ο βασικός της συνεργάτης. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Castrol, που ανήκει στον όμιλο bp, θα είναι ο κύριος χορηγός της HondaHRC, παρέχοντας λιπαντικά, καύσιμα και τεχνική υποστήριξη – δοκιμάζοντας και αναπτύσσοντας λιπαντικά μοτοσυκλετών σε ακραίες αγωνιστικές συνθήκες.
Η ομάδα HondaHRCCastrol θα έχει το καθιερωμένο δίδυμο αναβατών, τον JoanMir (2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής) και τον LucaMarini (6 φορές νικητής Grand Prix). Και οι δύο αναβάτες έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της HondaRC213V και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να επαναφέρουν τη Honda στην κορυφή του MotoGP.
Ο JoanMir ξεκινά την τρίτη του σεζόν στη Honda, αποδεικνύοντας τη θέληση που τον οδήγησε σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα πριν την ηλικία των 25 ετών. Με την περισσότερη εμπειρία στη Honda από κάθε άλλον αναβάτη στο grid, έχει την ευκαιρία να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του, έχοντας ήδη εξασφαλίσει επέκταση συμβολαίου δύο ετών, επισφραγίζοντας τη δέσμευση της Honda για επιτυχίες.
Ο LucaMarini, στη δεύτερη χρονιά του στη Honda, επέδειξε εξαιρετική ικανότητα εξέλιξης και βαθιά τεχνική κατάρτιση. Ο 27χρονος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, παίζοντας βασικό ρόλο στην εξέλιξη της Honda.
Μαζί με τη νέα εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, η HondaRC213V 2025 έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις. Οι μηχανικοί της HondaHRC εργάστηκαν εντατικά τον χειμώνα για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ανοιχτή ανάπτυξη κινητήρων, τις δοκιμές και τις wildcards που τους επιτρέπονται.
Η ομάδα θα υποστηρίζεται από τους StefanBradl, AleixEspargaro και TakaakiNakagami, καθώς ο ρόλος της HondaHRCTestTeam επεκτείνεται.
Το αγωνιστικό ντεμπούτο της ομάδας θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στο SepangInternationalCircuit της Μαλαισίας, κατά την πρώτη δοκιμή πριν από τη σεζόν του MotoGP. Στις 2 Μαρτίου, η σεζόν ξεκινά επίσημα στο ChangInternationalCircuit στο Buriram, με το GrandPrix της Ταϊλάνδης.
Δηλώσεις
KojiWatanabe, Πρόεδρος της HondaRacingCorporation:
“Εκ μέρους της HondaHRC, καλωσορίζω την Castrol στο project του MotoGP. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, την ίδια θέληση και εστιάζουμε στην τεχνολογία και το μέλλον. Έχουμε απολαύσει επιτυχίες στο παρελθόν και σε άλλες κατηγορίες, οπότε αυτή η συνεργασία ήρθε φυσικά. Με τους JoanMir και LucaMarini, έχουμε δύο δυνατούς και ταλαντούχους αναβάτες για να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε. Οι αγώνες είναι στο DNA της Honda, και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε νέες διακρίσεις αυτή τη σεζόν.”
SandeepSangwan, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Castrol:
“Η Castrol έχει μια ισχυρή κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεργαζόμαστε με τη Honda για τη νέα ομάδα HondaHRCCastrol. Ως μια εταιρεία που εκτιμά τις υψηλές επιδόσεις και την τεχνική καινοτομία, βλέπουμε μια φυσική ευθυγράμμιση με τη Honda. Αυτή η συνεργασία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Castrol να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με τους λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας. Ευχόμαστε στην ομάδα κάθε επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2025.”
AlbertoPuig, TeamManager:
“Μια νέα σεζόν ξεκινά και πρέπει να την προσεγγίσουμε με σαφείς στόχους και στρατηγική. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες του JoanMir και τους στόχους του για φέτος. Είδαμε επίσης τη συνεχή βελτίωση του LucaMarini το 2024 και πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία. Από την πλευρά μας, ως HondaHRC, πρέπει να παρέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε οι αναβάτες μας να αποδώσουν στο μέγιστο. Καλωσορίζουμε την Castrol στο project μας, καθώς στοχεύουμε σε μελλοντικές επιτυχίες.”
JoanMir, #36:
“Πρώτα απ’ όλα, η μοτοσυκλέτα φαίνεται φανταστική – τα νέα χρώματα είναι διαφορετικά από ότι έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά δυναμικά, και θα είναι χαρά μου να αγωνιστώ και φέτος. Μπαίνουμε σε αυτή τη σεζόν με ξεκάθαρους στόχους, συνεχίζοντας να βελτιώνουμε τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα και τον εαυτό μας. Η χρονιά ξεκινά έντονα με δύο δοκιμές αμέσως μετά τον χειμώνα, κάτι που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε γρήγορα σε φόρμα. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα της δουλειάς των μηχανικών μας και των νέων συνεργατών μας στην Castrol.”
LucaMarini, #10:
“Είναι υπέροχο που βρισκόμαστε στην Τζακάρτα για να αποκαλύψουμε τα νέα μας χρώματα – οι άνθρωποι εδώ αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, το MotoGP και τη Honda. Από τη σεζόν του 2024 μάθαμε πολλά, τελειώσαμε δυνατά και η συνεχής βελτίωση παραμένει ο στόχος μας για το 2025. Βλέπω πόσο σκληρά εργάζονται όλοι στην ομάδα και είμαι αποφασισμένος να δώσω το μέγιστο για να βοηθήσω. Ήδη πέρυσι κάναμε πρόοδο και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε ξανά με αυτά τα υπέροχα νέα χρώματα.”