spot_img
HomeAUTOΗ Ομάδα της Nissan Formula E αποκαλύπτει τα ανανεωμένα της χρώματα ενόψει...

Η Ομάδα της Nissan Formula E αποκαλύπτει τα ανανεωμένα της χρώματα ενόψει της Σεζόν 11

Η Ομάδα της Nissan Formula E αποκαλύπτει τα ανανεωμένα της χρώματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA 2024/25, με την ομάδα να προετοιμάζεται για την πρώτη της σεζόν υπό τους νέους κανονισμούς GEN3 Evo.

Για την επερχόμενη σεζόν, η Ομάδα της Nissan Formula E επέλεξε να συνεχίσει με τους δημοφιλείς χρωματισμούς των ανθών κερασιάς, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους στην αρχή της Σεζόν 9. Το μοτίβο έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα, καθώς υπαινίσσεται το ιαπωνικό DNA της και τα νέα ξεκινήματα, ενώ πλέον αποτελεί μέρος της ταυτότητας της Nissan στη Formula E.

Η ιαπωνική ομάδα θα επιδιώξει να χτίσει πάνω σε μια ισχυρή Σεζόν 10, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Ομάδων, καθώς και την τρίτη στο νέο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Με στόχο να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία, η Ομάδα της Nissan Formula E αποφάσισε να ανανεώσει τη σύνθεση των οδηγών της, με τον έμπειρο Norman Nato να επιστρέφει μετά από μια σεζόν απουσίας. Μαζί με τον Oliver Rowland, ο οποίος πέτυχε δύο νίκες και πέντε επιπλέον βάθρα στην εξαιρετική Σεζόν 10, η ομάδα διαθέτει πλέον δύο ιδιαίτερα δυνατούς οδηγούς, οι οποίοι κατέχουν τη γνώση του πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα αυτοκίνητά τους. Ο Nato θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το #17 στο Nissan e-4ORCE 05, ενώ ο Rowland θα αγωνιστεί με το παραδοσιακό #23 της Nissan.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Ομάδας είναι πλήρως λειτουργικές ενόψει της σεζόν 2024/25. Οι εγκαταστάσεις της Ομάδας Nissan Formula E καλύπτουν έκταση άνω των 2.600 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνουν χώρους εργαστηρίου, προσομοιωτή, γραφεία μηχανικών και διοίκησης, καθώς και χώρους έκθεσης, συναντήσεων και πολλαπλών χρήσεων. Βρίσκονται στα νότια του Παρισιού, κοντά σε άλλες εγκαταστάσεις της Nissan, εξασφαλίζοντας συνέργειες και πρόσβαση σε ταλέντο, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμα εντός της Nissan και του ομίλου.

Ο Rowland και ο Nato θα βρεθούν στην πίστα για πρώτη φορά επίσημα στις δοκιμές πριν από τη σεζόν, από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου στη Βαλένθια, ενώ η Σεζόν 11 ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου στο São Paulo E-Prix.

Tommaso Volpe, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής ομάδας, Nissan Formula E Team:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα σεζόν και έχουμε δουλέψει σκληρά για να εξελίξουμε το αυτοκίνητο GEN3 Evo. Όλα έχουν κυλήσει ομαλά μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε να βγούμε στην πίστα στη Βαλένθια. Οι νέες μας εγκαταστάσεις είναι πλέον πλήρως λειτουργικές, κάτι που κάνει τεράστια διαφορά – μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις εγκαταστάσεις ώστε να μεγιστοποιήσουμε το δυναμικό της ομάδας. Όσον αφορά τους οδηγούς, ο Norman προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα, καθώς γνώριζε ήδη το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος, κάτι που έκανε τα πράγματα ευκολότερα από το συνηθισμένο. Μαζί με τον Oli, είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε μια ισχυρή σύνθεση, έτοιμη να παλέψει για νίκες και βάθρα σε όλη την επερχόμενη σεζόν. Επιπλέον, έχουμε σπουδαίες εταιρείες που μας στηρίζουν, με την Electromin να επεκτείνει και να αυξάνει τη συνεργασία της με την ομάδα, καθιστώντας την κύριο συνεργάτη μας, μαζί με τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις μας με την Coral και την Coral Eyewear, με τις οποίες είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε. Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη βελτίωση σε κάθε βήμα και στη συνέχιση της πορείας από εκεί που σταματήσαμε πριν από μερικούς μήνες, καθώς στοχεύουμε να διεκδικήσουμε την κορυφή στη Σεζόν 11.”

Oliver Rowland:

“Ήταν καλό που πήρα μια ανάσα μετά από μια έντονη χρονιά, αλλά συνέχισα να προετοιμάζομαι για τη Σεζόν 11, διασφαλίζοντας ότι είμαι σε καλή φυσική και ψυχική κατάσταση. Είναι εξαιρετικό που το νέο εργαστήριο λειτουργεί πλήρως, έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τις εγκαταστάσεις. Η τοποθεσία είναι ιδανική και θέτει ψηλά τον πήχη για εμάς, δείχνοντας τη φιλοδοξία μας να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε. Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε με το GEN3 Evo, αλλά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πάντα και να είμαστε έτοιμοι για μάχη από τον πρώτο αγώνα.”

Norman Nato:

“Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην ομάδα και ήδη νιώθω άνετα με το αυτοκίνητο, τον προσομοιωτή και το προσωπικό. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν το εξαιρετικό νέο εργαστήριο, το οποίο μας επιτρέπει να προετοιμαζόμαστε και να κάνουμε αναλύσεις από τους αγώνες σε καταπληκτικές συνθήκες, με τον καλύτερο εξοπλισμό στη διάθεσή μας. Τα ανανεωμένα μας χρώματα είναι πολύ ωραία, διατηρώντας την ιαπωνική μας ταυτότητα, και οι θαυμαστές τα λατρεύουν, κάνοντάς μας πολύ αναγνωρίσιμους στην πίστα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα εποχή του GEN3 Evo στις δοκιμές της Βαλένθια, πριν πάμε στη Βραζιλία για την έναρξη της σεζόν!”

Συνεργάτες της Ομάδας Nissan Formula E

Η Ομάδα της Nissan Formula E είναι περήφανη που βασίζεται στην πολύτιμη υποστήριξη των συνεργατών της για τη Σεζόν 11, οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα στην επιδίωξη των στόχων της, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρώτον, η Electromin αυξάνει τη συμμετοχή της στην ομάδα, πλέον ως συνεργάτης καινοτομίας. Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων κινητικότητας στη Μέση Ανατολή, η Electromin είναι θυγατρική της Petromin Corporation, ενός από τους επίσημους εισαγωγείς της Nissan στη Σαουδική Αραβία. Ο CEO της Petromin Corporation, Kalyana Sivagnanam, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που εισερχόμαστε σε αυτή τη στρατηγική συνεργασία με την Ομάδα Nissan Formula E ως επίσημος παγκόσμιος χορηγός της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την Electromin να ηγείται της προσπάθειας τον πρώτο χρόνο. Ως πρωτοπόροι της ηλεκτρικής κινητικότητας στη Σαουδική Αραβία μέσω της Electromin, βλέπουμε αυτή τη συνεργασία ως βασικό βήμα για την επιτάχυνση της υιοθέτησης της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.”

Η Coral παραμένει στο πλευρό της ομάδας ως συνεργάτης βιωσιμότητας, ειδικευόμενη στην αντιστάθμιση εκπομπών άνθρακα. Η Coral βοηθά την ομάδα να αξιολογήσει, να παρακολουθήσει και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα. Ο Daniele Sileri, Ιδρυτής και Επικεφαλής Στρατηγικής της Coral, δήλωσε: “Η Ομάδα της Nissan Formula E είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την Coral. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να δείξουμε τα απτά αποτελέσματα της συνεργασίας μας σε μερικές εβδομάδες, όπου θα βοηθήσουμε την ομάδα να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα της.”

Η Coral Eyewear συνεχίζει επίσης τη συνεργασία της με την ομάδα για δεύτερη σεζόν. Το βιώσιμο start-up μόδας παρέχει στην ομάδα τη διακριτική γκάμα προϊόντων του, τα οποία κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό και φυτικά υλικά. Ο George Bailey, Συνιδρυτής της Coral Eyewear, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Ομάδα της Nissan Formula E. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τις εξελίξεις στην ηλεκτρική τεχνολογία να μεταφέρονται από την πίστα στους δρόμους και η ομάδα κάνει ξεκάθαρα προσπάθειες να επιλέξει βιώσιμες επιλογές.”

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO