spot_img
HomeAUTOΔοκιμές στους -40°C για το Νέο Range Rover Electric

Δοκιμές στους -40°C για το Νέο Range Rover Electric

Το RangeRover Electric θα ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα τηςηλεκτροκίνησης, της φινέτσας καιτων πολυτελών ταξιδιών, με ταπρωτότυπααυτοκίνητανα εξελίσσονται τώρασε μερικές από τιςπιοαπαιτητικές τοποθεσίες δοκιμών στον κόσμο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησηςδοκιμάζεται σε ακραίες θερμοκρασίες, από-40°Cστον Αρκτικό Κύκλο, έως +50°Cστις καυτέςερήμους της Μέσης Ανατολής. Οιπρώτες δοκιμές επικεντρώθηκαν στην ικανότητα της μπαταρίας και της ΗλεκτρικήςΜονάδαςΚίνησης (EDU)–που αποτελούντα βασικάστοιχείατουαυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων τουκιβωτίου ταχυτήτων, του ηλεκτροκινητήρα και των ηλεκτρονικών ισχύος-σε ακραίες θερμοκρασίεςυπό το μηδέν που φτάνουνέως και-40°C.

Τόσο η μπαταρία όσο και ηEDUσυναρμολογούνταιεσωτερικά από τηνJLR, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για τη μάρκα. Οι δοκιμές στις παγωμένες λίμνες της Σουηδίαςανέδειξαν τις δυνατότητες του νέου,αμιγώςηλεκτρικού συστήματος κίνησηςτηςRangeRover,μετο οποίο τοαυτοκίνητοθαξεπεράσει τις ήδηγνωστές επιδόσεις του σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση,παραμένοντας ασυναγώνιστοσεόλατα εδάφη, όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις επιφάνειες.

Για πρώτη φοράστην ιστορία τηςRangeRover, ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης προσφέρειεξαιρετικά επίπεδα απόδοσης σε παγωμ ένες ήολισθηρέςεπιφάνειες. Αντί για την παραδοσιακήδιάταξη ενός συστήματος ελέγχουπρόσφυσης που βασίζεται αποκλειστικά στη μονάδατουABS, τοRangeRoverElectricκατανέμει το έργο διαχείρισης της ολίσθησης των τροχών απευθείας σε κάθεμεμονωμένη ηλεκτρικήμονάδακίνησης, μειώνονταςέτσιτονχρόνο αντίδρασηςόσον αφοράστηροπή που ασκείταιαπό περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μόλις 1 χιλιοστό τουδευτερολέπτου.

Το καινοτόμο λογισμικό, που αναπτύχθηκεεσωτερικά από τηνJLR, επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της ταχύτηταςτης EDU με στόχοτην ακριβή διαχείριση της ολίσθησης των τροχών, μειώνοντας τηνανάγκη για παρέμβαση του ABS.

Η πρόσφυση μεγιστοποιείται σε όλες τις επιφάνειεςάμεσακαιδιακριτικά, βελτιώνοντας σημαντικάτην οδηγική εμπειρίαμε την υπογραφή της RangeRover. Αυτότοσύστημα λειτουργεί σε αρμονίαμε τα συστήματαελέγχου ευστάθειας και πλαισίουπροσφέρονταςμια ακόμη πιο εκλεπτυσμένη συνολικήοδηγική αίσθηση

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO