spot_img
HomeAUTOΔιπλό βάθρο για τον Θωμά Κρασώνη στη Βαλένθια

Διπλό βάθρο για τον Θωμά Κρασώνη στη Βαλένθια

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν για τον Θωμά Κρασώνη στο EuroNASCAR, καθώς ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο της κατηγορίας Junior PRO στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου στην πίστα της Βαλένθια.

Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων πραγματοποίησε εξαιρετικό αγώνα το Σάββατο στην κατηγορία PRO, καθώς εκκίνησε από την 21η θέση, όμως με επίθεση διαρκείας, κατάφερε να ανέβει μέχρι την 10η θέση της κατάταξης.

Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι ο Κρασώνης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου της κατηγορίας Junior, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Στην κατηγορία «2» ο Κρασώνης έκανε εξίσου καλό αγώνα, καθώς μέχρι τον τελευταίο γύρο βρισκόταν στην έκτη θέση της κατάταξης. Ωστόσο ένα πρόβλημα με το διαφορικό του Chevrolet Camaro τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει.

Ο Κρασώνης ολοκλήρωσε με ακόμα ένα βάθρο την παρουσία του στο αγωνιστικό διήμερο της Βαλένθια, καθώς ήταν και πάλι δεύτερος στην κατηγορία Junior του EuroNASCAR PRO στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Θωμάς Κρασώνης ήταν όγδοος στον αγώνα, έχοντας εκκινήσει από την 16η θέση του grid. Ακολουθώντας εξαιρετική στρατηγική κι αποφεύγοντας τις επαφές με άλλα αυτοκίνητα, έκανε πολύ καλό αγώνα, πιστοποιώντας ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τρόπο ιδανικό γι’ αυτόν και την ομάδα του, Marko Stipp Motorsport.

Στον αγώνα της κατηγορίας «2», ο Θωμάς Κρασώνης τερμάτισε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω του την ατυχία του Σαββάτου.

Μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου αγωνιστικού διημέρου της σεζόν, ο Θωμάς Κρασώνης είναι ένατος στη βαθμολογία της κατηγορίας PRO με 56 βαθμούς, ενώ στην επιμέρους βαθμολογία της junior είναι τρίτος.

Στην βαθμολογία της EuroNASCAR 2 είναι 11ος με 49 βαθμούς, λόγω της ατυχίας στον αγώνα του Σαββάτου.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 18-19 Μαϊου στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε»

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο Θωμάς Κρασώνης μετά την ολοκλήρωση του Σαββατοκύριακου στη Βαλένθια. Το διπλό βάθρο στην κατηγορία Junior της EuroNASCAR PRO ήταν το καλύτερο ξεκίνημα σε μια σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

«Το EuroNASCAR της Ισπανίας έχει τελειώσει. Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου κατάφερα να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα του EuroNASCAR PRO και να είμαι στη δεύτερη θέση στο Junior Trophy, που ήταν το πρώτο βάθρο της χρονιάς.

Την Κυριακή κατάφερα να σημειώσω έναν ακόμη τερματισμό στο Top 10 στην κύρια κατηγορία, το EuroNASCAR PRO, τερματίζοντας στην όγδοη θέση, αν και ξεκίνησα από τη 16η θέση του grid.

Tα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, αν συμπεριλάβει κανείς και τον τερματισμό μας στο Top 5 στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας EuroNASCAR 2.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την Marko Stipp Motorsport που μου παρείχε ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, τους χορηγούς μου και φυσικά όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που με υποστήριξαν. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Τα λέμε στην Ιταλία, στα μέσα Μαΐου!» δήλωσε ο Θωμάς Κρασώνης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO