spot_img
HomeAUTOΤο νέο Ford Tourneo Custom προσφέρει εννέα θέσεις σε ένα εξαιρετικά διαμορφώσιμο...

Το νέο Ford Tourneo Custom προσφέρει εννέα θέσεις σε ένα εξαιρετικά διαμορφώσιμο εσωτερικό, ανώτερη τεχνολογία και αναβαθμισμένη άνεση 

 • Το νέο Tourneo Custom από την Ford Pro προσφέρει νέα επίπεδα όσον αφορά τις ικανότητες, την πολυτέλεια και το ντιζάιν σε ένα όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με έως και εννέα θέσεις 
 • Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, οδηγική ποιότητα και χώρους τόσο σε για προσωπική χρήση όσο και σε επαγγελματίες πελάτες
 • Στα νέα συστήματα κίνησης του μοντέλου περιλαμβάνεται μια plug-in υβριδική πρόταση, έξυπνες επιλογές τετρακίνησης, καθώς και ένα ραφιναρισμένο σε απόδοση και αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων  
 • Το πακέτο υψηλών προδιαγραφών που αυξάνει την άνεση περιλαμβάνει ευέλικτα πίσω καθίσματα που εδράζονται σε ράγες, ηλεκτρικές πλαϊνές πόρτες, ανακλινόμενο τιμόνι και ηχοσύστημα B&O
 • Η γκάμα του νέου Tourneo Custom διατίθεται τώρα για διαμόρφωση και παραγγελία, ενώ τα βιβλία παραγγελιών του αμιγώς ηλεκτρικού ETourneo Custom ανοίγουν σύντομα για παραδόσεις το 2024 

Το νέο Tourneo Custom της Ford Pro ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων, συνδυάζοντας μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση με ικανά, εκλεπτυσμένα συστήματα κίνησης, στα οποία περιλαμβάνεται μια νέα plug-in υβριδική επιλογή, ενώ διατίθεται και σύστημα τετρακίνησης. 

Το Tourneo Custom έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα να βελτιώνει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός οχήματος πολλαπλών δραστηριοτήτων τόσο για προσωπική χρήση όσο και για επαγγελματίες πελάτες, προσφέροντας χώρο για τη μεταφορά έως και εννέα ατόμων. Το νέο μοντέλο εισάγει μια σειρά από premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ευέλικτων πίσω καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες, των ηλεκτρικών hand-free πλευρικών θυρών, του ηχοσυστήματος B&O, της πανοραμικής γυάλινης οροφής και ενός καινοτόμου τιμονιού με στεφάνη που μπορεί να ανακληθεί για τη δημιουργία ενός τραπεζιού ή μιας βολικής επιφάνειας εργασίας.

Τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται περαιτέρω από τον ραφιναρισμένο χαρακτήρα και τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που απορρέουν από τον σχεδιασμό επόμενης γενιάς του οχήματος. Η βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του πλαισίου με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση προσφέρει ένα νέο επίπεδο οδηγικής άνεσης και ευστάθειας που υποστηρίζεται από τη νέα επιλογή του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το οποίο εξασφαλίζει ομαλές αλλαγές σχέσεων.

«Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο, είτε για μεταφορά στελεχών στο αεροδρόμιο με στυλ, άνεση και φινέτσα, η προηγμένη συνδεσιμότητα, η σχεδίαση αιχμής και τα νέα πολυτελή χαρακτηριστικά καθιστούν το Tourneo Custom μία συναρπαστική επιλογή» σχολίασε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης. 

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης γκάμας Tourneo Custom όλων των εποχών, το νέο μοντέλο διατίθεται ως πετρελαιοκίνητο με την τελευταία γενιά των κινητήρων EcoBlue της Ford που αποδίδουν ισχύ 136 PS, 150 PS και 170 PS,1 ως plug-in υβριδικό2 για πρώτη φορά ή ακόμα και ως αμιγώς ηλεκτρικό στην έκδοση E-Tourneo Custom,3 με κινητήρα160 kW και μπαταρία 64 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 325 km. Τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα βρίσκονται ήδη στην παραγωγή και οι πελάτες μπορούν τώρα να παραγγείλουν το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom PHEV για παράδοση από την άνοιξη του 2024. Το E-Tourneo Custom θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2024.

Όλα τα νέα Tourneo Custom είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro που περιλαμβάνουν εργαλεία διαχείρισης όπως το Ford Pro Software,4 το FordPass Pro app,5 και το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

Σχεδιασμένο για ευρυχωρία και άνεση – με ευέλικτη διάταξη καθισμάτων και πολυτελή χαρακτηριστικά

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom έχει εξελιχθεί για να προσφέρει στους πελάτες αισθητά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, με μία κομψή σχεδίαση εσωτερικού που χαρακτηρίζεται από ανώτερα επίπεδα ποιότητας κατασκευής και υλικών και πλούσιο εξοπλισμό με premium χαρακτηριστικά.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα του νέου Tourneo Custom εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από την επιλογή του συστήματος κίνησης. Τα μοντέλα με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο προσφέρουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων που φιλοξενούν έως και 9 επιβάτες, προσφέροντας συγχρόνως βελτιωμένη πρακτικότητα σε όλη τη γκάμα. 

Οι βελτιστοποιημένες προδιαγραφές στο εσωτερικό έχουν ως αφετηρία ένα ευέλικτο, νέο σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες στη δεύτερη και τρίτη σειρά για μέγιστη προσαρμοστικότητα και κορυφαίους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Το σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα επιτρέπει στους πελάτες να σύρουν τα καθίσματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μήκος των οδοντωτών ραγών που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πίσω μέρους της καμπίνας ή ακόμα και να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1. 

Τα νέα καθίσματα είναι ελαφρύτερα από εκείνα του απερχόμενου μοντέλου και η δεύτερη σειρά διαθέτει ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας. Έτσι, η αναδιαμόρφωση της καμπίνας – ακόμα και σε μία μοναδική στην κατηγορία συνεδριακή διάταξη έξι ατόμων – γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα. Σημεία ISOFIX διατίθενται και στα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς καθώς και στα δύο εξωτερικά καθίσματα της τρίτης.

Ο εξοπλισμός της πολυτελούς καμπίνας του νέου Tourneo Custom περιλαμβάνει περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά για να μπορούν οι πελάτες να εξατομικεύουν το όχημά τους αλλά και να αναβαθμίσουν την εμπειρία ταξιδιού. Μεταξύ αυτών είναι μία μεγάλη, γυάλινη πανοραμική οροφή που επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας για τους επιβάτες. Η οροφή διαθέτει ειδική επεξεργασία υπέρυθρης ακτινοβολίας για να διατηρείται η καμπίνα δροσερή σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Οι ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές πόρτες έχουν επίσης hands-free λειτουργία και μπορούν να ανοίξουν εύκολα με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το όχημα, κοντά από τον εμπρός τροχό, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στο εσωτερικό πιο εύκολη στην περίπτωση μεταφοράς βαριών αντικειμένων ή αποσκευών.

Για μέγιστη άνεση εκ κινήσει, η καμπίνα του νέου Tourneo Custom προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά όπως:

 • Ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας αέρα τριών ζωνών
 • Ηχοσύστημα B&O με 14 ηχεία και subwoofer τοποθετημένο στο πίσω μέρος 6
 • Εκλεπτυσμένο εσωτερικό φωτισμό
 • Επιφάνεια ασύρματης φόρτισης7 για κινητές συσκευές
 • Θερμαινόμενα εξωτερικά καθίσματα στη δεύτερη σειρά. 

Οι ιδιοκτήτες του Tourneo Custom μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα ελκυστικών εκδόσεων, όπως η περιπετειώδης Active, η εντυπωσιακή Sport και η κορυφαία της σειράς Titanium X, η οποία προσφέρει τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό από οποιοδήποτε Tourneo μέχρι σήμερα – με στάνταρ χαρακτηριστικά που ξεκινούν από τις κομψές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και τον full matrix LED φώτα και φτάνουν μέχρι το πολυτελές υλικό καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Sensico. 

Το βελτιωμένο «πακέτο» χαρακτηριστικών του Tourneo Custom της Ford Pro συνδυάζεται με σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στις ικανότητές του, όσο και στην απόδοση. Η ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει χαμηλότερο ύψος πατώματος καθώς και ένα νέο, ενσωματωμένο πλαϊνό σκαλοπάτι που διευκολύνει την είσοδο και τη φόρτωση. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από το κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα για τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα. 

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα επέτρεψε επίσης τη διατήρηση του συνολικού ύψους του αυτοκινήτου κάτω από δύο μέτρα σε πολλές εκδόσεις, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε γκαράζ και πολυώροφα παρκινγκ αυτοκινήτων που είναι συχνά μη προσβάσιμα για οχήματα της κατηγορίας του Tourneo Custom. Την ίδια στιγμή, το χαρακτηριστικό αυτό συμβάλλει στη βελτιστοποιημένη αποδοτικότητα και την πιο αθόρυβη λειτουργία μέσω της αναβαθμισμένης αεροδυναμικής.

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι επιβάτες επωφελούνται από τις βελτιώσεις σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών, τις οποίες προσφέρει το επανασχεδιασμένο πλαίσιο που διαθέτει μία εντελώς νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Αυτή είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα και προσφέρει βελτιωμένη οδηγική άνεση, χειρισμό και ποιότητα κύλισης.

Καινοτόμα σχεδίαση – μέσα κι έξω

Το νέο Tourneo Custom στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα με μία εκφραστική και σμιλεμένη σχεδίαση που θα προσελκύσει ιδιώτες πελάτες και υψηλού επιπέδου επιχειρήσεις. Με μία σιλουέτα που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, το όχημα έχει αυξημένο οπτικό πλάτος μπροστά και πίσω για μία ακλόνητη και σταθερή εμφάνιση.

Η εκλεπτυσμένη αλλά πρακτική σχεδίαση συνεχίζεται μέσα στο όχημα και η κομψή καμπίνα με τις δύο ή τρεις θέσεις μπροστά σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην τεχνολογία και την άνεση. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία εργονομική κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4,8 με ασύρματη συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay στάνταρ.9 Η κεντρική οθόνη συμπληρώνεται από ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων για τη δημιουργία ενός διαισθητικού, εστιασμένου στον οδηγό cockpit,

Πολλοί πελάτες χρησιμοποιούν το Tourneo Custom ως ένα κινητό σαλόνι ή γραφείο. Για να υποστηρίξει τέτοιες χρήσεις, το Tourneo Custom προσφέρει το ίδιο καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι που η Ford Pro αποκάλυψε πρώτα στο ETransit Custom. Αυτό το χρήσιμο και μοναδικό στην κατηγορία χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργονομική βάση συσκευών για laptop και tablet, ή να αναδιπλώνεται και να μεταμορφώνεται σε ένα επίπεδο βολικό τραπέζι. το Το squircle σχήμα του τιμονιού και ο τοποθετημένος στην κολόνα του επιλογέας σχέσεων για οχήματα με αυτόματο κιβώτιο απελευθερώνουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και τα γόνατα και διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο.

Ο επιπλέον χώρος στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και η αυξημένη αποθηκευτική ικανότητα στον πίνακα οργάνων οφείλονται στην τοποθέτηση του αερόσακου συνοδηγού στην οροφή. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταφέρουν ένα laptop ή αντικείμενα μεγέθους σελίδας A4 σε έναν καλυμμένο αποθηκευτικό χώρο στο ταμπλό. Έτσι, οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν πλέον να τοποθετούνται με ασφάλεια πιο κοντά στον οδηγό με τις βιομηχανικών προτύπων βάσεις AMPS.

Επιλογή κινητήρων που ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών

Η Ford Pro προσφέρει το Tourneo Custom με τους πετρελαιοκινητήρες EcoBlue τελευταίας γενιάς σε εκδόσεις με ισχύ 136 PS, 150 PS ή 170 PS – σε συνδυασμό με την επιλογή ενός νέου αυτόματου, οκτατάχυτου κιβωτίου υψηλής απόδοσης ή ενός εξατάχυτου μηχανικοού.1 

Μία επιλογή με σύστημα τετρακίνησης μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση σε πελάτες που χρειάζονται ικανότητες σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και για ιδιοκτήτες που αναζητούν πρόσβαση σε χώρους κάμπινγκ, ακτές και μονοπάτια. Το σύστημα κατανέμει έξυπνα τη ροπή μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος, που αντιδρά μεταβάλλοντας την κατανομή σε χρόνο μικρότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η τετρακίνηση διατίθεται με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των 136 PS και 170 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Επίσης, όσοι χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση αλλά προτιμούν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με τους πετρελαιοκινητήρες EcoBlue των 136 PS και 150 PS.

Το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid χρησιμοποιεί ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα που συνδυάζει την ευελιξία ενός αποδοτικού βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με χωρητικότητα 2,5 λίτρων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν μέγιστη ισχύ 232 PS. Η μπαταρία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 52 km2 – ιδανική για διαδρομές σε αστικές ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων – και ισχύ έως και 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού μέσω του Pro Power Onboard. 

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστική ικανότητα ρυμούλκησης. Η μέγιστη τιμή της με φρένα φτάνει τα 2.500 kg στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και τα 1,850 kg για τις εκδόσεις PHEV.10 Επίσης, μια νέα επιλογή αναδιπλούμενου κοτσαδόρου επιτρέπει στους πελάτες να αφαιρούν εύκολα το άγκιστρο ρυμούλκησης όταν δεν χρησιμοποιείται. 

Το Tourneo Custom διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της Ford, που περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο: 11

 • Intelligent Adaptive Cruise Control 
 • Reverse Brake Assist
 • Σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη

Το νέο μοντέλο εισάγει για πρώτη φορά την τεχνολογία Exit Warning της Ford στην οικογένεια επιβατικών οχημάτων Tourneo. Η χρήσιμη αυτή τεχνολογία προειδοποιεί τους επιβάτες για τα αυτοκίνητα ή τους ποδηλάτες που πλησιάζουν όταν ανοίγουν μια πόρτα με στόχο να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων και μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τους γονείς εάν τα παιδιά στο πίσω μέρος της καμπίνας ανοίγουν τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα και μπορεί να βγουν στο δρόμο. 

Ολοκληρωμένη και συνδεδεμένη υποστήριξη 

Η εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα που εξασφαλίζει το στάνταρ 5G μόντεμ12 παρέχει βολική και διαισθητική υποστήριξη από τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ford Pro, οι οποίες καθιστούν τη λειτουργία του νέου Tourneo Custom απλούστερη και πιο οικονομική. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να κλειδώνουν τις πόρτες από απόσταση, να παρακολουθούν την ασφάλεια του οχήματος και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις υγείας ειδικές για το όχημα μέσω της εφαρμογής FordPass5. Οι διαχειριστές επιχειρήσεων, με τη σειρά τους, μπορούν να λαμβάνουν το λογισμικό ενίσχυσης της παραγωγικότητας της Ford Pro. Το μόντεμ επιτρέπει επίσης ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του Tourneo Custom χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.

Το νέο Tourneo Custom διαθέτει εργοστασιακά εγκατεστημένη τη λειτουργία Alexa Built-in13 που εισάγει μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στην καμπίνα για να βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν συνδεδεμένοι και οργανωμένοι, για μεγαλύτερη άνεση και πιο παραγωγικό χρόνο οδήγησης. Με την Alexa Built-in οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν απλές φωνητικές εντολές για να ορίζουν τη διεύθυνση της επόμενης στάσης τους στο σύστημα πλοήγησης, να πραγματοποιούν επίσης τηλεφωνικές κλήσεις ή ακόμη και να κάνουν αγορές απευθείας μέσω του Amazon.com. Η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο σύστημα SYNC 4 της κεντρικής οθόνης αφής.

Η παραγωγή του ολοκαίνουργιου Tourneo Custom βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο υπερσύγχρονο νέο εργοστάσιο Yeniköy της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO