spot_img
HomeAUTOΤο νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV Volvo EM90 διευρύνει την προϊoντική γκάμα...

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV Volvo EM90 διευρύνει την προϊoντική γκάμα της Volvo Cars

Το νέο μας αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV, το Volvo EM90, δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ένα άνετο σαλόνι σε κίνηση και ένα αυτοκίνητο που σας παρέχει χώρο για ζωή με τους αγαπημένους σας. Είναι, επίσης, ένα αυτοκίνητο που διευρύνει την απήχηση της Volvo Cars και εκπληρώνει ακόμη περισσότερες από τις ανάγκες των πελατών.

Το EM90 είναι μία απόδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων μας να καινοτομούμε και να καλύπτουμε ειδικές απαιτήσεις της αγοράς. Η κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων (MPV) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της Ασίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το EM90 ξεκινά αρχικά να διατίθεται στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Μετά την παρουσίαση του ήδη βραβευμένου μικρού SUV μας, του αμιγώς ηλεκτρικού EX30, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το EM90 αντιπροσωπεύει τη δεύτερη επέκταση της προϊοντικής μας γκάμας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόσο το EX30 όσο και το EM90 θα μας βοηθήσουν να απευθυνθούμε σε νέο κοινό, να καλύψουμε μεγαλύτερο εύρος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων και να πετύχουμε αυξημένες πωλήσεις με μεγαλύτερη κερδοφορία.

Επιπλέον, το EM90 ισχυροποιεί τη δέσμευσή μας να είμαστε ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Στα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάσουμε μία ολόκληρη οικογένεια από νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo, ανταποκρινόμενοι σε όλα όσα προσδοκούν οι πελάτες μας από ένα Volvo με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το ανανεωμένο πορτφόλιο των μοντέλων μας όχι μόνο θα εξασφαλίσει ότι μέχρι το 2030 θα διαθέτουμε μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο -κάτι που αποτελεί και μία από τις σημαντικές δεσμεύσεις μας για τη βιωσιμότητα-, αλλά είναι και μέρος της πορείας μας προς μία κερδοφόρο ανάπτυξη και προς την ηγετική θέση στον κλάδο όσον αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα.

«Με το EM90, φέρνουμε την κληρονομιά και την ηγετική θέση της Volvo Cars στην ασφάλεια, στη νέα συναρπαστική κατηγορία των ηλεκτρικών MPV», δήλωσε ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Το αυτοκίνητο μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση μιας νέας αγοράς την οποία δεν είχαμε εξερευνήσει στο παρελθόν και διευρύνει την απήχηση της μάρκας Volvo σε περισσότερους ανθρώπους.»

Μία μακρά παράδοση πολυχρηστικότητας

Παρόλο που η κατηγορία των MPV είναι νέα για εμάς, η ιδέα της πολυχρηστικότητας μάς είναι κάθε άλλο παρά ξένη. Στην πραγματικότητα, το Volvo Duett του 1953 εξελίχθηκε ειδικά ως ένα πολυχρηστικό και ευρύχωρο αυτοκίνητο, πολλά χρόνια προτού να δημιουργηθεί επίσημα η κατηγορία των MPV.

Αποτελώντας μία σημαντική στιγμή στην πλούσια κληρονομιά μας, το Duett γιορτάζει φέτος τα 70ά του γενέθλια και εξακολουθεί σήμερα να είναι περιζήτητο ανάμεσα στους συλλέκτες και τους φανατικούς φίλους των μοντέλων Volvo. Υπήρξε δημοφιλές τόσο για τις οικογένειες όσο και για τους επαγγελματίες στη Σκανδιναβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το Duett ενέπνευσε την παγκοσμίου φήμης σειρά των στέισον βάγκον μας, ενώ αποτέλεσε εξίσου σημαντική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές μας, όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο EM90.

Είτε επιθυμούσατε ένα πρακτικό επαγγελματικό αυτοκίνητο για την εργασία σας είτε ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο, στο οποίο θα μπορούσατε και να κοιμηθείτε στις διακοπές σας, υπήρχε μία έκδοση του Duett για να καλύψει μία ποικιλία από σενάρια. Το όνομα του, που σημαίνει «δύο αυτοκίνητα σε ένα», τα λέει όλα.

Μία σημαντική νέα κατηγορία

Το EM90 αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στο αμιγώς ηλεκτρικό μας πορτφόλιο και θα υποστηρίξει τη θέση μας ως μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην κατηγορία των premium αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόλο που η κατηγορία των premium MPV στην Κίνα είναι σήμερα σχετικά μικρή, είναι σημαντική. Και, στο πνεύμα του Duett, το premium MPV μας EM90 χρησιμεύει ως όχημα διπλού σκοπού για τους κατόχους του.

Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται για οικογενειακά ταξίδια, χρησιμεύει ως μεταφορικό μέσο για εταιρικά στελέχη, προσφέροντας το πλέον άνετο εσωτερικό περιβάλλον για συναντήσεις και εταιρικές τηλεδιασκέψεις. Με δύο λόγια, για τους πελάτες που αναζητούν μία ασφαλή και ευρύχωρη, πολυχρηστική και άνετη premium εμπειρία μετακίνησης, το EM90 είναι μία νέα συναρπαστική επιλογή. 

Το Volvo EM90 διατίθεται αρχικά στην Κίνα, όπου είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελίες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO