spot_img
HomeAUTOΣτην τριάδα των best-sellers για το 2023 το ηλεκτρικό βαν BYD ΕΤP3

Στην τριάδα των best-sellers για το 2023 το ηλεκτρικό βαν BYD ΕΤP3

  • Η BYD στις πρώτες τρεις μάρκες ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα, από άποψη πωλήσεων, το 2023
  • Το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό panel van 2,4 τόνων και ωφέλιμου φορτίου 780 κιλών της BYD κατέγραψε 55 ταξινομήσεις τo 2023, πρώτο πλήρες έτος παρουσίας του στην Ελλάδα
  • Οι συγκεκριμένες πωλήσεις κατέταξαν το ETP3 ανάμεσα στα τρία best-sellers της ελληνικής αγοράς για τη χρονιά που πέρασε
  • Σταθερή λιανική τιμή € 37.020 (συν ΦΠΑ) για το ETP3 και το 2024, επιλέξιμο για επιδότηση € 8.000 από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» 

Εντυπωσιακή είσοδος για την BYD και τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματά της στην ελληνική αγορά!  Στα επίσημα αποτελέσματα πωλήσεων για το 2023 που ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Α.Α., η BYD (Build Your Dreams) βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των μαρκών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μία σίγουρα αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς η πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική αγορά BYD είχε να ανταγωνιστεί με εγνωσμένες μάρκες με πολυετή παρουσία στη χώρα, τόσο από ευρωπαϊκές (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία) όσο και ασιατικές χώρες (Ιαπωνία, Κίνα).

Το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό πάνελ βαν της BYD, κατέγραψε μέσα στο 2023 συνολικά 55 ταξινομήσεις. Η επίδοση αυτή έφερε το ETP3 στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων ηλεκτρικών βαν στην πλέον δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών οχημάτων, που περιλαμβάνει οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.  

Σταχυολογώντας μερικά από τα σχόλια χρηστών που έχουν ήδη διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα στο τιμόνι του ETP3, ξεχωρίζουν «η ρεαλιστική αυτονομία του», «η ποιότητα κατασκευής του», «το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης» αλλά και η συνεχής υποστήριξη, από την πρώτη γνωριμία με το όχημα και το εκτενές test-drive, έως την ύπαρξη hotline 24/7 για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας ή και τεχνικής συμβουλής σχετικά με το όχημα. 

Το ETP3 έχει μεικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Είναι σχεδιασμένο βάσει των στάνταρ που ισχύουν στα επιβατικά́ αυτοκίνητα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τεχνολογίας BLADE της BYD, για εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, μέγιστη ασφάλεια και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. 

Η απόλυτα ρεαλιστική αυτονομία των 275 χιλιομέτρων εντός πόλης (233 χλμ. συνδυαστικά), το καθιστά ιδανικό όχημα για εταιρείες ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις διανομών πάσης φύσεως (φαρμακαποθήκες, super markets, κάβες κλπ.) αλλά και κάθε επαγγελματία που θέλει να κινηθεί «πράσινα», χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία και, το κυριότερο, με σημαντικό οικονομικό όφελος στο κόστος κίνησης. 

Οι διαστάσεις του ETP3 είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης 3,5 κ.μ., έχει διαστάσεις 1,95 μ. βάθος, 1,4 μ. πλάτος και 1,3 μ. ύψος ενώ η απόσταση ανάμεσα στους θόλους είναι 1,23 μ.. Το  ETP3 κινεί ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 210 Nm. Η μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) έχει χωρητικότητα 44,9 kWh ενώ η τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 16,036 kWh/100 χλμ..

Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 30’ της ώρας ή 5,5 ώρες, με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα. 

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του BYD ETP3 είναι 37.020 (πλέον ΦΠΑ) και για το 2024 έχει παραμείνει ίδια σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ενώ το όχημα είναι ετοιμοπαράδοτο. Το ETP3 μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσιτό, καθώς μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» η απόκτησή του επιδοτείται από το κράτος με το ποσό των 8.000 ενώ αν η έδρα του επαγγελματία είναι σε νησί, υπάρχει επιπλέον επιδότηση € 4.000. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ETP3 μέσω κάποιας εταιρείας Leasing, με το όφελος της κρατικής επιδότησης να παραμένει σε ισχύ.

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ. Κεντρικό σημείο διάθεσης είναι η PNT CARS – PANTOPIKOS, 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος, Κηφισιά, τηλ.: 2108075773 (Έκθεση, Πωλήσεις, After Sales, Φανοποιείο, Βαφείο).

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO