Η νίκη, η pole position και ο ταχύτερος γύρος αγώνα επιτεύχθηκαν από τον Lando Norris. Ο Βρετανός χάρισε στη McLaren την πρώτη της pole position στο Μονακό μετά από 18 χρόνια το Σάββατο και την επόμενη μέρα, σημείωσε την πρώτη νίκη της ομάδας στο Πριγκιπάτο, μετά από 17 χρόνια κενό. Η τελευταία φορά που ένα μονοθέσιο κατασκευασμένο στο Woking είχε κερδίσει στο Μονακό ήταν το 2008, όταν ο Lewis Hamilton – τερμάτισε πέμπτος φέτος – ήταν πρώτος στη γραμμή τερματισμού. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Norris στη Formula 1 και δεύτερη φετινή, μετά τον εναρκτήριο αγώνα, στην Αυστραλία. Ο οδηγός της McLaren σημείωσε επίσης το 3ο χατ-τρικ στην καριέρα του, μετά από αυτά στο Ζάντφορτ το 2024 και στη Μελβούρνη φέτος. Η McLaren έχει πλέον 195 νίκες στο ενεργητικό της. Είναι επίσης η πιο επιτυχημένη ομάδα στο Μονακό, με 16 νίκες. Στο βάθρο ανέβηκαν μαζί με το Norris ο τοπικός ήρωας, Charles Leclerc με Ferrari, για τον οποίο αυτό ήταν το δεύτερο βάθρο της σεζόν και το δεύτερο στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα οδηγών, Oscar Piastri.
ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Η ροή του αγώνα καθορίστηκε από την υποχρέωση των οδηγών να χρησιμοποιήσουν τρία σετ ελαστικών, ένα εκ των οποίων ήταν από τις προκαθορισμένες γόμες, τη μέση και τη σκληρή. Όλοι οι οδηγοί συμμορφώθηκαν με τον κανόνα. Ο Bortoleto σταμάτησε τρεις φορές, καθώς αναγκάστηκε να κάνει μια επιπλέον στάση μετά τη σύγκρουση με τα προστατευτικά στον πρώτο γύρο. Η πλειοψηφία των οδηγών επέλεξε έναν συνδυασμό μέσης και σκληρής γόμας ενώ οι οδηγοί που είχαν διαθέσιμο μόνο ένα σετ από C5 και C4 χρησιμοποίησαν και τις τρεις γόμες. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των μερών αγώνα. Κάποιοι οδηγοί, όπως π.χ. ο Tsunoda (Red Bull), έκανε 72 γύρους με ένα σετ σκληρής γόμας. Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα C6 την άλλαξε στον πρώτο γύρο και έκανε στο τέλος τρεις γύρους με τη μέση γόμα. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των τριών οδηγών στο βάθρο, χώρισαν τον αγώνα τους σε τρία παρόμοια μέρη: ο Norris έκανε 19 γύρους με το πρώτο του σετ μέσης γόμας και στη συνέχεια χρησιμοποίησε δύο σετ σκληρής γόμας (για 31 γύρους και 28 γύρους). Ο Leclerc έκανε τους πρώτους 22 γύρους με τη μέση γόμα. Συνέχισε με σκληρή γόμα για 27 γύρους και στη συνέχεια έκανε τους τελευταίους 29 γύρους με μέση γόμα. Ο Piastri έκανε το ίδιο με τον teammate του (20-28-30). Ο Verstappen, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, έκανε το δεύτερο αγώνα με μέση γόμα (49 γύρους) πριν αναγκαστεί να μπει ξανά στα πιτ στον προτελευταίο γύρο, ενώ προηγούνταν.
ΜΑRIO ISOLA – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ PIRELLI:
«Δεν είναι εύκολο να αποφανθείς εν θερμώ για τον αγώνα που μόλις τελείωσε, αλλά πιστεύω ότι οφείλουμε να πούμε πως άξιζε τον κόπο να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό σε ένα τόσο μοναδικό Grand Prix όπως αυτό. Ο νέος κανονισμός που εισήχθη έκανε σίγουρα τους ανθρώπους να συζητούν για το τι μπορεί να συμβεί στον αγώνα, τόσο τους εμπλεκόμενους στο άθλημα όσο και τους φιλάθλους. Είναι αλήθεια ότι οι τέσσερις πρώτοι στην εκκίνηση, τερμάτισαν με την ίδια σειρά. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπήρξαν πέντε αλλαγές στην πρωτοπορία, με τρεις διαφορετικούς οδηγούς να εμπλέκονται, ενώ πίσω τους υπήρχε άφθονη δράση, σίγουρα περισσότερη από το συνηθισμένο και περισσότερη από ό,τι είδαμε πέρυσι, για παράδειγμα.
Ειλικρινά, νομίζω ότι, οι θεατές στην πίστα και όσοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση, ακόμα κι αν δεν ψυχαγωγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα δεν βαρέθηκαν, κάτι που συμβαίνει συχνά σε αγώνες που δεν έχουν επηρεαστεί από ασυνήθιστες συνθήκες όπως βροχή ή αυτοκίνητα ασφαλείας. Στο τέλος, αυτό είναι το Mονακό, είτε το δέχεσαι είτε όχι: κατατακτήριες που σου κόβουν την ανάσα και αγώνας όπου οι προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατες. Μόνο μετά από προσεκτική ανάλυση του αγώνα, μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν μια ακριβή ετυμηγορία για αυτό το πείραμα. Στον τομέα των ελαστικών, όπως αναμενόταν, η μέση και η σκληρή γόμα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο. Αμφότερες αποδείχθηκαν ικανές να καλύψουν σχεδόν ολόκληρη την απόσταση του αγώνα χωρίς την ανάγκη για αλλαγή. Είναι πιθανό η μέση γόμα να απαιτούσε λίγο περισσότερη διαχείριση, αλλά συνολικά, το επίπεδο φθοράς της ήταν κάτι παραπάνω από αποδεκτό. Αυτό το Σαββατοκύριακο η μαλακή γόμα C6 αποδείχθηκε ένα καλό ελαστικό για τις κατατακτήριες, αλλά πάνω απ’ όλα, έπαιξε έναν τακτικό ρόλο, ωθώντας προφανώς τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τη μέση γόμα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το ελαστικό ήταν πέρυσι η μαλακή γόμα. Αυτός ήταν ακριβώς ο στόχος μας και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε, πώς θα αποδώσει και σε μια άλλη διαδρομή, αυτή του Μόντρεαλ».


FORMULA 2
Ο Jak Crawford (DAMS Lucas Oil) κέρδισε στον κυρίως αγώνα (Feature Race), ήταν η δεύτερη του νίκη φέτος. Ο Αμερικανός έκανε την υποχρεωτική του στάση λίγο πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας στα τελικά στάδια του αγώνα, προσπερνώντας έτσι το προπορευόμενο τρίο για να πάρει το προβάδισμα, πριν μια δεύτερη κόκκινη σημαία, δώσει πρόωρο τέλος. Ο Leonardo Fornaroli (Invicta Racing) ήταν δεύτερος, έχασε το προβάδισμα στον τέλος και ο Sebastian Montoya τρίτος για την Prema Racing, αφού ο Arvid Lindblad τιμωρήθηκε προς το τέλος του αγώνα. Ο Luke Browning (Hitech TGR) είναι πλέον πρωτοπόρος του πρωταθλήματος με 70 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Alexander Dunne (Rodin Motorsport) και έξι μπροστά από τον Fornaroli.
FORMULA 3
Ο Nikola Tsolov έγινε ο πρώτος οδηγός που έχει κερδίσει πέντε αγώνες στη F3, καθώς επικράτησε στον κυρίως αγώνα του Μονακό την Κυριακή. Έχοντας εκκινήσει από την pole position, ο Βούλγαρος οδηγός της Campos Racing έκανε μια εξαιρετική κούρσα, κερδίζοντας με διαφορά επτά δευτερολέπτων. Ο Roman Bilinski (Rodin Motorsport) τερμάτισε δεύτερος, μπροστά από άλλο οδηγό της Campos, Mari Boya. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Βραζιλιάνος Rafael Camara (Trident) εξακολουθεί να προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 77 βαθμούς, 12 περισσότερους από τον Γερμανό Tim Tramnitz (MP Motorsport) και 16 μπροστά από τον Tsolov.