spot_img
HomeAUTOΝέο Suzuki VITARA: Έρχεται στην Ελλάδα με κορυφαίες επιδόσεις

Νέο Suzuki VITARA: Έρχεται στην Ελλάδα με κορυφαίες επιδόσεις

Η Suzuki παρουσιάζει το νέο VITARA, ενός SUV που είναι σχεδιασμένο για δράση. Με τον αυθεντικό SUV σχεδιασμό και τη δυναμική του σιλουέτα, το νέο VITARA προσφέρει συναρπαστική εμπειρία οδήγησης σε κάθε διαδρομή. Επιπρόσθετα, διαθέτει νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και μιας νέας οθόνης 9 ιντσών για το χειρισμό του συστήματος πολυμέσων. Ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία της Suzuki, το νέο VITARA προσφέρει ταυτόχρονα κορυφαία οικονομία καυσίμου και δυναμικές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας απόλυτη ελευθερία.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου VITARA

 • Αυθεντικός σχεδιασμός SUV
 • Σύστημα 4×4 ALLGRIP SELECT
 • Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας
 • Οθόνη πολυμέσων 9 ιντσών
 • Εξελιγμένο εσωτερικό
 • Suzuki Connect
 • Αποδοτικό υβριδικό σύστημα

Το νέο VITARA με αυθεντικό σχεδιασμό SUV

Το νέο Suzuki VITARA είναι ένα μοντέλο SUV, ταυτόχρονα τολμηρό και ξεχωριστό. Στο εμπρός μέρος διαθέτει μια επιθετική γρίλια σε piano black χρώμα, «σμιλεμένα» φτερά, κωνικούς προβολείς, και υπερυψωμένη γραμμή αμαξώματος. Αυτή η σπορ εμφάνιση είναι ιδανική τόσο για την πόλη όσο και για περιπέτειες εκτός δρόμου, προσφέροντας ένα αίσθημα ελευθερίας που εμπνέει για νέες διαδρομές και εξερευνήσεις.

Νέα χρώματα 

Δέκα χρωματισμοί είναι διαθέσιμοι στη γκάμα του VITARA, συμπεριλαμβανομένων πέντε μονόχρωμων και πέντε δίχρωμων. Ένας υψηλής ποιότητας δίχρωμος χρωματισμός χαμηλής αντίθεσης, όπου το μπλε Sphere Blue Pearl συνδυάζεται με το μαύρο Cosmic Black Pearl Metallic και εισήχθη πρόσφατα στη γκάμα μαζί με το γκρι Titan Dark Grey Pearl Metallic.

Δίχρωμα (Cosmic Black Pearl Metallic οροφή) 

Εικόνα που περιέχει χερσαίο όχημα, όχημα, τροχός, αυτοκίνητο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

            Sphere Blue Pearl                        Bright Red                     Solar Yellow Pearl Metallic

Εικόνα που περιέχει αυτοκίνητο, χερσαίο όχημα, όχημα, τροχός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει χερσαίο όχημα, αυτοκίνητο, όχημα, τροχός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

                                                           Savanna Ivory Metallic         Ice Grayish Blue Metallic

Μονόχρωμα 

Εικόνα που περιέχει όχημα, τροχός, ελαστικό, χερσαίο όχημα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει τροχός, ελαστικό, όχημα, χερσαίο όχημα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει αυτοκίνητο, όχημα, χερσαίο όχημα, ελαστικό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Titan Dark Gray Pearl Metallic    Cosmic Black Pearl Metallic     Silky Silver Metallic

Εικόνα που περιέχει αυτοκίνητο, χερσαίο όχημα, όχημα, ελαστικό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει χερσαίο όχημα, όχημα, αυτοκίνητο, τροχός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

    Cool White Pearl                        White

Σύστημα 4×4 ALLGRIP SELECT

Το νέο Suzuki VITARA είναι εξοπλισμένο με το εμβληματικό σύστημα ALLGRIP SELECT 4WD της Suzuki, το οποίο επιτρέπει την κίνηση με σιγουριά ακόμα και σε δύσβατο έδαφος ή επιφάνεια με χαμηλό συντελεστή τριβής. Το ALLGRIP SELECT δίνει τη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης 4WD: Auto, Sport, Snow και Lock mode, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν το οδηγικό προφίλ χρησιμοποιώντας έναν απλό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα.

Προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας

Το VITARA είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, που συμβάλλουν στην προστασία των οδηγών και των επιβατών. Υπάρχουν πέντε κύρια χαρακτηριστικά που έχουν αναβαθμιστεί στο μοντέλο του 2024.

1. Dual Sensor Brake Support II (DSBS II) 

Το νέο Dual Sensor Brake Support II (DSBSII) έχει επεκτείνει την περιοχή ανίχνευσης από το προπορευόμενο όχημα, επιτρέποντας τον γρηγορότερο εντοπισμό αντικειμένων. Το σύστημα εντοπίζει οχήματα, μοτοσικλέτες και πεζούς ακριβώς ή διαγώνια μπροστά από το όχημα.

Δυνατότητες Ανίχνευσης DSBSII

Οπίσθια ΣύγκρουσηΜετωπική σύγκρουσηΣε διασταύρωσηΔιαγώνια σύγκρουσηΠλευρική σύγκρουση
Εικόνα που περιέχει στιγμιότυπο οθόνης, κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Πεζός τη νύχταΠεζός κινούμενος στην ίδια κατεύθυνσηΔιασχίζοντας το δρόμοΠεζός πλησιάζοντας διαγώνια
Εικόνα που περιέχει κείμενο, στιγμιότυπο οθόνης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

*Υπάρχει όριο στην ικανότητα των καμερών, των αισθητήρων, της κάμερας DMS και των κοντά-στο-υπέρυθρο LED να ανιχνεύουν εμπόδια, λωρίδες κυκλοφορίας, σήματα κυκλοφορίας και οδηγούς. Μην βασίζεστε μόνο σε αυτά τα συστήματα. Οδηγείτε πάντα με ασφάλεια. Η συνιστώμενη απόσταση από όχημα σε όχημα ποικίλλει ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος.

2. Σύστημα παρακολούθησης οδηγού (Driver Monitoring System – DMS)

Στο νέο VITARA είναι επίσης εγκατεστημένο το Σύστημα Παρακολούθησης  Οδηγού (DMS). Το DMS παρακολουθεί τα μάτια και το πρόσωπο του οδηγού με μια κάμερα που βρίσκεται τοποθετημένη στον πίνακα οργάνων και αν το σύστημα εντοπίσει ότι ο οδηγός νυστάζει, κλείνουν τα μάτια του ή κοιτάζει μακριά από το δρόμο, εκπέμπει προειδοποιητικό ηχητικό σήμα και εμφανίζει ένα μήνυμα προειδοποίησης στην οθόνη πληροφοριών.

3. Προσαρμοζόμενο Cruise Control (Adaptive Cruise Control – ACC)

Το ACC βοηθά στη μείωση της κούρασης του οδηγού σε μεγάλα ταξίδια. Κατά την κίνηση, το σύστημα χρησιμοποιεί ραντάρ και μια κάμερα για να υπολογίσει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και θα επιταχύνει ή θα επιβραδύνει το VITARA, όσο απαιτείται για να διατηρήσει μια καθορισμένη απόσταση. Αν ο δρόμος μπροστά είναι χωρίς κυκλοφορία, θα διατηρήσει την προεπιλεγμένη ταχύτητα που κινούταν το όχημα.

Το ACC είναι επίσης συνδεδεμένο με το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας για να βοηθά τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, στιγμιότυπο οθόνης, σχεδίαση

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

4. Βοήθεια παραμονής στη λωρίδα (Lane Keep Assist – LKA) 

Όταν ενεργοποιείται το προσαρμοζόμενο Cruise Control, το LKA βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει τη θέση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας. Όταν οι σημάνσεις λωρίδας δεν είναι σαφείς, το σύστημα χρησιμοποιεί πληροφορίες που ανιχνεύονται από την πορεία του προπορευόμενου οχήματος.

5. Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition – TSR) / Περιοριστής ταχύτητας (Speed Limiter)

Η λειτουργία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας εμφανίζει τα σήματα κυκλοφορίας που καταγράφονται από την κάμερα, στην οθόνη του πίνακα οργάνων. Αν ξεπεραστεί το όριο ταχύτητας που εμφανίζεται στο σήμα κυκλοφορίας, ένα εικονίδιο ορίου ταχύτητας αναβοσβήνει και στη συνέχεια ακούγεται μια ηχητική ειδοποίηση.

Η λειτουργία περιοριστή ταχύτητας περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος σε αυτήν που έχει ορίσει ο οδηγός. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη λειτουργία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας για περιορισμό της ταχύτητας στο αναγραφόμενο όριο ταχύτητας.

Με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αναφέρονται παρακάτω, το νέο VITARA συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Ασφάλειας (GSRΙΙ) για να βοηθήσει στην υποστήριξη της ασφάλειας των πελατών της Suzuki, αλλά και των χρηστών του δρόμου.

 • Σύστημα συγκράτησης σε μετωπική πρόσκρουση
 • Προστασία από πλευρική πρόσκρουση
 • Προστασία συστήματος καυσίμου και ηλεκτρικού συστήματος κίνησης σε σύγκρουση από πίσω
 • Προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης
 • Ανίχνευση αντίστροφης κίνησης
 • Σύστημα διατήρησης λωρίδας έκτακτης ανάγκης
 • Σύστημα διαχείρισης κυβερνο-ασφάλειας 
 • Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας
 • Σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ και κλειδώματος
 • Σύστημα προειδοποίησης για υπνηλία και απόσπαση προσοχής οδηγού
 • Καταγραφή δεδομένων συμβάντος
 • Αναβάθμιση λογισμικού

Κορυφαία χαρακτηριστικά του νέου Suzuki VITARA

Οθόνη πολυμέσων 9 ιντσών

Το νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9 ιντσών επιτρέπει στους οδηγούς να επιβεβαιώνουν τις ρυθμίσεις και τις βασικές πληροφορίες λειτουργίας του οχήματος με μια γρήγορη ματιά. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης συνδεσιμότητα smartphone μέσω USB και Wi-Fi® που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία εφαρμογών μέσω Apple CarPlay και Android Auto™.

Εξελιγμένο εσωτερικό  

Το εσωτερικό του νέου VITARA είναι σχεδιασμένο με ποιότητα και στιλ για να αυξήσει την οδηγική απόλαυση. Επιπλέον, το νέο Suzuki VITARA διαθέτει προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή, η οποία έχει μεγάλο άνοιγμα, επιτρέποντας την είσοδο άφθονου φρέσκου αέρα. Για όλους τους επιβάτες, διατίθενται διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι, κάνοντας πιο άνετη τη ζωή στο δρόμο.

Suzuki Connect

Το Suzuki CONNECT είναι μια εφαρμογή για smartphone και μια σουίτα υπηρεσιών που επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν το όχημά τους εξ αποστάσεως. Το Suzuki Connect μπορεί επίσης να συνδεθεί με το σύστημα πολυμέσων και να εμφανίζει διάφορες ειδοποιήσεις στην οθόνη. Προσφέρονται επτά τύποι υπηρεσιών για να κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο άνετη και απροβλημάτιστη.

 • Ειδοποίηση κατάστασης
 • Εντοπιστής σταθμευμένου αυτοκινήτου
 • Ιστορικό οδήγησης
 • Ειδοποίηση με γεωγραφικό περιορισμό και ώρες κυκλοφορίας
 • Ειδοποίηση ασφαλείας
 • Ειδοποίηση προειδοποιητικής λυχνίας
 • Περιοδική συντήρηση / ειδοποίηση ανάκλησης

Κινητήρας 1.5 DUALJET σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα Strong hybrid

Ο κινητήρας 1.5 DUALJET χρησιμοποιεί σύστημα διπλού μπεκ ψεκασμού, που συμβάλλει στην αύξηση της θερμικής απόδοσης. Ο κινητήρας προσφέρει υψηλή οικονομία καυσίμου με χαμηλές εκπομπές ρύπων και εξαιρετική απόδοση ροπής σε όλο το φάσμα στροφών για ομαλή και ισχυρή επιτάχυνση. Επιπλέον, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από μια μονάδα γεννήτριας (Motor Generator Unit – MGU), μια μπαταρία ιόντων λιθίου 140 V και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Auto Gear Shift (AGS) 6 σχέσεων. Η MGU όχι μόνο παρέχει ισχύ για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, αλλά παρεμβαίνει και κατά τις αλλαγές ταχυτήτων, με αποτέλεσμα την ομαλή επιτάχυνση. Η MGU παράγει επίσης ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση των μπαταριών κατά την κύλιση και την επιβράδυνση. 

Κινητήρας 1.4 BOOSTER JET σε συνδυασμό με ήπια υβριδικό σύστημα 48 SHVS 

Ο κινητήρας 1.4 BOOSTER JET με ήπια υβριδικό σύστημα 48V SHVS είναι επίσης διαθέσιμος για το νέο VITARA. Ο κινητήρας διαθέτει άμεσο ψεκασμό καυσίμου για μεγαλύτερη  οικονομία και καλύτερη απόδοση ισχύος και είναι εξοπλισμένος με έναν στροβιλοσυμπιεστή για την ενίσχυση της ροπής στις χαμηλές στροφές. Το ήπια υβριδικό σύστημα SHVS χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης (ISG) και μια υψηλής απόδοσης μπαταρία ιόντων λιθίου 48V με εξαιρετική απόδοση σε φόρτιση και παροχή ενέργειας. Εκτός από τη διασφάλιση γρήγορης και αθόρυβης επανεκκίνησης του κινητήρα, το ISG παρέχει υποβοήθηση με τον ηλεκτροκινητήρα για επιτάχυνση με οικονομία καυσίμου και παράγει ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση των μπαταριών κατά την επιβράδυνση.

Νέο Suzuki VITARA: Διαθέσιμο με τιμή από 20.580€

Το νέο VITARA είναι διαθέσιμο στη χώρα μας για παραγγελία στο επίσημο δίκτυο εμπόρων. Η τιμή της έκδοσης GL είναι 20.580 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, Adaptive Cruise Control, οθόνη Infotainment 9 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας.

Η έκδοση GL+ κοστίζει 22.980 ευρώ και η GLX 25.880 ευρώ (εκδόσεις 2WD HYBRID 48V 1.4 129PS). 

Το VITARA με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς κοστίζει από 26.180 ευρώ (4WD GL+ HYBRID 48V 1.4 129PS). 

Οι τιμές του VITARA με υβριδικό σύστημα Strong hybrid και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ξεκινούν από τα 26.880 ευρώ (GL+) για την έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και από 29.680 ευρώ (GL+) για την τετρακίνητη. 

Suzuki VITARA με 5 χρόνια εγγύηση

Το νέο VITARA συνοδεύεται από 5 έτη εγγύηση καλής λειτουργίας  (ή 100.000 χλμ. για τα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη), 12 έτη για το αμάξωμα και 5 έτη δωρεάν οδική βοήθεια.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO