spot_img
HomeAUTOΝέο Ford Focus: Οδηγοκεντρικό και με προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού 

Νέο Ford Focus: Οδηγοκεντρικό και με προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού 

  • Οδηγοκεντρικός χαρακτήρας που αυξάνει την απόλαυση πίσω από το τιμόνι κάνοντας «Focus» στον οδηγό και τις ανάγκες του
  • Με κορυφαία απόκριση πλαισίου, σπορ ρύθμιση ανάρτησης, άμεσο σύστημα διεύθυνσης EPAS και υψηλής απόδοσης φρένα
  • Πλήρης σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού για περισσότερη ευκολία και ξεγνοιασιά στο δρόμο
  • Κορυφαία τεχνολογία φωτισμού full LED που κάνει τη μέρα νύχτα 

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του στην αγορά της Ευρώπης εδώ και 25 χρόνια, το Ford Focus κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τον όρο «οδηγική απόλαυση» και να γίνει το μοντέλο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του με την απαράμιλλα ασφαλή αλλά και σπορ συγχρόνως συμπεριφορά του, που από την πρώτη στιγμή έκανε «Focus» στον οδηγό και τις ανάγκες του. 

Εμπνέοντας περισσή αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε όλες τις συνθήκες, αυτό το οδηγικό DNA μεταλαμπαδεύτηκε σε κάθε μια από τις γενιές που ακολούθησαν, αποτελώντας σήμερα έναν από τους βασικούς πόλους έλξης και στη νεότερη εκδοχή του μικρομεσαίου μοντέλου της Ford. Συνδυαζόμενο μάλιστα με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης, το νέο Ford Focus έρχεται για μια ακόμα φορά να θέσει τα πρότυπα με την οδηγική του ποιότητα και τον τρόπο που κινείται στο δρόμο, με στόχο τη δημιουργία ενός οικογενειακού αυτοκινήτου που απευθύνεται τόσο στην καρδιά όσο και στο νου των πελατών.

Σε κάθε του έκδοση, κύρια συστατικά της οδηγοκεντρικού DNA του νέου Focus είναι το στιβαρό, υψηλής απόκρισης πλαίσιο της Ford, ο σπορ προσανατολισμός της ρύθμισης της ανάρτησης, η κορυφαία στην κατηγορία αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης EPAS, καθώς και τα αποδοτικά φρένα, στοιχεία τα οποία καθιστούν κάθε μετακίνηση όχι μόνο άνετη και απολαυστική, αλλά και εξαιρετικά ξεκούραστη και ασφαλή σε συνδυασμό με τα προηγμένα και πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τα οποία διατίθεται.

Το Ford Focus με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού

Το νέο Ford Focus προσθέτει σήμερα νέα συστήματα στην ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης, που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού κάνοντας την οδήγηση λιγότερο απαιτητική. 

Συγκεκριμένα, το Blind Spot Assist 1 επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Blind Spot Information System παρακολουθώντας τα τυφλά σημεία του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω. Το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει ροπή διεύθυνσης για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση. Το σύστημα παρακολουθεί τις γειτονικές λωρίδες για οχήματα που ακολουθούν σε απόσταση έως 28 μέτρα, 20 φορές το δευτερόλεπτο, και μπορεί να λειτουργεί σε ταχύτητες από 65 km/h έως και 200 km/h).

Νέο στο Focus είναι και το Blind Spot Information System με Trailer Coverage, 1 που επιτρέπει στον οδηγό να καταχωρήσει το μήκος και το πλάτος του τρέιλερ που επιθυμεί να ρυμουλκήσει μέσω της οθόνης αφής του SYNC 4. Το σύστημα θα προχωρήσει σε αυτόματη διόρθωση, προειδοποιώντας τον οδηγό εάν ένα άλλο όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο του τρέιλερ που ρυμουλκεί.

Το νέο Intersection Assist 1 χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα του Focus σε συνδυασμό με το ραντάρ για να παρακολουθεί το δρόμο για επικείμενες συγκρούσεις με επερχόμενα οχήματα σε παράλληλες λωρίδες. Το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης σε ταχύτητες έως 30 km/h για να αποτρέψει κάποιο ατύχημα ή να μειώσει τις επιπτώσεις του εάν ένας οδηγός τείνει να εισέλθει στην πορεία ενός επερχόμενου οχήματος – όπως σε μία διασταύρωση. Το σύστημα λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται διαγραμμίσεις ή εξοπλισμό και τη νύχτα με αναμμένους τους προβολείς.

Επίσης, διατίθεται το Local Hazard Information 1 που ενημερώνει τον οδηγό για μία επικίνδυνη κατάσταση στο δρόμο, ακόμα και αν το περιστατικό δεν είναι ορατό εξ αιτίας μιας καμπής του δρόμου ή άλλων οχημάτων. Επίσης, προσφέρονται τα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, 1 που διευκολύνει τον οδηγό σε μποτιλιάρισμα. Το Pre-Collision Assist με Active Braking 1 βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν ή να περιορίζουν τις επιπτώσεις συγκρούσεων με οχήματα, πεζούς και δικυκλιστές, ενώ το Active Park Assist 2 1 ελέγχει την επιλογή σχέσης στο κιβώτιο, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, επιτρέποντας πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης κρατώντας πατημένο ένα μπουτόν.

Το νέο Ford Focus διαθέτει επίσης το σύστημα Rear Occupant Alert, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να μην απομακρύνονται από το αυτοκίνητο αφήνοντας παιδιά ή κατοικίδια μέσα σε αυτό. Το σύστημα υπενθυμίζει στους οδηγούς να ελέγξουν τα πίσω καθίσματα εάν οι πίσω πόρτες έχουν ανοίξει στο ξεκίνημα του ταξιδιού.

Ford Focus: Κάνει τη νύχτα μέρα!

Οι προηγμένες τεχνολογίες φωτισμού του νέου Ford Focus αυξάνουν τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας και περιλαμβάνουν προβολείς full LED, οι οποίοι ενσωματώνουν τις λειτουργίες Automatic High Beam Control 1 και Manoeuvring Light – το τελευταίο ενεργοποιεί ένα μοτίβο ευρύτερης δέσμης για καλύτερη ορατότητα όταν το όχημα ανιχνεύει έναν ελιγμό με μικρή ταχύτητα. 1 Επιπλέον, οι προβολείς Dynamic Pixel LED των πλουσιότερων εκδόσεων ενσωματώνουν προηγμένα χαρακτηριστικά όπως:

  • Glare-Free High Beam, 1 το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα τοποθετημένη μπροστά για την ανίχνευση επερχόμενων οχημάτων και τη δημιουργία ενός “glare-free spot” στο μοτίβο της δέσμης, μπλοκάροντας τις ακτίνες που σε άλλη περίπτωση θα τύφλωναν τους άλλους οδηγούς
  • Based on Camera Dynamic Bending, 1 το οποίο χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα για να παρακολουθεί το δρόμο μπροστά και να φωτίζει το εσωτερικό των στροφών, αυξάνοντας το πεδίο ορατότητας 
  • Bad-Weather Light, 1 το οποίο μεταβάλλει το μοτίβο της δέσμης για καλύτερη ορατότητα όταν ενεργοποιούνται οι καθαριστήρες του παρμπρίζ
  • Sign-based Light, 1 το οποίο χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα για την ανίχνευση σημάτων οδικής κυκλοφορίας, βάσει των οποίων προσαρμόζεται το μοτίβο της δέσμης, ώστε να φωτίζονται καλύτερα οι δικυκλιστές και οι πεζοί σε διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους

Ανακαλύψτε το νέο Ford Focus εδώ: https://www.ford.gr/cars/new-focus

Δείτε το διαθέσιμο απόθεμα μοντέλων εδώ

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO