spot_img
HomeAUTOΗ Nissan Formula E Team πανέτοιμη για την πρεμιέρα της σεζόν 10...

Η Nissan Formula E Team πανέτοιμη για την πρεμιέρα της σεζόν 10 στην πόλη του Μεξικού

Η Nissan Formula E Team είναι πανέτοιμη για το Mexico City E-Prix, τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E ABB FIA 2023/24 αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τον Sacha Fenestraz, στη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα, και τον Oliver Rowland, τον Βρετανό ο οποίος επιστρέφει και πάλι στην ιαπωνική ομάδα.

Nissan Formula E Team primed for Season 10 opener in Mexico City

Το Mexico City E-Prix περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο της Formula E από την Season 2, και διεξάγεται κάθε χρόνο από τότε, με εξαίρεση μόνο το 2021. Στα 2.250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η πίστα αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για αυτοκίνητα και οδηγούς. Η χαμηλότερη πυκνότητα αέρα έχει ως αποτέλεσμα μια μείωση κατά 25% στην οπισθέλκουσα σε σύγκριση με το επίπεδο της θάλασσας, γεγονός που καθιστά την πίστα μια από τις ταχύτερες του πρωταθλήματος. Οι οδηγοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης και οξυγόνου στην πίστα, η οποία περιλαμβάνει το τεχνικό τμήμα στο θρυλικό Foro Sol Stadium, που οδηγεί στη καμπή υψηλής ταχύτητας Peraltada.

Ο αγώνας σηματοδοτεί την αρχή μιας 10ης σεζόν-ορόσημο της Formula E και από τότε που η Nissan εντάχθηκε στο grid το 2018, η ομάδα γρήγορα καθιερώθηκε ως η αγαπημένη του κοινού στο Μεξικό. Αυτό φάνηκε εξάλλου και σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τους διοργανωτές, όπου η Nissan Formula E Team βαθμολογήθηκε ως η νούμερο ένα ομάδα από τους Μεξικανούς οπαδούς*.

Η Nissan έχει πλούσια ιστορία στο Μεξικό, καθώς δραστηριοποιείται εκεί για περισσότερα από 60 χρόνια. Από τότε που ίδρυσε το πρώτο της εργοστάσιο παραγωγής εκτός της Ιαπωνίας στη χώρα το 1966, η Nissan έχει κατασκευάσει 14 εκατομμύρια οχήματα και 15 εκατομμύρια κινητήρες, τόσο για την τοπική όσο και για την ξένη αγορά.

Nissan Formula E Team primed for Season 10 opener in Mexico City

Tommaso Volpe, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της ομάδας, Nissan Formula E Team: «Αισθάνομαι πολύ καλά ξεκινώντας στη σεζόν 10. Δουλέψαμε σκληρά εκτός σεζόν φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο για να αντιμετωπίσουμε τις κύριες αδυναμίες μας από πέρυσι. Ανυπομονούμε για το Μεξικό, είναι μια πίστα που ταιριάζει στο αυτοκίνητό μας διαχρονικά, οπότε στοχεύουμε σε πολύ καλές επιδόσεις. Εάν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι τελειοποιούμε τη διαχείριση του αγώνα μας και βγάλουμε τον καλύτερο δυνατό ρυθμό από το Nissan e-4ORCE 04, μαζί με την εμπειρία μας από τον τελευταίο μας αγώνα εδώ, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν με ένα καλό αποτέλεσμα».

Sacha Fenestraz, οδηγός, Nissan Formula E Team: “Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω τη δεύτερη σεζόν μου με τη Nissan Formula E Team. Οι Μεξικανοί οπαδοί δημιουργούν πάντα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, οπότε ανυπομονώ για τον αγώνα εδώ. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν με ένα δυνατό αποτέλεσμα, καθώς πήγαμε καλά εδώ πέρυσι. Οι εμπειρίες που είχαμε ως ομάδα σχετικά με τη διαχείριση ενέργειας κατά τη διάρκεια της σεζόν 9 θα μας επιτρέψουν να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας φέτος στον αγώνα».

Oliver Rowland, οδηγός, Nissan Formula E Team: “Ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα πάλι πίσω στην ομάδα, έχουμε προετοιμαστεί καλά και περιμένουμε ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτή την πίστα, γι’ αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά και στο Free Practice, και στο Qualifying. Όσον αφορά τον αγώνα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη διαχείριση ενέργειας καθώς είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο στην συγκεκριμένη πίστα. Στόχος μου είναι να χτίσω γερά θεμέλια για το υπόλοιπο της σεζόν και ελπίζω να κερδίσω μερικούς καλούς βαθμούς.”

Κατά την σεζόν 10 συνεχίζεται η συνεργασία της Nissan Formula E Team με τη Shell, η οποία ξεκίνησε την 5η σεζόν. Η συνεργασία επιβεβαιώνει τη δέσμευση τόσο της Nissan όσο και της Shell για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας υψηλής απόδοσης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. 

Η Coral συνεργάζεται επίσης με την ομάδα Nissan Formula E αυτή τη σεζόν. Θα βοηθήσει την ομάδα να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιώντας τη διαφανή και αποτελεσματική πλατφόρμα της, ενώ θα χρησιμοποιήσει την απήχηση μιας αγωνιστικής ομάδας κορυφαίου επιπέδου για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την σημασία της ουδετερότητας άνθρακα.

Nissan Formula E Team primed for Season 10 opener in Mexico City

Το 2024 το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E θα επισκεφθεί με ένα νέο αγώνα το Τόκιο, ο οποίος θα είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της ομάδας Nissan Formula E. Με την πίστα να βρίσκεται μόλις 24 χιλιόμετρα από τα της κεντρικά γραφεία, ο αγώνας αυτός θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη Nissan η οποία είναι ο μοναδικός Ιάπωνας κατασκευαστής στο grid. Επίσης φέτος, η Formula E επιστρέφει στην Κίνα για πρώτη φορά μετά την 5η σεζόν και αντικαθιστά την Ρώμη με το Misano World Circuit Marco Simoncelli στην ακτή της Αδριατικής. Για το πλήρες ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2024 ABB FIA Formula E, κάντε κλικ εδώ.

*Έρευνα που διεξήχθη από την Formula E (Formula E Pulse Brand Tracker Study, Wave 4, 2023)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO