spot_img
HomeAUTOΗ Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

 Το εργοστάσιο στο Teplička nad Váhom κοντά στη Žilina ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων ακριβώς πριν από 20 χρόνια και η παραγωγή λειτουργεί εκεί για περισσότερα από 18 χρόνια

– Από το 2006, έχουν παραχθεί πάνω από 7 εκατομμύρια κινητήρες

Είκοσι χρόνια αφότου έθεσε τα θεμέλια του εργοστασίου στη Žilina, η Kia ανατρέχει σε ένα εξαιρετικό ταξίδι που αντιπροσωπεύει μια ιστορία επιτυχίας όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Η τελετή έναρξης της κατασκευής του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε στο Teplička nad Váhom στις 7 Απριλίου 2004 στην οποία παρευρέθησαν οι ανώτατοι εκπρόσωποι του Ομίλου Hyundai Motor (μητρική εταιρεία της Kia), της Kia Corporation, ο τότε Υπουργός Οικονομίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας και εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης Žilina.

Žilina: σημαντικός σταθμός για την  επέκταση της Kia σε όλη την Ευρώπη

Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2004 και διήρκεσε περίπου 25 μήνες, συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών δοκιμαστικής παραγωγής. Το πρώτο αυτοκίνητο, το μοντέλο “cee’d” εκείνη την εποχή, παρήχθη μαζικά τον Δεκέμβριο του 2006. Ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, που προοριζόταν κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά. Με την παραγωγή κινητήρων να ξεκινά επίσης την ίδια περίοδο, το εργοστάσιο αναδείχθηκε γρήγορα ως το εφαλτήριο για την επέκταση της Kia σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα μοντέλα, περισσότερη τεχνολογία: επενδύσεις που άνοιξαν το δρόμο

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του, συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο: το Kia Ceed, το Sportage, το Venga και το ix35 – τα έτη 2009-2011 – μοντέλο της μητρικής εταιρείας Hyundai. Επιπλέον, η Žilina παράγει το μοντέλο Sportage από τη δεύτερη γενιά του και όσον αφορά το μοντέλο Ceed, είναι  το μόνο εργοστάσιο όπου παράγεται  το συγκεκριμένο μοντέλο. Η κλασική 5θυρη έκδοση συμπληρώθηκε το 2007 από τις παραλλαγές SW (Sportswagon) και 3θυρες – η τελευταία κατασκευαζόταν μέχρι το 2018. Από το 2018 και το 2019, το Ceed παράγεται και στην έκδοση ProCeed (σπορ αμάξωμα shooting brake ) και το crossover XCeed αντίστοιχα.

Το 2020, η Kia Europe ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής στη Žilina . Ως αποτέλεσμα επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ, το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για την παραγωγή των νέων συστημάτων εσωτερικής καύσης 

και υβριδικών κινητήρων «Smartstream» της εταιρείας. Οι ομάδες ανάπτυξης κινητήρων βελτίωσαν με επιτυχία την απόκριση του κινητήρα, την απόδοση καύσης και τη ροπή σε ένα ευρύ φάσμα των πιο χρησιμοποιούμενων στροφών κινητήρα. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης της Kia ήταν επίσης το κλειδί για την ανάπτυξη και των δύο κινητήρων. Αυτοί οι κινητήρες αποτέλεσαν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Kia για την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος τεχνολογιών κίνησης – συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, ηλεκτρικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης – που ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικού προφίλ οδηγών.

Ενα ταξίδι: από λειτουργίες μίας βάρδιας σε 7 εκατομμύρια κινητήρες που παράγονται συνολικά

Αρχικά, το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων σε λειτουργία μιας βάρδιας. Οι εργασίες με δύο βάρδιες ξεκίνησαν το 2007 και από το 2012, η ​​Kia παράγει σε τρεις βάρδιες. Λόγω αυτής της αύξησης, το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια οχήματα που παράγονται συνολικά μετά από μόλις 15 χρόνια, γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο το 2021. Σήμερα το εργοστάσιο διαθέτει ετήσια παραγωγική ικανότητα 350.000 αυτοκινήτων και 540.000 κινητήρων. Από το 2006, 7 εκατομμύρια κινητήρες έχουν παραχθεί εδώ.

Περισσότερα από έναν εργοδότη: Η δέσμευση της Kia προς τους δήμους και τις κοινότητες

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί  3.800 άτομα ενώ η μέση διάρκεια απασχόλησης στο εργοστάσιο είναι 11 χρόνια. Εξαιτίας αυτού, η Kia έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι  της περιοχής και συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξή της. Η εταιρεία είναι σταθερός εργοδότης στην περιοχή εδώ και 20 χρόνια και στρατηγικός συνεργάτης της πόλης της Žilina, των γύρω δήμων και κοινοτήτων. Μέσω της ίδρυσής της το 2013, η εταιρεία  έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής έργα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος ς αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά με την Kia Slovakia

Η Kia Slovakia είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia Corporation στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε μεταξύ 2004 και 2006. Η παραγωγή αυτοκινήτων και κινητήρων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006. Η Kia Slovakia απασχολεί 3.800 άτομα  και παράγει μοντέλα Kia Ceed σε τέσσερις εκδόσεις αμαξώματος : Ceed, Sportswagon, ProCeed και XCeed. Το δεύτερο μοντέλο είναι το sport-utility Kia Sportage. Η Kia Slovakia είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και εξαγωγείς στη Σλοβακία.

 Από την έναρξη της σειράς παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2006, περισσότερα από 4 εκατομμύρια οχήματα και πάνω από 7 εκατομμύρια κινητήρες έχουν εγκαταλείψει τις πύλες του εργοστασίου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO