spot_img
HomeAUTOΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ASX ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΣΤΥΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ...

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ASX ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΣΤΥΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B SUV

Η MITSUBISHI MOTORS ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 • Το ολοκαίνουργιο ASX της Mitsubishi Motors βασίζεται στην επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου, και φέρνει νέες τεχνολογίες και δυνατότητες εξατομίκευσης στην γκάμα της.
 • Μια πλήρης σειρά τεχνολογιών ADAS βελτιώνει την ενεργητική ασφάλεια, και αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης. 
 • Σύγχρονες τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Hybrid (HEV) και Mild Hybrid εξασφαλίζουν αποδοτικότητα και επιδόσεις.
 • Η Νέα Γενιά ASX υποστηρίζεται από την πενταετή εργοστασιακή εγγύηση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να προσφέρει στους πελάτες οχήματα κορυφαίας ποιότητας. 

Η έλευση της Νέας Γενιάς ASX στην ευρωπαϊκή αγορά σηματοδότησε μία συναρπαστική στιγμή για την Mitsubishi Motors Europe. Το νέο μοντέλο ήρθε να εμπλουτίσει την ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi Motors, η οποία αποτελείται από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV SUV, με το ολοκαίνουργιο COLT να ακολουθεί.

Το νέο ASX (“Active Sports X-over”) τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην περιοχή.

Η ανάπτυξη της κατηγορίας SUV και η ηλεκτροκίνηση παραμένουν οι κυρίαρχες τάσεις σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Η Ευρώπη εισάγει νέα πρότυπα και οι πελάτες έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα οχήματά τους, καθιστώντας το νέο ASX επίκαιρο αλλά και σημαντικό για τη μάρκα.

Η Νέα Γενιά ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, επωφελούμενη από τις συνέργειες που προσφέρει η Συμμαχία. Την ίδια στιγμή προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid, προηγμένα συστήματα ασφάλειας καθώς και όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης που αναμένουν οι πελάτες σήμερα. 

Εισαγωγή

Η Νέα Γενιά ASX είναι ένα μοντέλο σταθμός στην ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi Motors. Πρόκειται για το επόμενο συναρπαστικό βήμα στην ανάπτυξή της, και υιοθετεί τον πρωτοποριακό συνδυασμό PHEV x SUV που η Mitsubishi Motors χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο Outlander PHEV (D-SUV) και στη συνέχεια στο Eclipse Cross PHEV (C-SUV).

Με το νέο ASX, η Mitsubishi Motors εισέρχεται στην καρδιά της κατηγορίας B-SUV, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία της. Το εξηλεκρισμένο SUV ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις βασικές αξίες της μάρκας. 

«Τα SUV είναι η ειδικότητά μας εδώ και δεκαετίες. Χάρη στην ευελιξία τους, οι πελάτες έχουν όλα όσα χρειάζονται. Η Νέα Γενιά ASX δεν βασίζεται μόνο στην ιστορία της μάρκας, αλλά και στην επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου, προσφέροντας νέες καινοτομίες σε διαστάσεις ενός συμπαγούς SUV», δήλωσε ο Frank Krol, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors Europe. «Διατίθεται με μία πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης υβριδικής τεχνολογίας, πρωτοφανή επίπεδα εξοπλισμού και τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και infotainment, όλα με την υποστήριξη της πενταετούς εργοστασιακής εγγύησης της Mitsubishi Motors». 

Στο εμπρός τμήμα, η μάσκα Dynamic Shield αναδεικνύει το εμβληματικό λογότυπο με τα τρία διαμάντια και εκφράζει τον ισχυρό, δυναμικό χαρακτήρα του οχήματος. Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία συνεχίζεται στο πλαϊνό και πίσω μέρος σε συνδυασμό με το νέο λογότυπο ASX και το λεκτικό σήμα της Mitsubishi στην πίσω πόρτα.

Στο ίδιο πνεύμα είναι σχεδιασμένο και το εσωτερικό, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα την ψηφιακή εμπειρία που προσδοκούν οι πελάτες από τα σύγχρονα οχήματα, με πλήρη συνδεσιμότητα και δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η Νέα Γενιά ASX ενσωματώνει Apple CarPlay® και Android Auto™, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE® Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Εμπλουτισμένο με μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera), το νέο ASX είναι ένα απίστευτα ασφαλές όχημα.

Η προσθήκη της τεχνολογίας MI-PILOT, που ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης μειώνει την κούραση του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ή στην κίνηση της πόλης.

Και για τους πελάτες που επιθυμούν να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στο αυτοκίνητο, εκτός από τις απλές χρωματικές επιλογές, η Νέα Γενιά ASX προσφέρει μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ που καθιστούν το B-SUV κατάλληλο για κάθε είδους χρήση, είτε πρόκειται για πλαϊνά σκαλοπάτια, είτε για μπαγκαζιέρες οροφής.

Σχεδίαση

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου ASX έχει αναπτυχθεί με στόχο τη δημιουργία ενός B-SUV που  ξεχωρίζει στο δρόμο. Αισθητικά αποπνέει δύναμη, δυναμισμό, στιβαρότητα και σπορ χαρακτήρα. 

Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από μπροστά, η μάσκα Dynamic Shield επικοινωνεί τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντικών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED. Επιπλέον, στο εμπρός τμήμα τα στοιχεία της μάσκας αποτυπώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ASX σε κάθε μια από τις τέσσερες διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού: INFORM, INVITE PLUS, INTENSE PLUS και INSTYLE.

Η πλαϊνή όψη συνεχίζει με συνέπεια το σχεδιαστικό θέμα. Η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν ένα ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό με τροχούς 17” ή 18” οι οποίοι τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση. Οι τροχοί Flex των 17 ιντσών περιλαμβάνουν ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα, ενώ οι αλουμινένιοι τροχοί των 18 ιντσών υιοθετούν σχεδίαση Diamond cut black.

Το πίσω τμήμα διαθέτει ομοίως ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό. Ιδιαίτερη αίσθηση προξενεί ο σχεδιασμός των φώτων τα οποία, όπως και οι εμπρός προβολείς, είναι full-LED. Όλα αυτά συμπληρώνονται από τη νέα σχεδίαση του λογοτύπου ASX και το σμιλεμένο λεκτικό σήμα της Mitsubishi στην πίσω πόρτα, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για το νέο Mitsubishi ASX.

Το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές, και συγκεκριμένα στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey, και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις INTENSE PLUS και INSTYLE, η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση Onyx Black που πετυχαίνει μία ιδιαίτερη αύρα με τη διχρωμία της.

Το εσωτερικό του νέου ASX είναι ευέλικτο και έτοιμο να υποστηρίξει οποιαδήποτε συνθήκη χρήσης. 

Η SUV πρακτικότητα ενός του νέου ASX γίνεται άμεσα αντιληπτή: το υψηλό hip point είναι ένα στοιχείο που εκτιμούν ιδιαίτερα οι κάτοχοι μοντέλων SUV καθώς διευκολύνει την είσοδο και την έξοδό τους από το όχημα. Ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού, διατίθεται μία ποικιλία υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πίσω μέρος της καμπίνας, το συρόμενο κάθισμα παρέχει άνεση αλλά και πρόσθετη ευελιξία. Καθώς μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 cm προς τα εμπρός, απελευθερώνει περισσότερο χώρο – είτε προσθέτοντας επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ μπαγκάζ είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 114 λίτρα (VDA) χωρητικότητας, πλέον των 442 λίτρων (VDA) που παρέχονται μεταξύ του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των καθισμάτων μέχρι το ύψος της πλάτης τους. Η εν λόγω διάταξη παρέχεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού.

Συστήματα Infotainment και ψηφιοποίηση

Από τη στιγμή που ο πελάτης πλησιάζει το νέο ASX, ξεκινά η high-tech εμπειρία: πρώτη και καλύτερη είναι η hands free λειτουργία ξεκλειδώματος χάρη στο Keyless Operation System, το οποίο προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εκτός από τις βασικές. Όταν ο οδηγός φτάσει σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από το αυτοκίνητο, το σύστημα ανιχνεύει την κάρτα Hands Free και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες. Ομοίως, κατά την έξοδο από το όχημα, μόλις η κάρτα Hands Free βρεθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου από το αυτοκίνητο και δεν μπορεί πλέον να ανιχνευθεί, το σύστημα κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες.

Στο εσωτερικό, η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη Smartphone-link Display Audio (SDA) λειτουργεί ως η κύρια διεπαφή μεταξύ του οδηγού και των συστημάτων που αφορούν το όχημα και το infotainment. Η οθόνη SDA διατίθεται σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη, με διαγώνιο 7 και 9,3 ίντσες αντίστοιχα, με στάνταρ δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής smartphone (Apple CarPlay® και Android Auto™), γεγονός που καθιστά απρόσκοπτη τη μετάβαση του οδηγού από την καθημερινότητά του στη ζωή στο αυτοκίνητο. Οι ανώτερες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ηχοσύστημα BOSE® Premium εννέα ηχείων, για να μπορούν οι επιβάτες να απολαμβάνουν την τέλεια εμπειρία μουσικής και ήχου μέσα στο αυτοκίνητο.

Και σε έναν κόσμο όπου οι φωνητικοί βοηθοί αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, πατώντας απλά ένα πλήκτρο στο τιμόνι, ενεργοποιείται το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το σύστημα πολυμέσων ή το τηλέφωνο χωρίς να απομακρύνει τα χέρια από το τιμόνι. Επιπλέον, τόσο το Siri ® της Apple όσο και το Google Assistant μπορούν να ενεργοποιηθούν όταν το smartphone είναι συνδεδεμένο με το όχημα.

Όποια έξυπνη συσκευή κι αν διαθέτουν οι επιβάτες, μπορεί να φορτίζεται είτε από τις θύρες USB είτε ασύρματα στην ανώτερη έκδοση εξοπλισμού Instyle ως αξεσουάρ, τοποθετώντας την απλά πάνω στην περιοχή του επαγωγικού φορτιστή.

Πίσω από το τιμόνι, η ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) προσφέρει μια σειρά δυνατοτήτων εξατομίκευσης επιτρέποντας στους επιβάτες να διαμορφώνουν την απεικόνιση πληροφοριών όπως οι ίδιοι επιθυμούν βλέποντας τις σημαντικότερες.

Στο νέο ASX διατίθενται τρεις εκδόσεις για τον πίνακα οργάνων: η βασική διαθέτει έναν αναλογικό πίνακα οργάνων με ενσωματωμένη οθόνη 4,2”, η μεσαία έναν ψηφιακό 7” με δυνατότητα διαμόρφωσης και η κορυφαία μια πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή οθόνη Digital Driver Display 10”, η οποία αναπαράγει και τις οδηγίες πλοήγησης.

Οι ανώτερες εκδόσεις του μοντέλου περιλαμβάνουν ενσωματωμένη τρισδιάστατη πλοήγηση και πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης, από προφίλ χρήστη και widgets μέχρι λειτουργίες οδήγησης μέσω του συστήματος Multi-Sense.

Ασφάλεια και τεχνολογία

Η Νέα Γενιά ASX προσφέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας, που περιλαμβάνουν εμπρός και πλευρικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, δύο αερόσακους τύπου κουρτίνας σε κάθε πλευρά, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, προσκέφαλα προστασίας αυχένα (anti-whiplash) και σημεία πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων ISOFIX. Όλα τα συστήματα είναι σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν βέλτιστη ασφάλεια για τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Με το καπό, τον εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς και την κάτω περιοχή του παρμπρίζ να είναι ειδικά διαμορφωμένα για να μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμών, η προστασία των πεζών ενισχύεται περαιτέρω χάρη στο σύστημα Forward Collision Mitigation system (FCM), ένα αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ραντάρ που ανιχνεύει τον δρόμο μπροστά για να μεγιστοποιεί την ασφάλεια.

Η τεχνολογία FCM αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης σειράς συστημάτων Ενεργητικής Ασφάλειας της Νέας Γενιάς ASX που παρέχουν μέγιστη ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Το πακέτο Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS) που διατίθενται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει: Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera). Τα συστήματα ADAS χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αισθητήρων υπερήχων, ραντάρ και τεχνολογίας κάμερας για τη δημιουργία μιας εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τα εμπόδια, τον προειδοποιούν ή τον καλούν να ενεργήσει για την αποφυγή τους με στόχο τον μετριασμό ή την πρόληψη των συμβάντων.

Στις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, τα συστήματα ασφαλείας εμπλουτίζονται σημαντικά με την προσθήκη λειτουργιών όπως Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (με Stop & Go), και Automatic High Beam.

Στα κορυφαία, αυτόματα μοντέλα ASX, οι εκδόσεις HEV και PHEV διαθέτουν το σύστημα MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent – PILOT), το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control (ACC) και Lane Centering Assist (LCA). 

Η λειτουργία του MI-PILOT βασίζεται σε κάμερες και ραντάρ. Μέσω αυτών, ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης, καθιστώντας πιο άνετη και ξεκούραστη την οδήγηση μεγάλων αποστάσεων στον αυτοκινητόδρομο και σε δρόμους πυκνής κυκλοφορίας με συνεχείς στάσεις-εκκινήσεις. Το σύστημα δεν είναι παρεμβατικό και βασίζεται πάντα στον οδηγό προκειμένου να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο όταν είναι απαραίτητο.

Πλέον των παραπάνω συστημάτων υπάρχει η λειτουργία eCall, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, η βοήθεια να είναι διαθέσιμη με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Συστήματα κίνησης και πλαίσιο

Η Νέα Γενιά ASX διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών αστικών SUV – από χαμηλές εκπομπές ρύπων και οικονομία καυσίμου έως αυξημένες επιδόσεις. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με μια ρύθμιση του πλαισίου που δίνει προτεραιότητα στην οδηγική συμπεριφορά και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού μέσω των τριών διαθέσιμων driving modes.

Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο, υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μονάδα παρέχει πολύ καλές επιδόσεις, αποδίδοντας ισχύ 67kW και ροπή 160Nm, και, πράγμα σημαντικό για την οδήγηση στην πόλη, μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 14,0 δευτερόλεπτα. Όμως, οι επιδόσεις δεν επηρεάζουν την αποδοτικότητα του οχήματος και στον επίσημο κύκλο WLTP καταναλώνει 5,7*λίτρα/100km, ενώ εκπέμπει μόλις 130*g/km CO2.

Αυξημένες επιδόσεις υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3L με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 103kW με χειροκίνητο κιβώτιο και 260Nm ροπής., Η επιτάχυνση 0 -100km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 10,3 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση και οι εκπομπές  CO2 έχουν μετρηθεί αντίστοιχα στα 5,7*λίτρα/100km και 130*g/km CO2.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για βιωσιμότητα και στην επιθυμία των πελατών για αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων, το νέο ASX είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV): συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6L με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα των 105kW ικανοποιεί τις προσδοκίες του οδηγού σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες είναι μόλις 104*g/km CO2, και στη βελτίωση της αποδοτικότητας  καυσίμου. Το πλήρως υβριδικό ASX Νέας Γενιάς καταναλώνει μόλις 4,6* λίτρα/100km με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών.

Οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις συμπληρώνονται από την plug-in υβριδική έκδοση (PHEV).  Το σύστημα PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6L σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh. Μοναδικό μοντέλο στα πλαίσια της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi στην κατηγορία B-SUV, το νέο ASX της Mitsubishi Motors ακολουθεί τα χνάρια της διάταξης PHEV x SUV του Outlander PHEV και του Eclipse Cross PHEV.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα αντιπροσωπεύει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην οδήγηση με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των πηγών ισχύος για μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία. Με την μπαταρία, το νέο ASX μπορεί να διανύσει έως και 62 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες πόλης. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 3 ώρες. Για μεγαλύτερη ευκολία και μέγιστη ευελιξία, η επαναφόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση οικιακής πρίζας.

Βάσει του επίσημου κύκλου WLTP, η plug-in υβριδική έκδοση εκπέμπει μόλις 30*g/km CO2 και καταναλώνει 1,3* λίτρα/100km, αποδίδοντας ισχύ 117kW.

Ενσωματωμένα σε μια πλήρη γκάμα πλούσια εξοπλισμένων εκδόσεων, όλα τα κινητήρια σύνολα είναι διαθέσιμα στο νέο ASX από την έναρξη της κυκλοφορίας του  (η γκάμα και οι προδιαγραφές ενδέχεται να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή).

Η νέα γενιά της ενσωματωμένης τεχνολογίας Dynamic Chassis Control της Mitsubishi Motors ενισχύει τις επιδόσεις των κινητηρίων συνόλων, παρέχοντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο του οχήματος.

Το σύστημα Multi-Sense νέας γενιάς ελέγχεται μέσω του SDA, και επιτρέπει στον οδηγό να εξατομικεύει την απόκριση του τιμονιού, το δυναμικό έλεγχο πλαισίου και την παροχή ισχύος.  

Διατίθενται τρία drive modes:

 • ECO*: προτεραιότητα στη μέγιστη αποδοτικότητα.
 • PURE**: για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση.
 • SPORT: μέγιστη παροχή ισχύος και προσαρμογή των ρυθμίσεων δυναμικού ελέγχου πλαισίου και της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης για αυξημένη οδηγική απόλαυση.
 • MY SENSE: επιτρέπει στον οδηγό να εξατομικεύει την οδηγική εμπειρία καθώς και τον εσωτερικό φωτισμό, επιλέγοντας από οκτώ χρώματα φωτισμού LED.

*Εκδόσεις ICE, Mild Hybrid και HEV.

** Εκδόσεις PHEV.

Ανάλογα με το Drive Mode που έχει επιλεγεί μέσω του συστήματος Multi-Sense, μπορεί να ‘διαβάσει’ τα χαρακτηριστικά μιας στροφής και, αν χρειαστεί, να φρενάρει κάθε τροχό ξεχωριστά για πιο σταθερή τροχιά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση του οδηγού. 

Πρόκειται για μια τεχνολογία που συνεισφέρει στην αλληλεπίδραση οδηγού και οχήματος, υποστηρίζοντας την οδηγική εμπειρία, χωρίς ωστόσο να μειώνει την οδηγική απόλαυση, ώστε οι πελάτες να βιώνουν την εμπειρία που προσδοκούν, ανεξάρτητα από τη διαδρομή.

Η οδήγηση και ο χειρισμός του ASX εξασφαλίζουν την προβλεψιμότητα αλλά και την άνεση που προσδοκούν οι οδηγοί, αλλά με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μοναδική την εμπειρία οδήγησης. 

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η διάταξη της ανάρτησης, η οποία αποτελείται από γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα με ελεγχόμενη απόκλιση πίσω. Η ρύθμισή της είναι τέτοια ώστε να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα κύλισης ανεξάρτητα από την επιφάνεια του δρόμου. Σε συνδυασμό με το σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή ηλεκτρική υποβοήθηση, το ASX Νέας Γενιάς προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και εκλεπτυσμένης απόδοσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το σύστημα πέδησης του ASX εμπνέει σιγουριά εξασφαλίζοντας απόλυτο έλεγχο. Το όχημα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αεριζόμενων δίσκων 280 mm εμπρός (296 mm στο υβριδικό) και ταμπούρων 9″ πίσω για να διατηρεί τον έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση, (τα plug-in υβριδικά μοντέλα χρησιμοποιούν δίσκους 296 mm εμπρός και 290 mm πίσω για μεγιστοποίηση της ισχύος πέδησης).

Αρωγός του συστήματος πέδησης είναι το Electronic Brake Effort Proportioning System που αυξάνει την απόδοση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτιωμένη αίσθηση φρεναρίσματος και στην αυξημένη ισχύ ακινητοποίησης.

Αξεσουάρ

Οι αγοραστές του νέου ASX θα μπορούν να επιλέξουν από μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ και ειδικά σχεδιασμένα πακέτα που ταιριάζουν σε κάθε τρόπο ζωής, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν το όχημα ειδικά για τις ανάγκες τους.

Υπάρχει το κατάλληλο πακέτο αξεσουάρ για όλες τις επιθυμίες, όπως αναβάθμιση στυλ, άνεσης και ασφάλειας, λύσεις μεταφοράς και εξοπλισμός για σπορ δραστηριότητες.

Η σειρά αξεσουάρ αισθητικής αναβάθμισης περιλαμβάνει πλαϊνά σκαλοπάτια, διακοσμητικές μπάρες off-road, καλύμματα καθρεπτών, φωτιζόμενο προστατευτικό εισόδου, σπορ πεντάλ και επαγωγικό φορτιστή. Επιλογές που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια περιλαμβάνουν αρθρωτή προστασία χώρου αποσκευών, φωτισμό κάτω μέρους αμαξώματος, λασπωτήρες, σύστημα οργάνωσης χώρου αποσκευών για ταξίδια και διαχωριστικό πλέγμα. Για τη μεταφορά εξοπλισμού και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα πακέτο κοτσαδόρου, μπαγκαζιέρα οροφής, πίσω σχάρα ποδηλάτου και μια βάση πολλαπλών λειτουργιών για το προσκέφαλο.

Mitsubishi Motors Service Commitment 

Όπως όλα τα οχήματα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, η Νέα Γενιά ASX συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα οχήματά της.

Το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:

 • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
 • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
 • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km 
 • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
 • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO