spot_img

Skoda Vision E

To Skoda Vision E είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας και κινείται αυτόνομα σε επίπεδο 3. Οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες και τα τέσσερα ανεξάρτητα Skoda Vision E 10περιστρεφόμενα καθίσματα προσφέρουν ένα θέαμα που αιχμαλωτίζει το μάτι. Δεν υπάρχουν πια πλαϊνοί καθρέφτες – ό,τι συμβαίνει γύρω από το όχημα μεταδίδεται από κάμερες σε οθόνες. Καταργεί τις κολώνες Β (μεσαίες) για ακόμη μεγαλύτερο χώρο. Ο σχεδιασμός του βασίστηκε στην πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης MEB του Ομίλου Volkswagen, ενώ έχει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης. Έχει μήκος 4,688 μ, πλάτος 1,924 μ και ύψος 1,591 μ, με μήκος μεταξονίου 2,851 μ.

Skoda Vision E 12Εξωτερικά
Διαθέτει εντυπωσιακό καπό και απαλή κλίση της οροφής που τονίζουν την προσωπικότητα του κουπέ. Η απουσία κολώνων Β έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ευρυχωρία, ενώ στο εμπρόσθιο μέρος μια φωτεινή λωρίδα LED εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος.
Λεπτοί, τριγωνικοί κρυσταλλικοί προβολείς με τεχνολογία Matrix LED υπάρχουν εμπρός και το οπίσθιο μέρος έχει με ανάγλυφη σχεδίαση με πίσω φώτα τεχνολογίας LED. Κάμερες που μεταδίδουν ότι συμβαίνει γύρω από το όχημα καταργούν τους πλαϊνούς καθρεφτες.

Skoda Vision E 18Εσωτερικά
Τώρα καταργείται το τούνελ μετάδοσης μπρος και πίσω, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερο χώρο και πλάτος. Περιστρεφόμενα ατομικά καθίσματα στο ύψος και το σχήμα του σώματος για άνετη είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, ενώ πολλαπλές οθόνες αφής για τον οδηγό και τους επιβάτες μπρος και πίσω θέσεων ενημερώνουν και ψυχαγωγούν. Υπάρχουν και υποδοχές κινητού τηλεφώνου στο εσωτερικό κάθε πόρτας.Skoda Vision E 22

Τεχνολογία κίνησης
Κινείται με δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 225 kW (306 PS), με κίνηση σε όλους τους τροχούς και αυτονομία 500 χλμ με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ω.

Συστήματα υποστήριξης
Το Traffic Jam Assist φρενάρει ή επιταχύνει αυτόνομα. Υπάρχει η δυνατότητα αυτόνομης Skoda Vision E 19οδήγησης επιπέδου 3. Το Car Park Autopilot βρίσκει διαθέσιμους χώρους στάθμευσης και το Intelligent Parking – απομνημονεύει και βρίσκει τους προτιμούμενους από τον οδηγό τόπους στάθμευσης. Υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, οχήματα και υποδομές. Ο έλεγχος γίνεται με χειρονομίες και φωνητικό έλεγχο
Eye Tracking (έλεγχος των κινήσεων των ματιών του οδηγού) και με , ανίχνευση κόπωσης του οδηγού (Driver Alert).

Skoda Vision E 11Αυτόνομη οδήγηση
Κινείται αυτόνομα σε επίπεδο 3. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί, για παράδειγμα, να οδηγείται μόνο του σε εθνικές οδούς. Τα συστήματα λειτουργίας ελέγχουν την προσπέραση και τους ελιγμούς αποφυγής, επιταχύνουν και φρενάρουν. Σε επικίνδυνες καταστάσεις, ο οδηγός ειδοποιείται να αναλάβει ξανά το τιμόνι μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό περιθώριο. Από το επίπεδο 3, τα οχήματα επικοινωνούν αυτόματα με άλλα οχήματα. Αυτό τους επιτρέπει να πληροφορούν το ένα το άλλο για πιθανούς κινδύνους.

Μα αυτονομία 500 χλμ.
Είναι ένα πλήρως ηλεκτρικά οδηγούμενο πρωτότυπο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης MEB του Ομίλου Volkswagen. Χάρη στην ισχύ που παράγουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες του, το Vision E επιταχύνει άμεσα και πολύ δυναμικά. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ω. Οι ισχυρές μπαταρίες ιόντων λιθίου και Skoda Vision E 13η έξυπνη ανάκτηση ενέργειας επιτρέπουν αυτονομία μέχρι τα 500 χλμ.

Η τελική ταχύτητα του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180χλμ/ω. Κατά τη φόρτιση, το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών καλύπτεται μέσα σε 30 λεπτά μόνο. Η ισχυρή υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του αμαξώματος, κεντρικά, ανάμεσα στον εμπρόσθιο και τον οπίσθιο άξονα, προστατευμένη από συγκρούσεις. Αυτή η τοποθέτηση της λεπτής γραμμής και υψηλής τάσης μονάδας συμβάλλει επίσης στην ευνοϊκή κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες καθώς και στο χαμηλό κέντρο βάρους του.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Skoda Vision E 15Το σύστημα Traffic Jam Assist επιταχύνει ή φρενάρει αυτόματα (σε μποτιλιαρίσματα).
Το Autopilot για οδήγηση σε εθνικές οδούς, κάνει ελιγμούς αποφυγής, φρενάρει και επιταχύνει ανεξάρτητα.
Το Car Park Autopilot βρίσκει αυτόματα ελεύθερους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει εκεί το αυτοκίνητο.
Travel Assist με αναγνώριση οδικών σημάτων.

Συστήματα ψυχαγωγίας
Skoda Connect και ενημέρωση/ψυχαγωγία: Οι επιβάτες είναι «πάντα online» χάρη στο ενσωματωμένο σημείο σύνδεσης Wi-Fi και στη μονάδα LTE.
Skoda Vision E 15Αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης και κλήση βλάβης με το πάτημα ενός κουμπιού.
Πλοήγηση αληθινού χρόνου με προτάσεις εναλλακτικής διαδρομής.
Μέσω της διαδικτυακής πύλης Skoda Connect, μπορούν να διαμορφώνονται υπηρεσίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι.
Η εφαρμογή Skoda Connect επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος από μακριά.
Ο χειρισμός των ακουστικών συστημάτων και των συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας μπορεί να γίνεται με φωνή ή χειρονομίες.
Το Eye Tracking ελέγχει την απεικόνιση πληροφοριών στις διάφορες οθόνες παρακολουθώντας το βλέμμα του οδηγού και ειδοποιεί σε περίπτωση κόπωσης.
Ο παλμογράφος παρακολουθεί συνεχώς τους καρδιακούς σφυγμούς του οδηγού.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO