spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέος διευθυντής σχεδιασμού στη McLaren

Νέος διευθυντής σχεδιασμού στη McLaren

Rob Melville_ McLaren Sports Series_02Σχεδιαστικές εξελίξεις στη McLaren. Ο Rob Melville προήχθη στη θέση του  διευθυντή σχεδιασμού. Ο Rob συμμετείχε στην McLaren Automotive από το 2009 ως Senior Designer, ενώ το 2014 χρήστηκε Chief Designer. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη McLaren, ο Rob εργάστηκε στο πρόγραμμα McLaren P1 για την εξέλιξη του 12C στο 650S, το 675LT, και ήταν υπεύθυνος για το Sports Series που κέρδισε την κατηγορία «Best of the Best» στα πολυπόθητα βραβεία σχεδιασμού Red Dot το 2016. Πρόσφατα, ηγήθηκε του σχεδιασμού του 720S, του πρώτου μοντέλου της δεύτερης γενιάς Super Series.

Το σχέδιο Track22
Ως διευθυντής σχεδιασμού, ο νέος του ρόλος καθιστά τον Rob υπεύθυνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής, της φιλοσοφίας και των αρχών σχεδιασμού της Rob Melville_McLaren-675LT-Spider_04εταιρείας που συνεργάζονται με τις μηχανικές και κατασκευαστικές λειτουργίες, αλλά και για 14 νέα μοντέλα ή παράγωγα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου Track22.Σε δηλώσεις του ο Rob σχολίασε: “Είμαι ενθουσιασμένος που μου δόθηκε ο τίτλος του Διευθυντή Σχεδιασμού για την McLaren Automotive. Θυμάμαι ακόμη όταν μου πρωτοέγινε η πρόταση να ενταχθώ στη McLaren το 2009. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια φανταστική ομάδα σχεδιασμού και έχουμε ενσωματώσει μια φιλοσοφία σχεδίασης που αισθάνομαι με πάθος. Πάντα πίστευα ότι το υπέροχο σχέδιο δείχνει μια μεγάλη ιστορία και αυτό είναι που κάνουμε εδώ στη McLaren. Είμαι απίστευτα περήφανος. “

Επιτυχημένος σχεδιαστικά
Πριν από τη McLaren, ο Rob ξεκίνησε την καριέρα του στη Jaguar Land Rover όπου επιλέχθηκαν τα σχέδιά του για το LRX ConceptRob Melville_McLaren P1_03 Vehicle που οδήγησαν  στο αυτοκίνητο παραγωγής Evoque. Αργότερα συμμετείχε στην GM ως ανώτερος σχεδιαστής στο UK Advanced Class Design Group. Ως βασικό μέρος της δημιουργικής ομάδας ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη και την υλοποίηση των αρχών και φιλοσοφίας σχεδιασμού της Cadillac σε όλο το φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του έργου Cadillac Converj.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO