spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΚοντά στα 70 χρόνια VW Bulli

Κοντά στα 70 χρόνια VW Bulli

VW T1 Bulli 01Ήταν 8 Μαρτίου 1950 όταν η VW περνούσε στην παραγωγή το Τ1, του καλύτερα πουλημένου επαγγελματικού της οχήματος της. Έγινε το best seller σε όλο τον κόσμο, με πωλήσεις πολύ πάνω από 10 εκατομμύρια κομμάτια.

Είναι το θρυλικό μοντέλο το οποίο πέρα από επαγγελματικό εργαλείο, πούλησε χιλιάδες κομμάτια και σαν επιβατικό μέσο μεταφοράς, ιδανικό για εκδρομές και μακρινές αποδράσεις, κατάλληλα διασκευασμένο.

VW T1 Bulli 05Το πρώτο μοντέλο Τ1 «split screen» φιλοξένησε έναν 4κύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα των 1,1 λίτρων βενζίνης, ο οποίος απέδιδε ισχύ 25 ίππων και τελική ταχύτητα 95 χιλιομέτρων. Και για να το συγκρίνουμε με ένα από τα τελευταία μοντέλα, ένα Transporter εφοδιάζεται με κινητήρα ντίζελ των 2,0 λίτρων, με τεχνολογία common rail και τούρμπο, ισχύος από 130 έως και 220 ίππων με τελική πάνω από τα 180 χλμ.

VW T1 Bulli 04Οι Who για τα 60 χρόνια
Συμπληρώνοντας 60 ολόκληρα χρόνια ιστορίας του θρυλικού και ανεπανάληπτου VW T1 ή Kleinbus ή Bulli, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του θρυλικού συγκροτήματος The Who, σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στο Ανόβερο της Γερμανίας. Περισσότερα από 75.000 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες προσέλκυσαν άτομα ανάλογης ηλικίας που βίωσαν την πρακτικότητα και τις εκδρομές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

VW T1 Bulli 20Χαρακτηριστικό δε ήταν και η παρουσία 5.000 ιδιοκτητών αυτών των οχημάτων, το οποίο ουσιαστικά αποτέλεσε τον πρόγονο του επιτυχημένου αργότερα Transporter. Το θρυλικό αυτό μοντέλο έχει «δέσει» την ύπαρξή του με μια συγκεκριμένη γενιά οδηγών όλου του κόσμου, οι οποίοι μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν με αυτό. Το Τ1 συμμετείχε, μάλιστα, σαν πρωταγωνιστής και σε 100άδες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλυγουν, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αξιοπιστία του, την πρακτικότητα και τη χρηστικότητά του. VW T1 Bulli 19Πολλοί ιδιοκτήτες τους τα διασκεύασαν σε αυτοκινούμενα, διασχίζοντας ολόκληρο τον κόσμο.

Κοντά στα 70 χρόνια μετά και το συγκεκριμένο μοντέλο συνεχίζει όχι μόνο να εξελίσσεται, αλλά και να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε θέματα μεταφοράς εμπορευμάτων, προσώπων και αποσκευών. Πρόκειται για ένα ακόμη θρυλικό μοντέλο το οποίο εξακολουθεί να διαγράφει τη δική του ξεχωριστή παγκόσμια καριέρα.

VW T1 Bulli 23Τώρα το μεγάλο come back
H VW ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή, πιθανότατα του 2022. Το microbus ή Bulli, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούσαν στο ένδοξο παρελθόν θα “πατάει” στην πλατφόρμα ΜΕΒ, αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα του ομίλου, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και εξαιρετικά προηγμένο από πλευράς τεχνολογίας. Το νέο Bulli ή όποιο θα είναι το νέο του όνομα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πριν την οποιαδήποτε ονομασία του θα φέρει το “Ε” για να υποδηλώνει την ηλεκτροκίνηση.

Έρχεται το E-Bulli
Το μήκος του πιθανότατα να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 4,5 μέτρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 600 χλμ.
VW T1 Bulli 02Θα είναι εφοδιασμένο με μια μεγάλη μπαταρία των 111 kWh η οποία θα βρίσκεται “κρυμμένη” στο δάπεδό και θα κινεί δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας για τον κάθε άξονα, με συνολική ισχύ 115 ίππων. Πολύ πιθανά να υπάρξει και μια ακόμη. ισχυρότερη έκδοση.

Αισθητικά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στο χρόνο, προκειμένου να συνεχίσει μια ένδοξη παγκόσμια εμπορική πορεία. Πάνω στη νέα αυτή αισθητική θα είναι προσαρμοσμένα φωτιστικά σώματα LED και ότι πιο σύγχρονο θα υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υπομονή μέχρι το 2022.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO