spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣOpel Grandland X

Opel Grandland X

Αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη χώρα μας, αυξάνοντας τον ήδη υψηλό ανταγωνισμό στην κατηγορία. Η Opel, ενταγμένη πλέον τον νέο της όμιλο PSA Group, θέτει τώρα ακόμη υψηλότερους στόχους και στην κατηγορία των SUV. Το νέο Opel Grandland X είναι ένας πραOpel Grandland X 10γματικός διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV. Μόνο στην κατηγορία των συμπαγών, το μερίδιο των SUV έχει αυξηθεί από 7% το 2010, σε σχεδόν 20%, σήμερα.

Έρχεται στην αγορά ως το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X. Πλαισιώνει το Opel Crossland X και το bestseller Opel Mokka X, που είναι κατά 20 cm περίπου μικρότερα σε μήκος. Ταυτόχρονα, το Grandland X επεκτείνει την πλούσια γκάμα της Opel σε αυτή την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

Opel Grandland X 13“Φορτωμένο” με εξοπλισμό
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED, Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας βασισμένο σε κάμερα, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης, έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας Cruise Control, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

IntelliGrip
Με το προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip εξασφαλίζει σημαντική πρόσφυση σε Opel Grandland X 11ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Το νέο SUV περιλαμβάνει επίσης μία γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης Opel Grandland X 14που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Προαιρετικά συστήματα όπως Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας.

Opel Grandland X 12Adaptive Forward Lighting (AFL)
Εξοπλίζεται με τεχνολογία φωτισμού, με τους ισχυρούς προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού . Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου σε όλες τις συνθήκες.

Γκάμα κινητήρων
Opel Grandland X 17Αρχικά θα διατίθενται δύο κινητήρες με χαμηλές εκπομπές CO2 και θα μπορούν να συνδυάζονται με ένα σύγχρονο 6τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Start/Stop στο βασικό εξοπλισμό τους.

Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 96 kW/130 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 6,4 – 6,0 l/100 km, εκτός πόλης 4,9-4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 5,5-5,1 l/100 km, 127-117 g/km CO2).

Opel Grandland X 18Ο 1.6 diesel με 88 kW/120 hp αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,0 l/100 km, 118-104 g/km CO2).

Η Opel θα επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων του Grandland X στο άμεσο μέλλον και με έναν κορυφαίο diesel. Επιπλέον, ένα νέο, 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα προστεθεί στη γκάμα.

Στο εσωτερικό
Opel Grandland X 15Ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής έχουν σαφή διάταξη και είναι οριζόντια ευθυγραμμισμένα με τον οδηγό. Στην κεντρική κονσόλα, τα χειριστήρια βρίσκονται σε τρεις οριζόντιες ζώνες, για ταχεία και διαισθητική πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment, ελέγχου κλιματισμού και πλαισίου. Η υπερυψωμένη θέση τον καθισμάτων, τυπικό στοιχείο SUV, διευκολύνει την είσοδο/έξοδο και εξασφαλίζει καλή ορατότητα. Ξεχωρίζουν, ακόμη, τα πιστοποιημένα από το AGR (Campaign for Healthier Backs) εργονομικά καθίσματα καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι, Opel Grandland X 16και τα θερμαινόμενα εμπρός & πίσω καθίσματα. Με χώρο αποσκευών από 514 – 1.652 L, είναι εφάμιλλο των συμπαγών station wagon.

Τέλος, να σημειώσουμε την κορυφαία συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Τα Smartphone φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO