spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBMW Connected Drive

BMW Connected Drive

BMW Connected Drive 10Επί 20 χρόνια το BMW Group βρίσκεται στο τιμόνι της ευφυούς συνδεσιμότητας χάρη στο BMW ConnectedDrive. Οι πελάτες και οι απαιτήσεις μετακίνησης – με αυτοκίνητο και όχι μόνο – βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των στόχων και επιδιώξεων της εταιρίας. Το 1998 λανσαρίστηκε το BMW Assist package με την προϊοντική ονομασία “BMW Telematics”. Το 2004, ακολούθησε η πρώτη ενσωματωμένη κάρτα SIM που τοποθετήθηκε σε μοντέλο BMW, και το 2014, η κράτηση και πληρωμή για online υπηρεσίες μπορούσε να γίνει με άνεση μέσα από το αυτοκίνητο, με μία επίσκεψη στο BMW Connected Drive 11BMW ConnectedDrive Store. Και οι τελευταίες λύσεις της εταιρίας όπως η ολοκληρωμένη ψηφιακή φιλοσοφία που ενσαρκώνει το BMW Connected, δείχνουν τη συνεχή εξέλιξη της συνδεσιμότητας. Για παράδειγμα, από το 2016 οι πελάτες μπορούν να συνδέουν smartphones με το αυτοκίνητό τους μέσω του Open Mobility Cloud. Τα πολυάριθμα σημεία επαφής που διατίθενται τώρα και η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών οπουδήποτε, είναι από τους κύριους συντελεστές μας ψηφιακής εμπειρίας 360-μοιρών για τους πελάτες αλλά και μιας στενότερης σχέσης μεταξύ οδηγών κα οχημάτων.

Σημαντικές στιγμές
Το πρώτο σημαντικό βήμα για ένα συνδεδεμένο μέλλον έγινε το 1998 με το “BMW Telematics” και το BMW Connected Drive 12λανσάρισμα του BMW Assist package που περιλάμβανε Concierge Services, ενημερωμένες πληροφορίες κυκλοφορίας και Intelligent Emergency Call. Εκείνη την εποχή, το τηλέφωνο του πελάτη εξακολουθούσε να είναι απαραίτητο για τη δημιουργία online σύνδεσης. Το 2004, η κάρτα SIM ενσωματώθηκε στο όχημα, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις, δελτία καιρού και λειτουργίες γραφείου εν κινήσει μέσω του BMW Online. Ένας web browser λανσαρίστηκε στη νέα BMW Σειρά 7 τέσσερα χρόνια αργότερα, και ακολούθησε το λανσάρισμα του ConnectedDrive Store το 2014, που επέτρεπε στους πελάτες να κάνουν κράτηση και πληρωμή υπηρεσιών – και των προϊόντων Real Time Traffic Information (κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό BMW Connected Drive 13χρόνο) και Online Entertainment – απευθείας από το αυτοκίνητό τους.

Το BMW ConnectedDrive διατίθεται σήμερα σε 45 χώρες και ήδη υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα BMW στους δρόμους παγκοσμίως. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, οι συνεχείς προσπάθειες του BMW Group στην προώθηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας μέσω του BMW ConnectedDrive έχουν αποφέρει 37 εθνικά και διεθνή βραβεία, κάτι που υπογραμμίζει το διεθνές κύρος του BMW Group ως πρωτοπόρου στον τομέα της ψηφιακής εξέλιξης.

BMW Connected Drive 15Ορόσημα του παρόντος και του μέλλοντος
Η ικανοποίηση της ζήτησης για ευφυή και συνδεδεμένη μετακίνηση μέσω της τεχνολογίας BMW ConnectedDrive και BMW Connected δεν είναι μόνο μελλοντικός στόχος του BMW Group, αλλά και πραγματικός στόχος εδώ και τώρα. Το BMW Connected απαριθμεί ήδη πάνω από 2,3 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Οι ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρετούν τις ανάγκες της σημερινής μετακίνησης και επαναπροσδιορίζουν συνεχώς την έννοια της μετακίνησης προς όφελος του πελάτη.

BMW Connected Drive 17Το 2018 είναι μία σημαντική χρονιά για το μέλλον της συνδεσιμότητας. Η νέα λειτουργία Remote Software Upgrade θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα αυτόματη ενημέρωση με την τελευταία έκδοση λογισμικού “over the air” (ασύρματα) οποιαδήποτε στιγμή, όπως στα smartphones. Ο Ιούνιος θα σηματοδοτήσει την πλήρη ένταξη του αυτοκινήτου με την ψηφιακή βοηθό Alexa – με πρόσβαση σε πάνω από 30.000 Alexa Skills – επιτρέποντας τη διαισθητική χρήση στο όχημα όπως και στο σπίτι.

Αξιοσημείωτο θα είναι και το Digital Key (ψηφιακό κλειδί), που χρησιμοποιεί το smartphone του πελάτη ως το BMW Connected Drive 19μοναδικό μέσο κλειδώματος / ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου και εκκίνησης. Εκτός του ότι καταργείται η ανάγκη για συμβατικό κλειδί, αυτό θα προετοιμάσει το δρόμο για μία νέα μορφή κοινοχρησίας ιδιωτικού οχήματος (private car sharing), καθώς το Digital Key θα μπορεί να μοιράζεται με τους φίλους και την οικογένεια μέσω του BMW Connected. Τέλος, υπάρχει το νέο BMW Operating System 7.0. Η επόμενη γενιά συστήματος απεικόνισης και ελέγχου, που εισάγεται φέτος σε μοντέλα παραγωγής αποκρίνεται ψηφιακά – και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ – στις ατομικές απαιτήσεις του οδηγού.

BMW Connected Drive 16Εκτός από την αυτοματοποιημένη οδήγηση, η συνεχής επέκταση της συνδεσιμότητας, καθώς πλησιάζουμε σε ένα ψηφιακό και απαλλαγμένο από ρύπους μέλλον είναι από τις πρωταρχικές δραστηριότητες μέσω των οποίων το BMW Group οδηγεί τη διαμόρφωση της μετακίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE – NEXT.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO